Ухвала
від 20.09.2017 по справі 804/5081/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 вересня 2017 р. Справа №804/5081/17Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді: Суддів:Царікової О.В., Бондар М.В., Голобутовського Р.З., секретаря судового засіданняБезрученко К.В., за участю: представника позивача представника відповідача ОСОБА_5, ОСОБА_6, розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_5 до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру про визнання протиправними та скасування рішення, наказу, -

ВСТАНОВИВ:

09 серпня 2017 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_5 до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру про визнання протиправними та скасування рішення, наказу.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 вересня 2017 року відкрито провадження у справі №804/5081/17 та призначено її до розгляду на 21 вересня 2017 року о 09:30.

Під час розгляду справи на розгляд поставлено питання про залучення до участі у справі Кваліфікаційної комісії Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру як відповідача - 2 у справі, з огляду на те, що предметом адміністративного позову у цій справі є, зокрема, вимоги позивача про визнання протиправним рішення Кваліфікаційної комісії Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 29.06.2017 щодо внесення подання стосовно анулювання кваліфікайного сертифікату НОМЕР_1 від 22.03.2013 інженера - землевпорядника ОСОБА_5.

Відповідно до частини 1 статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного відповідача належним відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Представники позивача та відповідача у судовому засіданні не заперечили проти залучення до участі у справі Кваліфікаційної комісії Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру як відповідача - 2 у справі.

Позовні вимоги пред'явлені до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, але з огляду на зміст позовних вимог та з метою всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Кваліфікаційну комісію Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру як відповідача - 2 у справі.

Залучення Кваліфікаційної комісії Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в якості другого відповідача не може потягнути за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Відповідно до частини 4 статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, після заміни сторони, вступу третьої особи, що заявляє самостійні вимоги на предмет спору, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Окрім того, у судовому засіданні представник позивача звернувся до суду із клопотанням про зупинення провадження у справі для надання можливості надати додаткові документи по справі.

Представник відповідача проти заявленого клопотання позивача не заперечив.

Згідно пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд має право зупинити провадження у справі, в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи клопотання позивача про зупинення провадження у справі та для надання можливості останньому надати суду додаткові докази та пояснення по справі, суд вважає за можливе зупинити провадження у справі до 12 жовтня 2017 року до 11:45.

Керуючись ст. ст. 52, 156, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити Кваліфікаційну комісію Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в якості другого відповідача у справі № 804/5081/17.

Запропонувати відповідачу - 2 у справі подати до суду письмові пояснення по суті заявленого адміністративного позову та докази, на підтвердження обставин, викладених в поясненнях.

Клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі №804/5081/17 задовольнити.

Зупинити провадження у справі №804/5081/17 до 12 жовтня 2017 року до 11:45. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: 49089, м. Дніпропетровськ, вул. Академіка Янгеля, 4, зала № 9.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровский окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі якщо справа розглядалась судом за місцезнаходженням суб'єкта владних повноважень і він не був присутній у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, але його було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Суддя Суддя О.В. Царікова М.В. Бондар Р.З. Голобутовський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено02.07.2022
Номер документу69254829
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5081/17

Постанова від 16.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Постанова від 12.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Постанова від 12.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 14.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 01.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 20.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні