Ухвала
від 03.10.2017 по справі 127/21070/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/21070/17

Провадження №1-кс/127/8990/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 жовтня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про обшук житла та іншого володіння за місцем реєстрації гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 , мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016020110000096 від 21.07.2016, за попередньою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України.

В 2013 році невідомі особи з метою прикриття незаконної діяльності створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) - ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435, м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля /раніше Жовтнева/, буд. № 1, офіс 816), в результаті чого здійснено фіктивну підприємницьку діяльність, в тому числі - по нібито наданню товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття на території м. Бар Вінницької області, за що отримано державні кошти в сумі 4 709,8 тис. грн.

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_6 засновник, директор, головний бухгалтер ТОВ «Автокомфорт плюс» надав покази про те, що фінансово-господарською діяльністю вказаного Товариства він взагалі не займався та не займається. Придбання товарно-матеріальних цінностей він не здійснював. Ніяких товарів, робіт, послуг не надавав та не проводив. Фінансово-господарських документів по проведених господарських операціях він не підписував. На початку 2015 року на проханням невідомого чоловіка, за грошову винагороду, без мети здійснення господарської діяльності переоформив на себе ТОВ «Автокомфорт плюс». Після того, відкрив рахунки в банківських установах. Відкривши рахунки, він передав усі статутні, реєстраційні документи та печатку вказаного Товариства цьому невідомому чоловіку. Грошові кошти в банківських установах він не знімав. При відкритті банківських рахунків він поставив свій підпис в грошових чеках та передав їх останньому. Документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» до податкового органу не надавав.

По даному кримінальному провадженню 31.01.2017 на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_7 від 04.01.2017 проведено обшук за адресою: АДРЕСА_2 (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями), де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348), під час якого виявлено та вилучено реєстри видачі відправлень з відділення ТОВ «Нової пошти» за адресою: м. Вінниця, вул. Зодчих, 16, в яких вказано, що «Одержувачем» товарно-матеріальних цінностей є ТОВ «Автокомфорт плюс», «Контактна особа» - ОСОБА_8 (паспортні дані НОМЕР_1 ), яка є представником Одержувача.

Під час допиту в якості свідка ОСОБА_8 надала покази про те, що протягом приблизно п`ятнадцяти років проживає разом з матір`ю ОСОБА_9 за адресою: АДРЕСА_1 . ЇЇ мама ОСОБА_9 зареєстрована фізичною особою підприємцем та фактично остання орендує приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , де власниками є сім`я ОСОБА_10 , які являються їх родичами. Близько останніх шести місяців з її матір`ю терміном на один місяць готовляться договори про укладення цивільно-правових відносин для ведення господарської діяльності спільно з нею, у зв`язку з чим вона допомагає матері пакувати косметичні товари у пакети або коробки «Нової пошти», які іноді після пакування вона відносить до відділення №6, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Зодчих, 16. Щодо Товариства ТОВ «Автокомфорт плюс» остання нічого не пояснила, вказавши лише, що на вказаному Товаристві не працює, довіреності представляти інтереси вказаного Товариства від службових осіб цього Товариства не отримувала. Печатки ТОВ «Автокомфорт плюс» не мала, і її у неї ніколи не було. Службових осіб, засновників вказаного Товариства вона не знає. З ОСОБА_6 не знайома. Щодо вилучених під час обшуку 31 січня 2017 року у кімнаті, яку орендує її мама, реєстрів видачі відправлень пошти з відділення «Нової пошти» для ТОВ «Автокомфорт плюс» нічого не пояснила, пояснивши про те, що звідки вказані реєстри відправлень, їй невідомо.

В свою чергу, будучи допитаною в якості свідка ОСОБА_9 надавати покази відмовилась з посиланням на ст. 63 Конституції України.

При цьому, згідно даних АІС «Податковий блок» ДФС України встановлено, що податкова звітність вказаного Товариства подавалась електронним способом з місця розташування ПП «Інтехсервіс-В» за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146.

Засновником та директором ПП «Інтехсервіс-В» є ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_2 ), зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Головним бухгалтером ПП «Інтехсервіс-В» працювала ОСОБА_11 , яка крім того, одночасно працювала і на інших підприємствах, в тому числі і в Міському комунальному підприємстві «Аварійно-диспетчерська служба» (код ЄДРПОУ 13328305), яке нібито проводило фінансово-господарські операції з ТОВ «Автокомфорт плюс».

Факт проведення фінансово-господарських операцій ТОВ «Автокомфорт плюс» з суб`єктами підприємницької діяльності, перерахування грошових коштів по рахунках вказаних підприємств, отримання коштів, їх спрямування та перерахування на рахунки інших суб`єктів господарської діяльності, і відповідно, з`ясування законності їх обігу, встановлення факту їх надходження та перерахування, має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву вчинення злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, у слідства є підстави вважати, що фінансово-господарські документи ТОВ «Автокомфорт плюс» з суб`єктами підприємницької діяльності за період з 04.11.2013 по теперішній час, чорнові записи, комп`ютерна техніка та інші носії інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), на яких відображені господарські операції цього Товариства, мобільні телефони, по яких ведуться (відбувались) переговори причетних до вчиненого злочину осіб між собою та зі службовими особами підприємств-контрагентів ТОВ «Автокомфорт плюс», знаходяться за місцем реєстрації ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що за вказаною адресою фактично проживають причетні до вчинених злочинів ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно власником квартири за адресою: АДРЕСА_1 , являється ОСОБА_5 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин вчиненого кримінального правопорушення, з метою вжиття заходів щодо всебічного, швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь злочинів, просила клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала за обставин викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку житла та іншого володіння за місцем реєстрації гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 .

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла та іншого володіння за місцем реєстрації гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» по взаємовідносинах з суб`єктами підприємницької діяльності за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та інших носіїв інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), на яких відображені господарські операції цього Товариства, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі інших фіктивних підприємств, мобільних телефонів, по яких ведуться (відбувались) переговори причетних до вчиненого злочину осіб між собою та зі службовими особами підприємств-контрагентів ТОВ «Автокомфорт плюс», та інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69341054
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/21070/17

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні