Ухвала
від 25.09.2017 по справі 909/852/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

26 вересня 2017 р. Справа № 909/852/15 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Сегін І. В., за участю ліквідатора ОСОБА_1, представника Долинської ОДПІ ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторій Мізунь",

в с т а н о в и в:

постановою господарського суду Івано-Франківської області від 19 лютого 2016 р. ТОВ "Санаторій Мізунь" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1

14 лютого та 30 травня 2017 р., строк ліквідаційної процедури у даній справі суд продовжував до 19 травня та 19 серпня 2017 р. відповідно.

Ухвалою від 31 березня 2016 р. суд встановив основну грошову винагороду арбітражному керуючому ОСОБА_1 за виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство ТОВ "Санаторій Мізунь" в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень.

15 серпня 2017 р., до канцелярії суду від ліквідатора надійшли звіт про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора, звіт про здійснення та відшкодування витрат у справі про банкрутство ТОВ "Санаторій Мізунь" і клопотання про їх затвердження.

Згідно з ч. 1 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до ч. 3 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією визначається в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Згідно з ч. 5 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

За змістом частин 4, 5 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у звязку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Відповідно до абзаців 2, 3 ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Згідно з даними наявних у матеріалах справи розрахунків, оплата послуг арбітражного керуючого ОСОБА_1 за час виконання повноважень ліквідатора банкрута за період з 19 лютого 2016 р. по 01 серпня 2017 р. становить143 349 грн 30 коп., додаткова грошова винагорода в розмірі 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів складає 27 429 грн 14 коп.; витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням повноважень ліквідатора у даній справі склали 148 825 грн 63 коп.

Перевіривши матеріали справи суд установив, що за даними протоколу засідання комітету кредиторів від 10 серпня 2017 р. звіт про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражному керуючому ОСОБА_1 та звіт про здійснення та відшкодування витрат у справі про банкрутство були погоджені комітетом кредиторів ТОВ "Санаторій Мізунь".

Керуючись статтями 2, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражному керуючому ОСОБА_1 за виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторій Мізунь" в сумі 143 349 (сто сорок три тисячі триста сорок дев'ять) грн 30 коп. основної грошової винагороди та 27 429 (двадцять сім тисяч чотириста двадцять дев'ять) грн 14 коп. додаткової грошової винагороди та звіт про здійснення та відшкодування витрат у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторій Мізунь" в сумі 148 825 (сто сорок вісім тисяч вісімсот двадцять п'ять) грн 63 коп. - затвердити.

СуддяТкаченко І. В.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.09.2017
Оприлюднено02.07.2022
Номер документу69257284
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/852/15

Ухвала від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

Ухвала від 26.09.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

Ухвала від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

Ухвала від 26.09.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

Ухвала від 17.08.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

Ухвала від 30.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 16.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 14.02.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні