Ухвала
від 28.09.2017 по справі 461/6681/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/6681/17

Провадження № 1-кс/461/6604/17

УХВАЛА

28.09.2017 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 з участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку, -

в с т а н о в и в:

СУ ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017140000000725 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1, КК України, відомості про яке 13.09.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Старший слідчий СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 за погодженням із заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, в якому просить постановити ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку за місцем здійснення діяльності ПП «Авто-люкс-сервіс» за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка, 6А,, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та оригіналів всіх документів щодо права власності, користування, оренди на земельну ділянку та на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: гараж. Літ. Б-1 площею 124,5 кв. м., ворота № 1, огорожа № 2, огорожа № 3, а також документів щодо здійснення діяльності ПП «Авто-люкс-сервіс» за вказаною адресою, інших документів, що мають доказове значення у кримінальному провадженні, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, на якій можуть бути наявні електронні файли щодо права власності та/або користування на вказані об`єкти, а також інших речей, предметів та документів, що можуть мати значення доказів чи містити інформацію, яка матиме доказове значення у даному кримінальному провадженні, зокрема щодо реєстрації права власності на вказані об`єкти нерухомого майна.

Виконання ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова просить покласти на слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 , старшого слідчого в особливо важливих справах ОСОБА_5 , слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_6 , старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 , слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_8 , а також, за дорученням в порядку ст.40 КПК України, на працівників спецпідрозділу ГВ БКОЗ Управління СБУ у Львівській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 .

В порядку ч.2 ст.163 КПК України, у зв`язку із реальною загрозою зміни або знищення речей і документів, які необхідно вилучити, просить Галицький районний суду міста Львова розглянути дане клопотання без участі особи у володінні якої вони перебувають.

В обгрунтування внесеного клопотання покликається на те, що є обґрунтовані підстави вважати, що вказані документи можуть знаходитись за місцем здійснення діяльності ПП «Авто-люкс-сервіс» за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка, 6А, оскільки за вказаною адресою можуть бути наявні оригінали документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а отже, у разі не проведення обшуку, з метою приховання важливих для кримінального провадження доказів свої протиправної діяльності, може їх сховати, спотворити або знищити.

Дослідження зазначеної документації, має істотне значення для встановлення обставин у цьому кримінальному провадженні і полягає у тому, що дасть можливість дослідити інформацію, яка міститься у даних документах та доказову інформацію необхідну для розслідування вказаного провадження, а також можливість встановити осіб, які подавали та підписували вище зазначені документи, що в подальшому дасть можливість провести необхідні почеркознавчі експертизи. Вилучення такої документації дасть можливість отримати важливі речові докази, постійний доступ до них з метою використання їх під час доказування, а також унеможливлення їх зміни, або знищення, в тому числі у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації та інформації чи з інших причин. Тому є необхідним вилучення, дослідження саме оригіналів вказаних документів, у процесі досудового слідства та прилучення їх до матеріалів кримінального провадження, для отримання безперешкодного доступу до них, з метою використання у доказуванні, недопущення їх приховання, зміни чи знищення, оскільки є підстави вважати, що керівник ПП «Авто-люкс-сервіс», з метою уникнення від кримінальної відповідальності може знищити або приховати такі документи, а тому є необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою.

Просить клопотання задоволити.

Згідно ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про підставність клопотання слідчого про розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, речі.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Заслухавши пояснення слідчого, враховуючи те, що за вищевказаною адресою можуть знаходитися вказані речі та документи, які можуть мати значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, що в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадженні можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні.

Відтак вважаю, що клопотання слідчого підставне, обґрунтоване тому підлягає до задоволення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.163, 234 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення діяльності ПП «Авто-люкс-сервіс» за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка, 6А, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та оригіналів всіх документів щодо права власності, користування, оренди на земельну ділянку та на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: гараж. Літ. Б-1 площею 124,5 кв.м., ворота № 1, огорожа № 2, огорожа № 3, а також документів щодо здійснення діяльності ПП «Авто-люкс-сервіс» за вказаною адресою, інших документів, що мають доказове значення у кримінальному провадженні, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, на якій можуть бути наявні електронні файли щодо права власності та/або користування на вказані об`єкти, а також інших речей, предметів та документів, що можуть мати значення доказів чи містити інформацію, яка матиме доказове значення у даному кримінальному провадженні, зокрема щодо реєстрації права власності на вказані об`єкти нерухомого майна.

Виконання ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова покласти на слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 , старшого слідчого в особливо важливих справах ОСОБА_5 , слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_6 , старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 , слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_8 , а також, за дорученням в порядку ст.40 КПК України, на працівників спецпідрозділу ГВ БКОЗ Управління СБУ у Львівській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69210773
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/6681/17

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 05.10.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 05.10.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 05.10.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 05.10.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні