Ухвала
від 05.10.2017 по справі 510/243/17
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 510/243/17

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

05.10.17 р. м. Рені

Суддя Ренійського районного суду Одеської області Сорокін К.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, яке залишилось після смерті батька ОСОБА_3, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1, у вигляді ? житлового будинку по АДРЕСА_1 та земельної ділянки розміром 0,90 га на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку (кадастровий номер НОМЕР_1).

Відповідно до п.п 5, 6 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.

У своїй позовній заяві позивач вказує, що він є спадкоємцем першої черги за законом, прийняв спадщину, оскільки звернувся до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини, однак у видачі свідоцтва йому було відмовлено у зв'язку із відсутністю оригіналу правовстановлюючого документу на нерухоме майно. ОСОБА_2, яка є також спадкоємцем першої черги за законом, звернулась із заявою про відмову від прийняття спадщини на користь позивача. В матеріалах справи дійсно міститься постанова нотаріуса про відмову у вчинені нотаріальної дії від 17.02.2017 р., однак відсутня заява про прийняття спадщини на яку посилається позивач в якості доказу прийняття спадщини та заява ОСОБА_2 про відмову від прийняття спадщини.

Згідно ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що необхідно залишити позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, без руху, надавши позивачу 5 днів для усунення недоліків, а саме: надати заяву про прийняття спадщини, на яку позивач посилається у своїй позовній заяві в обґрунтування своїх позовних вимог; надати заяву ОСОБА_2 про відмову від спадщини на користь ОСОБА_1

Керуючись ст.ст. 119, 121, 207 ЦПК України, -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно - залишити без руху.

Надати позивачу ОСОБА_1 - 5 днів, з дня отримання ухвали, для усунення вказаних недоліків позовної заяви і оформлення її відповідно до вимог чинного законодавства.

Роз'яснити позивачу, що у разі невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява вважатиметься не поданою і буде відіслана позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: К.В. Сорокін

Дата ухвалення рішення05.10.2017
Оприлюднено06.10.2017
Номер документу69343431
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —510/243/17

Рішення від 12.12.2017

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Рішення від 12.12.2017

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Ухвала від 02.11.2017

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Ухвала від 05.10.2017

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні