Ухвала
від 26.09.2017 по справі 127/20512/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/20512/17

Провадження №1-кс/127/8772/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області звернувся заступник начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №32017020000000031, від 02.03.2017, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, за фактом придбання невстановленими особами на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ «Сервісбудінтер» (код 39516076, м. Вінниця), ПП «Елітар Авто» (код 37357964, м. Вінниця), ТОВ «Трансагроком» (код 38328913, м. Вінниця), ТОВ «Центр технічного обслуговування» (код 24900926, м. Вінниця), ТОВ «Фрут майстер комерс» (код 34478543, м. Київ), ТОВ «Фрут майстер трейд» (код 34241106, м. Київ), ТОВ «Мономо» (код 38748743, м. Київ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Допитаний у якості свідка ОСОБА_4 відмовився надавати показання щодо обставин реєстрації на його ім`я вищевказаних підприємств.

Встановлено, що ОСОБА_4 працює з 2011 року торговим представником ТОВ «ІПГ Майстер», його робоче місце знаходиться у приміщенні гіпермаркету «Епіцентр» у м. Вінниці.

Допитаний у якості свідка заступник начальника відділу «вироби з дерева» гіпермаркету «Епіцентр» у м. Вінниці ОСОБА_5 надав показання, що ОСОБА_4 працює у гіпермаркеті представником компанії по продажу сухих будівельних сумішей. Він здійснює контроль за роботою ОСОБА_4 , а саме за: правильним виставлянням ним товару, правильністю роботи з клієнтами, правильністю випуску та відвантаження товару. Кожен співробітник, який приходить чи виходить з гіпермаркету сканує перепустку і таким чином фіксується час перебування на роботі. ОСОБА_4 протягом 2016 року постійно перебував на роботі, можливо деякий час був відсутній, коли перебував у відпустці чи лікарняному.

З гіпермаркету «Епіцентр» у м. Вінниці отримано відомості про перебування ОСОБА_4 у приміщенні гіпермаркету протягом 2016-2017 років, з якої встановлено, що він фактично весь робочий час перебував у приміщенні гіпермаркету, за виключенням 22.04.2016 04.05.2016, 24-30.06.2016, 05-16.08.2016.

Вказані факти свідчать про те, що ОСОБА_4 являвся номінальним директором та засновником вище перелічених підприємств, так як він в силу своєї зайнятості не міг здійснювати керівництво та підприємницьку діяльність 7 юридичних осіб зареєстрованих у мм. Києві та Вінниці.

Враховуючи викладене і факт причетності ОСОБА_4 до вчинення злочину, у слідства є підстави вважати, що ним у власному автомобілі, яким він постійно користується можуть зберігатись знаряддя вчинення кримінального правопорушення у вигляді: первинних фінансово господарських документів, печаток, штампів, електронних ключів доступу до рахунків та підписання податкової звітності підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Сервісбудінтер», ПП «Елітар Авто», ТОВ «Трансагроком», ТОВ «Центр технічного обслуговування», ТОВ «Фрут майстер комерс», ТОВ «Фрут майстер трейд», ТОВ «Мономо»; так званої «тіньової бухгалтерії» про результати проведених фіктивних фінансово-господарських операцій та їх облік; банківських чекових книжок; записних книжок, зошитів, блокнотів з контактною інформацією про осіб, які мають відношення до здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій та вчинення злочинів; іншої документації, пов`язаної з підготовкою та вчиненням злочинів; комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації з відомостями про фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків; засобів зв`язку (мобільних телефонів, сім-карт операторів мобільного зв`язку) по яких здійснюється спілкування з іншими особами з метою підготовки та вчинення злочинів. Вказані речі і документи, мають значення для досудового розслідування, оскільки вони є речовими доказами вчинення злочину. Крім того, необхідно вилучити документи, які містять вільні зразки підписів та почерку ОСОБА_4 , так як необхідно призначити почеркознавчу експертизу підписів у документах реєстраційних справ та первинних документах.

У зв`язку з чим викладеним, з метою вжиття заходів, щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення вищезазначених знарядь кримінального правопорушення необхідно провести обшук іншого володіння особи, а саме: автомобіля марки «SKODA FABIA 1.2» д.н.з. НОМЕР_1 , використовується і належить ОСОБА_4 , тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин викладених у ньому та просив задовольнити.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, матеріали клопотання, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку автомобіля «SKODA FABIA 1.2» д.н.з. НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_4 , оскільки клопотання є обґрунтованим та проведення обшуку може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні, виявленню та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля марки «SKODA FABIA 1.2» д.н.з. НОМЕР_1 , який належить та фактично використовується ОСОБА_4 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення у вигляді: первинних фінансово господарських документів, печаток, штампів, електронних ключів доступу до рахунків та підписання податкової звітності підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Сервісбудінтер», ПП «Елітар Авто», ТОВ «Трансагроком», ТОВ «Центр технічного обслуговування», ТОВ «Фрут майстер комерс», ТОВ «Фрут майстер трейд», ТОВ «Мономо»; так званої «тіньової бухгалтерії» про результати проведених фіктивних фінансово-господарських операцій та їх облік; банківських чекових книжок; записних книжок, зошитів, блокнотів з контактною інформацією про осіб, які мають відношення до здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій та вчинення злочинів; іншої документації, пов`язаної з підготовкою та вчиненням злочинів; комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації з відомостями про фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків; засобів зв`язку (мобільних телефонів, сім-карт операторів мобільного зв`язку) по яких здійснюється спілкування з іншими особами з метою підготовки та вчинення злочинів та документів, які містять вільні зразки почерку та підписів ОСОБА_4 .

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення26.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69194691
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/20512/17

Ухвала від 26.09.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні