Ухвала
від 05.07.2017 по справі 201/9522/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/9522/17

провадження № 1-кс/201/6072/2017

УХВАЛА

05 липня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджено прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2017 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні СВ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження №32017040650000003 від 17.01.2017 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що невстановленими особами у невстановлений час на території м. Дніпропетровська здійснюється незаконне виготовлення з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини, що становлять загрозу життю і здоров`я людей, чим вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.204 КК України.

За даним фактом 17.01.2017 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження №32017040650000003 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Так, 05.01.2017 гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , придбала пляшку горілки «Пшенічна» у магазині «Продукти» за адресою: м. Дніпро, вул. Василя Кука, 52. Після її вживання через деякий час її самопочуття погіршалось, у звязку з чим вона звернулась до лікарні ДЗ «СБЛ №1 МОЗ України ПНД». Згідно до висновку спеціаліста №004 від 06.01.2017, встановлено діагноз «Психічні та поведінкові розлади в наслідок вживання алкоголю в наслідок вживання алкоголю зі шкодою для здоров`я.»

Під час проведення слідчих (розшукових) дій, з метою виявлення місць виготовлення з метою збуту, зберігання з цією метою та збут алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини, що становлять загрозу життю і здоров`я людей, а також алкогольних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з ознаками їх підробки, встановлено місця виготовлення та реалізації таких товарів.

Невстановлені особи на території м. Дніпропетровська організували процес з виготовлення, зберігання та збуту алкогольних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з ознаками їх підробки, а також алкогольної продукції, виготовленої з неякісної сировини, яка може становить загрозу для життя та здоров`я людей, з використанням обладнання, яке забезпечує їх масове виробництво.

А також, встановлено, що вищевказані особи здійснюють діяльність з незаконного придання, транспортування та зберігання спирту невідомого походження та сумнівної якості з подальшим його використанням у виробництві фальсифікованих алкогольних напоїв.

Під час досудового розслідування, встановлено місця зберігання з метою збуту фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів та інших підакцизних товарів, зокрема складське приміщення без назви за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, у відповіді з Реєстраційної служби Дніпропетровського МЮУ (за №90572545, №90572957 від 26.06.2017) щодо право власності на приміщення, що розташовано за адресою: м. Дніпро, Василя Сухомлинського (Радгоспна), буд. 61 інформація відсутня.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення має інформація про незаконну діяльність осіб причетних до скоєння злочину, а також встановлення наявності документів та інших предметів, які можуть мати доказове значення при провадженні, а саме: встановлення факту зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених лікеро-горілчаних виробів та інших підакцизних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з їх ознаками підробки, а також алкогольних напоїв, виготовлених з неякісної сировини, які є недоброякісними харчовими продуктами (не відповідають діючим санітарним регламентам) та фальсифіковані під горілку за адресою: м. Дніпро, Василя Сухомлинського (Радгоспна), буд. 61.

Невстановлені особи на території м. Дніпропетровська організували процес з виготовлення, зберігання та збуту алкогольних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з ознаками їх підробки, а також алкогольної продукції, виготовленої з неякісної сировини, яка може становить загрозу для життя та здоров`я людей, з використанням обладнання, яке забезпечує їх масове виробництво.

А також, встановлено, що вищевказані особи здійснюють діяльність з незаконного придання, транспортування та зберігання спирту невідомого походження та сумнівної якості з подальшим його використанням у виробництві фальсифікованих алкогольних напоїв.

Під час досудового розслідування, встановлено місця зберігання з метою збуту фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів та інших підакцизних товарів, зокрема приміщення без назви за адресою: АДРЕСА_2 .

Так, у відповіді з Реєстраційної служби Дніпропетровського МЮУ (за №90573932 від 26.06.2017) право власності на нежитлову будівлю, що розташована за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, буд. 6С належить ТОВ «Ольга І К-1» (код 13427800), форма власності приватна.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення має інформація про незаконну діяльність осіб причетних до скоєння злочину, а також встановлення наявності документів та інших предметів, які можуть мати доказове значення при провадженні, а саме: встановлення факту зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених лікеро-горілчаних виробів та інших підакцизних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з їх ознаками підробки, а також алкогольних напоїв, виготовлених з неякісної сировини, які є недоброякісними харчовими продуктами (не відповідають діючим санітарним регламентам) та фальсифіковані під горілку за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, буд. 6С.

На підставі викладеного, слідчий, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження №32017040650000003, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому СВ ФР ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 за місцем зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених лікеро-горілчаних виробів та інших підакцизних товарів з відсутністю марок акцизного податку встановленого зразку або з їх ознаками підробки, а також алкогольних напоїв, виготовлених з неякісної сировини, які є недоброякісними харчовими продуктами (не відповідають діючим санітарним регламентам) та фальсифіковані під горілку, з метою відшукання та вилучення вищевказаних незаконно виготовлених підакцизних товарів; знарядь та обладнання для виготовлення таких товарів; грошові кошти, отримані від реалізації цих товарі; документи по реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів; підроблені акцизні марки; блокнотів та записних книжок; мобільних телефонів, смартфонів, SIM-карток в телефонах; носіїв електронної інформації, карт накопичення пам`яті, системні блоки, ноутбуки та чорнові записи, де відображені дані про об`єми реалізованих підакцизних товарів та відомості про фактично отримані за це грошові кошти, які мають першочергове значення для досудового розслідування, та можуть бути доказами в ході судового розгляду, а також предметів й документів, що свідчать про здійснення протиправних дій, які мають значення для кримінального провадження.

Доручити проведення обшуку, слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів по кримінальному провадженню № 32017040650000003, визначеним відповідним дорученням, щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69294821
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/9522/17

Ухвала від 05.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні