Ухвала
від 02.10.2017 по справі 358/1157/17
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/1157/17 Провадження № 1-кс/358/174/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

02 жовтня 2017 року м. Богуслав

Слідчий суддя Богуславського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12017110090000342 від 03.07.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, погоджене з прокурором Богуславського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку житла чи іншого володіння,

В С Т А Н О В И В:

02 жовтня 2017 року слідчий СВ Богуславського ВП Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 (далі слідчий) звернулася до слідчого судді з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку території та приміщень господарства за місцем проживання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також місцем знаходження приватного багатопрофільного підприємства «Баренц», код ЄДРПОУ 20581045, що належить ОСОБА_6 , розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення товарно-матеріальних цінностей, які були закуплені та виготовлені для будівництва кафе-бару (будівельних матеріалів, меблів, тощо) та документації, що підтверджує витрати на будівництво кафе-бару - чеків, накладних на товари, квитанцій про закупівлю будівельних матеріалів, договорів на проведення робіт та надання послуг, що має значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110090000342 від 03.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що 08.08.2013 року між ОСОБА_7 , - інвестором, та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 , - забудовником, було укладено Інвестиційний договір будівництва об`єкта нерухомості (далі - Договір), предметом якого була їхня участь у будівництві Комплексу - кафе-бару швидкого харчування на 30 місць з майданчиком відпочинку за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до п. 1.1 Договору будівництво Комплексу мало здійснюватися в два етапи: перший етап - будівництво в 2014 році кафе-бару, другий етап - будівництво в 2015 році будинків відпочинку.

Відповідно до п.2.4 Договору, Інвестор здійснює фінансування Комплексу шляхом внесення Інвестиції, а Забудовник забезпечує реалізацію інвестиції Інвестора для будівництва першої черги Комплексу згідно з п. 1.1 Договору.

Відповідно до п.2.4.1 Договору, за умови виконання Інвестором узятих за цим Договором зобов`язань Сторони отримують у загальну пайову власність частки у Комплексі (виходячи з вартості 1 кв.м.) у таких співвідношеннях:

2.4.1.1. Інвестор - частку в розмірі 50% (п`ятдесят відсотків) у загальній пайовій власності на Комплекс, що становить 315,75 кв.м. у першому блоці Комплексу; 120 кв.м. у другому блоці Комплексу і закріплено за Інвестором згідно з Планом, надалі іменується «Об`єкт інвестування».

2.4.1.2. Забудовник - частку в розмірі 50% (п`ятдесят відсотків) у загальній пайовій власності на Комплекс, що становить 315,75 кв.м. у першому блоці Комплексу; 120 кв.м. у другому блоці Комплексу.

2.4.1.2. У разі, якщо Інвестор вкладає в порівнянні з Забудовником більшу частину коштів, то частки в пайовій власності можуть бути переглянуті за взаємною згодою сторін.

Відповідно до п.2.4.2 Договору, протягом 3 (трьох) робочих днів після завершення будівництва і введення в експлуатацію першої черги будівництва Комплексу згідно з п.1.1 Договору Забудовник передає Інвесторові Об`єкт інвестування за Актом приймання-передачі, на підставі якого Інвестор спільно із Забудовником оформляє право загальної власності на Об`єкт інвестування у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до п.2.8 Договору, Забудовник спільно з Інвестором оформляє право загальної пайової власності на Комплекс згідно з умовами цього Договору і чинного законодавства України, а також Забудовник забезпечує Інвестора всією необхідною для цього документацією й інформацією.

Відповідно до п.3.1.10 Договору, після приймання Комплексу в експлуатацію сприяти Інвесторові в оформленні права загальної пайової власності Інвестора на Об`єкт інвестування і/або співінвесторів на відповідні частки Об`єкта інвестування. Оформлення права загальної пайової власності на відповідну частку в Комплексі здійснюється за рахунок відповідної Сторони, співінвестора.

В період 2013-2016 років, ОСОБА_7 передав ОСОБА_5 на будівництво Комплексу 261 673 доларів США, що підтверджується розписками ОСОБА_5 від 05.08.2013 та від 30.05.2017, а також банківським документами про переказ коштів.

В періоди з 28.07.2015 по 31.03.2016, з 28.06.2016 по 27.09.2016 та з 09.11.2016 по 22.05.2017 ОСОБА_7 перебував за межами України і самостійно не міг контролювати виконання умов Інвестиційного договору та фактичне використання наданих ним коштів, тому при передачі ОСОБА_5 чергової суми коштів він керувався довірливими відносинами.

По прибутті на територію Україну з метою проведення контролю за будівництвом об`єкту ОСОБА_7 встановив, що ОСОБА_5 частину отриманих від нього коштів використала не за призначенням.

Згідно звіту про незалежну оцінку нерухомого майна, складеного 19.06.2017 року СОД ФОП ОСОБА_8 , вартість нежитлових будівель та споруд, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 ) складає 3 420 331 грн. 00 коп. при курсі НБУ - 26,021 грн./1USD.

Різниця між сумою коштів, які були передані ОСОБА_7 . ОСОБА_5 , і сумою коштів, які фактично були витрачені на будівництво кафе-бару, складає 130 228 дол. США.

Як вбачається з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, однією з підстав виникнення в ОСОБА_5 права на 1/2 частку спільної власності на кафе-бар є Додаток до Інвестиційного договору, виданий 25.06.2016 року.

З показань потерпілого ОСОБА_7 встановлено, що ОСОБА_5 відмовилась надати йому документи та звіти, які підтверджують використання грошей у сумі 130 228 дол. США, що дає підстави для висновку про їх використання ОСОБА_5 на власні потреби.

Крім того, з показань ОСОБА_7 встановлено, що в кафе-барі не проведені внутрішні та зовнішні облицювальні роботи; не закуплені (виготовлені) дубові столи та стільці для екіпірування святкових залів першого та другого поверхів; не облаштовано літній майданчик та накриття до нього з вмонтованим зовнішнім барбекю; не встановлено шестигранні бесідки з квадратним столом (2 шт.), прямокутні бесідки з квадратним столом (2 шт.); не покладена плитка тротуарна під літній майданчик; не встановлені ворота дерев`яні для виходу-входу в ліс; не встановлена фасадна огорожа; не встановлені двері до центрального входу різбляні; не встановлені внутрішні двері (для туалетів, душових кімнат, кімнат відпочинку для обслуговуючого персоналу); не укомплектований зовнішній санітарний вузол (рукомийники, унітази, підлога, стіни, вхідні двері, вікна); не встановлені шпаківні (20 шт.); не покладена тротуарна плитка перед центральним входом та необлагорожений внутрішній двір; не облаштовано дитячий майданчик (гойдалки великі -2 шт., гойдалки підвісні -2 шт., гойдалки-коники 2 шт., столик, стільці, пісочниця з лавочками. Каченя велика); відсутні стіл ясеновий 2/1.05М - 2 шт., лави дубові 2.2/0,5М - 4 шт., лави ясенові 1,9/0,57М 2шт. та 2,2М/0,60 2 шт., стільці на терасу ясенові 16 шт., стільці в зал дубові 53 шт., пергали 15 шт.; двері дубові в кухню 1 шт., двері з кухні до мануальної 1 шт., двері в топкову дубові 1 шт., обналічка на внутрішніх дверях, плінтус дубовий, крісло велике, вази бетонні 7 шт., столи обідні 15 шт., креслення на внутрішнє оздоблення першого поверху, у той час як ОСОБА_5 запевнила ОСОБА_7 про виконання цих робіт та купівлю перелічених речей.

З показань дружини ОСОБА_7 . ОСОБА_9 встановлено, що зі слів ОСОБА_5 їй відомо про те, що вона протягом усього періоду будівництва збирала чеки та квитанції на закупівлю товарів, будівельних матеріалів, тощо, але на сьогоднішній день надавати ці чеки та квитанції вона категорично відмовляється.

З показань ОСОБА_5 встановлено, що чеки, квитанції, які підтверджують витрати, понесені на будівництво кафе-бару після реєстрації права власності на будівлю, вона не зберігала.

З показань чоловіка ОСОБА_5 . ОСОБА_6 встановлено, що всі меблі та будівельні матеріали, про які вони звітували, дійсно є в наявності у повному обсязі та знаходяться на території їх дачі, де також знаходиться їх підприємство «Баренц» за адресою: Київська область, Богуславський район, с. Розкопанці, вул. Гайдамацька, 2. Зокрема наявні дубові столи та стільці, шестигранні та прямокутні бесідки, плитка тротуарна під літній майданчик, ворота дерев`яні для виходу-входу в ліс, дубові двері до центрального входу різбляні, шпаківні (20 шт.); дитячий майданчик повністю (гойдалки, коники), стільці, пергали, обналічка, лави дубові, ясенові, стільці, вази бетонні. Про місце знаходження документації, що підтверджує витрати на будівництво кафе-бару, ОСОБА_6 нічого не відомо.

Тому, з метою проведення необхідних експертиз та досліджень, необхідно відшукати товарно-матеріальні цінності, які були закуплені та виготовлені для будівництва кафе-бару (будівельні матеріали, меблі, тощо) та документацію, що підтверджує витрати на будівництво кафе - бару - чеки, накладні на товари, квитанції про закупівлю будівельних матеріалів, договори на проведення робіт та надання послуг, тощо.

За відсутності клопотань від учасників, на підставі ч.1 ст.107 КПК України, фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Заслухавши думку слідчого, яка підтримала клопотання, дослідивши додані до клопотання матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого, погодженого з прокурором, або прокурора.

Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів доданих до клопотання та пояснень слідчого, слідчим суддею встановлено, що на території та приміщеннях господарства за місцем проживання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також місцем знаходження приватного багатопрофільного підприємства «Баренц», код ЄДРПОУ 20581045, що належить ОСОБА_6 , розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися товарно-матеріальні цінності, які були закуплені та виготовлені для будівництва кафе-бару (будівельних матеріалів, меблів, тощо) та документація, що підтверджує витрати на будівництво кафе-бару, а саме: чеки, накладні на товари, квитанції про закупівлю будівельних матеріалів, договори на проведення робіт та надання послуг, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що для повного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушення, з метою проведення необхідних експертиз та досліджень, у слідчого виникає необхідність у відшукані на території та приміщенях господарства за місцем проживання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також місцем знаходження приватного багатопрофільного підприємства «Баренц», код ЄДРПОУ 20581045, що належить ОСОБА_6 , розташованих за адресою: АДРЕСА_1 товарно-матеріальних цінностей, які були закуплені та виготовлені для будівництва кафе-бару (будівельні матеріали, меблі, тощо) та документації, що підтверджує витрати на будівництво кафе-бару - чеки, накладні на товари, квитанції про закупівлю будівельних матеріалів, договори на проведення робіт та надання послуг, тому дане клопотання підлягає задоволенню.

Вважаю, що дане клопотання необхідно розглянути без повідомлення ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та власника приватного багатопрофільного підприємства «Баренц» у зв`язку з тим, що дане повідомлення матиме характер розголошення інформації, що відноситься до таємниці слідства.

Термін дії ухвали слід визначити строком до одного місяця з дня її постановлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу ГУ Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку території та приміщень господарства за місцем проживання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також місцем знаходження приватного багатопрофільного підприємства «Баренц», код ЄДРПОУ 20581045, що належить ОСОБА_6 , розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення товарно-матеріальних цінностей, які були закуплені та виготовлені для будівництва кафе-бару (будівельних матеріалів, меблів, тощо) та документації, що підтверджує витрати на будівництво кафе-бару: чеків, накладних на товари, квитанцій про закупівлю будівельних матеріалів, договорів на проведення робіт та надання послуг.

Ухвала повинна бути виконана в строк до 02.11.2017 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення02.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69279693
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —358/1157/17

Ухвала від 16.08.2022

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 10.10.2017

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні