Ухвала
від 28.09.2017 по справі 296/7640/17
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/7640/17

1-кс/296/3044/17

УХВАЛА

Іменем України

28 вересня 2017 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні винесене в кримінальному провадженні № 12017060000000067, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.04.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 206-2 КК України, слідчим СУ ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 , клопотання про проведення обшуку та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до Корольовського районного суду м. Житомира із клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те, що в провадженні слідчого управління ГУ НП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017060000000067 від 13.04.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.206-2 КК України.

Досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що 03.09.2015 проведено державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю «Пума Торг», код ЄДРПОУ 39988272, основним видом діяльності якого є оптова торгівля одягом і взуттям.

Засновниками даного товариства на момент проведення державної реєстрації були:

- ТОВ «Ольвія-Фінанс» код ЄДРПОУ 39447677, місцезнаходження юридичної особи м. Київ, вул. Басейна 5Б, засновником та директором якої є ОСОБА_5 ;

- ТОВ «Вотершоп Україна», код 38292788, місцезнаходження юридичної особи м. Київ, Бульвар Лесі Українки 26, засновником та директором якого є ОСОБА_6 .

Документи для проведення реєстрації юридичної особи до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві подавав за дорученням (відповідно до реєстраційних документів) ОСОБА_7 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Вказану юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю «Пума Торг» було зареєстровано за адресою: м. Київ, Печерський район, вул. Мечникова 3.

В подальшому 25.12.2015 (відповідно до реєстраційних документів, які містяться у реєстраційній справі) ОСОБА_8 (діючи за відповідним дорученням), зареєстрована АДРЕСА_2 подала до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві відповідні документи про зміну керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Пума Торг» з ОСОБА_5 на ОСОБА_9 . В якості підстави проведення державної реєстрації керівника товариства, ОСОБА_8 до реєстраційної карти (яка також підписана від імені ОСОБА_9 ) додала наказ від 23.12.2015 про зміну керівника, та протокол зборів Товариства з обмеженою відповідальністю «Пума Торг» та довіреність термін дії якої до 30.01.2015 року.

Тоді ж 25.12.2015 року (відповідно до реєстраційної справи) ОСОБА_10 діючи на підставі довіреності, яка дійсна до 30.01.2015 року, подала до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві документи для проведення реєстрації змін по ТОВ «Пума Торг» стосовно зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни складу засновників, зміни видів економічної діяльності, відповідно до яких засновниками ТОВ «Пума Торг» являються ОСОБА_11 , прож. АДРЕСА_3 , ідент. НОМЕР_1 та ОСОБА_9 , прож. АДРЕСА_4 . Юридична адреса змінювалася на АДРЕСА_5 . Для підтвердження законності проведення таких реєстраційних дій до реєстраційної карти (яку було підписано від імені ОСОБА_10 та ОСОБА_9 ) було додано протоколи зборів ТОВ «Пума Торг», статут, договори купівлі продажу часток в статутному капіталі відповідно до яких ОСОБА_12 та ОСОБА_13 відчужили свої частки на користь ОСОБА_14 та ОСОБА_15 .

28.01.2016 року (відповідно до реєстраційної справи) ОСОБА_10 (діючи на підставі довіреності), подала до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві документи для проведення реєстрації змін по ТОВ «Пума Торг», щодо змін розміру статутного капіталу, зокрема збільшення його до 100 тис. гривень. Для підтвердження законності проведення таких реєстраційних дій до реєстраційної карти (яка була підписана ОСОБА_9 ) було додано протокол загальних зборів ТОВ «Пума Торг» та статут товариства.

27.02.2017 року (відповідно до реєстраційної справи) ОСОБА_16 подав до Печерської районної в м. Києві державної адміністрації документи для проведення державної реєстрації змін, щодо ТОВ «Пума Торг», зокрема реєстраційну карту (яка підписана від імені ОСОБА_16 ) щодо зміни місцезнаходження юридичної особи на Житомирська обл., Романівський район, смт. Романів, вул. Заводська 26, зміни складу засновників з Коновалової та Кучми на ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , код НОМЕР_2 , прож. АДРЕСА_6 та ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , код. НОМЕР_3 , прож. АДРЕСА_7 , зміни керівника на ОСОБА_16 та інш. Для підтвердження законності проведення таких реєстраційних дій до реєстраційної карти було додано протокол загальних зборів від 23.02.2017, який підписаний ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_18 та ОСОБА_19 , щодо передачі часток на підставі договорів (достовірність підписів у якому засвідчено приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_20 , а також нею перевірено особи ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_18 та ОСОБА_19 та встановлено їхню дієздатність), крім того договори купівлі продажу часток, що укладені між ОСОБА_14 та ОСОБА_19 і ОСОБА_18 та ОСОБА_15 , а також статут у якому підписи ОСОБА_18 та ОСОБА_19 засвідчено приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_20 .

Поряд з цим в ході досудового розслідування встановлено, що 13.04.2017 до Головного управління Національної поліції в Житомирській області, із письмовою заявою, звернувся Генеральний директор ТОВ «Вівад 09» ОСОБА_21 , в якій останній зазначив, що він є власником всіх об`єктів нерухомості за адресою: АДРЕСА_8 та за цією адресою він здійснює свою підприємницьку діяльність, зокрема за даною адресою зареєстровано юридичну та фактичну адресу ТОВ «Вівад 09». При цьому зазначив, що жодній особі він не надавав права на реєстрацію будь-яких підприємств за вказаною адресою та ні з ким не укладав правочинів, які б надавали таке право, зокрема договорів оренди чи платного користування земельною ділянкою.

Крім того в ході досудового розслідування було допитано в якості свідка ОСОБА_17 , який показав, що має інвалідність у зв`язку із психічними хворобами, крім того ніколи не займався підприємницькою діяльністю, ніколи не створював та не був засновником підприємств в тому числі товариств, з приводу ТОВ «Пума Торг» йому нічого не відомо. Відповідно показів ОСОБА_19 , ОСОБА_16 він не знає та ніколи не звертався до нотаріусів для проведення будь-яких нотаріальних дій.

Допитані в якості свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_11 від дачі будь-яких показів відмовилися. Встановити та допитати в якості свідка ОСОБА_18 на даний час не представилося за можливим, попри те, що заходи для проведення таких дій вживалися.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_22 показав, що ТОВ «Пума Торг», за адресою: м. Київ, вул. Товарна 18, будь-якої діяльності не здійснювала.

Враховуючи викладене, в ході досудового розслідування встановлені фактичні дані, які дають підстави вважати, що ТОВ «Пума Торг» має ознаки фіктивності, а метою його створення може бути незаконна діяльність, пов`язана з заволодінням майном інших суб`єктів господарської діяльності, зокрема ТОВ «Вівад 09» та інш.

Вказані фактичні дані можуть свідчити про вчинення злочину вище вказаними особами ( ОСОБА_9 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_10 ), який попередньо кваліфікується органом досудового розслідування за ч.2 ст.15, ч.1 ст.206-2 КК України.

Зазначені вище обставини підтверджується матеріалами досудового розслідування, зокрема: протоколом допиту ОСОБА_23 , протоколом допиту Павлено, протоколами допиту Коновалової та ОСОБА_14 , відомостями з державних реєстрів та інш., що містяться у матеріалах досудового розслідування.

Враховуючи зазначені обставини видно, що на даний час особи, які відповідно до реєстраційних документів мали відношення до ТОВ «Пума Торг», не сприяють досудовому розслідуванню, що може свідчити про стійкість злочинного умислу таких осіб, щодо яких зазначено вище, що в свою чергу дає підстави ватажити, що останні отримавши інформацію з приводу документування таких дій, можуть укривати, знищити, пошкодити документи, які можуть мати значення для досудового розслідування та містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема стосуються діяльності ТОВ «Пума Торг».

За таких обставин, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання (відповідно до відомостей наданих оперативним підрозділом) ОСОБА_16 , прож. АДРЕСА_6 , з метою відшукання копій та оригіналів документів, записів, носіїв інформації на яких можуть зберігатися такі документи та записи, що стосуються створення та діяльності ТОВ «Пума Торг», предметів та документів, які могли бути використані для здійснення реєстрації змін, щодо юридичної особи, крім того документів та записів із вільними зразками почерку та підпису ОСОБА_9 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_10 , а також вільні зразки печаток ТОВ «Пума Торг», а також відшукання самих печаток для виготовлення експериментальних відтисків, з метою подальшого належного встановлення в ході експертного дослідження, виконавця підписів та тексту на документах, а також належності відтисків печаток, які містяться на відповідних документах, що стосуються діяльності ТОВ «Пума Торг».

Без виявлення і вилучення зазначених предметів та документів неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини вчинення кримінального правопорушення, встановити співучасників злочину, призначити відповідні експертизи, а від так і довести вину порушників.

Після вилучення, огляду та оцінки цих предметів та документів буде вирішено питання про їх подальше приєднання до матеріалів кримінального провадження, оскільки вони можуть містити відомості про наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження, та такі речі та документи можуть бути в подальшому використані в якості речових доказів під час судового розгляду.

За зазначених вище обставин є достатні підстави вважати, що вказані вище речі та документи, які планується відшукати та вилучити можуть знаходитися за місцем фактичного проживання ОСОБА_17 .

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: право власності на об`єкт нерухомості за адресою АДРЕСА_6 , зареєстровано за ОСОБА_24 , ОСОБА_25 .

Заслухавши учасників кримінального провадження, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 163-165, 166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати старшому слідчому СУ ГУ НП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_3 , а також слідчим, що включені до групи розслідування кримінального провадження дозвіл на проведення обшуку житла та іншого володіння особи, яке належить на праві приватної власності ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , за місцем проживання ОСОБА_16 , а саме за адресою: АДРЕСА_6 , з метою відшукання та вилучення копій та оригіналів документів, записів, носіїв інформації на яких можуть зберігатися такі документи та записи, що стосуються створення та діяльності ТОВ «Пума Торг», предметів та документів, які могли бути використані для здійснення реєстрації змін, щодо юридичної особи ТОВ «Пума Торг», крім того документів та записів із вільними зразками почерку та підпису ОСОБА_9 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_10 , а також документів та записів із вільними зразками печаток ТОВ «Пума Торг», а також відшукання самих печаток ТОВ «Пума Торг» для виготовлення експериментальних відтисків, інших речей та документів, за допомогою яких встановлюються обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69247859
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —296/7640/17

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Бондарчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні