Рішення
від 14.07.2010 по справі 2-670-10-2010
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванківський районний суд Київської області

смт. Іванків, вул. Проскури, 14a, 07201, (04591) 5-16-52

Справа № 2-670 /10 р.

РІШЕННЯ

іменем України

14 липня 2010 року Іванківський районний суд Київської області в складі головуючого судці Гавриленка В.Г., при секретарі Онищенко В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в с.м.т. Іванків справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ОСОБА_3 Реаза про визнання особи втратившою право користування жилим приміщенням,

ВСТАНОВИВ:

З врахуванням викладеного в позовній заяві та уточнень, зроблених в судовому засіданні, позов ОСОБА_1 зводиться до слідуючого:

Позивач посилається на те, що вона є власником жилого будинку, розташованого за адресою: с. Кірово Іванківського району Київської області, вул. Центральна-5. Цей будинок вона придбала за свої власні кошти. Раніше вулиця називалась Жовтнева і була перейменована на вулицю Центральна в 2008 році, при цьому нумерація будинків не змінювалась.

Відповідач по справі ОСОБА_2 ОСОБА_4 Реаз був її чоловіком, в шлюб вони вступили в 1994 році, а офіційно розірвали шлюб 28 листопада 2000 року, хоча шлюбні відносини припинились значно раніше - ще в 1995-му році. Від спільного шлюбу з ОСОБА_2 ОСОБА_3 Реазом у неї спільних дітей немас.

В зв'язку з тим, що-відповідач не був громадянином України, не був ніде зареєстрованим, то по його клопотанню, вона в 1998 році дала згоду на його реєстрацію в своєму вищевказаному будинку в с. Кірово по вул.Жовтнева -5 (в даний час це вул.ІДентральна-5), хоча фактично він там ніколи не проживав. Відповідач ніколи фактично не користувався вказаним будинком, не мав свого особистого майна в її будинку, він ніколи не платив і не платить ніяких комунальних платежів за будинок,

Формальна реєстрація відповідача в її будинку на даний час обмежує її права як повноцінного власника вказаного будинку, яким вона мас право та намір розпоряджатись за своїм власним розсудом.

Відповідач в добровільному порядку не бажав зніматись із формального реєстраційного обліку за вищевказаною адресою. Останнє відоме їй місце його фактично^ проживання було в АДРЕСА_1, але на даний час він там не проживає, встановити його місцеперебування чи роботи не представилось можливим.

Позивач вважає, що відповідач по своїй волі втратив право на користування вищезазначеним будинком, тому звернулась до суду і просить суд визнати відповідача втратившим право користування жилим будинком № 5 по вул.Центральна в с. Кірово Іванківського району Київської області.

В судовому засіданні позивач позов підтримала.

Оскільки місце проживання, перебування чи роботи відповідача невідомі, у відповідності із ч.9 ст.76 ЦПК України відповідач був викликаний в судове засідання на 9 годин 14 липня 2010 року через оголошення у пресі ( було опубліковано оголошення в номері газети « Київська правда » від 8 липня 2010 року ). Відповідач вважається належним чином повідомленим про час і місце судового розгляду справи. В судове засідання відповідач не з'явився. Справа розглянута судом тільки з участю позивача за наявними в справі матеріалами.

Допитана в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_5 ( секретар Заруддянської сільської ради Іванківського району Київської області, до складу якої входить с.Кірове) показала суду, що з моменту реєстрації відповідач вже більше 10 років ніколи в с.Кірове в будинку позивачки по вул.Жовтнева-5 (аз 2008 року після перейнамєнування вулиці - по вул.Центральна-5, фактично не проживав).

Вислухавши позивача, вивчивши матеріали справи, оглянувши документи, суд ' приходить до висновку про можливість задоволення позову, оскільки в судовому засіданні - встановлено, що для цього маються законні підстави. Відповідач добровільно, по своїй волі не 4 проживає в будинку, що належить позчвачу та відсутній за місцем сворї реєстрації на протязі ; вже більше 10 років.

Враховуючи наведене, керуючись ст.71, 72, 163, ЖК України, ст. ст.30, 60, 76. 212, 213,

215 ЦПК України, суд;

ВИРІШИВ

Позо задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 ОСОБА_3 Реаза, ІНФОРМАЦІЯ_1 таким, що втратив право користування жилим приміщенням а саме: будинком № 5 по вул. Центральна ( до перейменування - по вул. Жовтнева) в с.Кірове Іванківського району Київської області.

Рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Київської області через Іванківський районний суд. Заяву про апеляційне оскарження може бути подано протягом 10 днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя:

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.07.2010
Оприлюднено29.09.2017
Номер документу69187180
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-670-10-2010

Ухвала від 07.07.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

Ухвала від 25.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

Рішення від 14.07.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні