Ухвала
від 04.10.2017 по справі 591/5447/17
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/5447/17

Провадження № 1-кс/591/3171/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 жовтня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, яке підтримав та мотивував тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017200000000325 від 24.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала, просила розглянути клопотання без виклику представників володільця документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з метою недопущення їх знищення.

Суд вважає за можливе розглянути справу без їх участі, а також за відсутності клопотань, на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Заслухавши прокурора, дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017200000000325 від 24.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудове розслідування розпочато за матеріалами УСБУ в Сумській області про те, що службові особи КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_5 привласнили бюджетні кошти при закупівлі 82 електрокардіографів.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що у другій половині 2016 року тендерним комітетом КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » організовано четверо торгів на придбання кардіографів для бригад екстреної допомоги.

Мотивуючи необхідністю сумісності придбаного обладнання з електрометричним комплексом « ІНФОРМАЦІЯ_3 » медико-технічні вимоги до предмета закупівлі сформовано таким чином, що вони відповідають лише апарату « ІНФОРМАЦІЯ_4 », єдиним виробником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Діючи у змові з директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою обмеження потенційних учасників, тендерним комітетом встановлена вимога надання у складі тендерної пропозиції гарантійного листа виробника обладнання або його офіційного представника на території України із зазначенням номеру оголошення про проведення закупівлі.

З метою недопущення інших учасників директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » домовився зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про видачу гарантійних листів лише на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_5 , з яким протягом тривалого часу підтримує робочі відносини.

Наслідком цього є те, що у торгах взяли участь лише ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_5 . При цьому в умовах відсутності конкуренції вказані особи встановили на обладнання ціни, які суттєво перевищували ринкові.

Надалі за результатами торгів з вказаними субєктами господарювання були укладені відповідні договори, реалізовуючи які, комунальному закладу було нанесено шкоду.

Окрім того слідчим управлінням ГУНП в Сумській області здійснюється досудове розслідування у межах даного кримінального провадження за фактом того, що ФОП ОСОБА_5 привласнив бюджетні кошти, передані йому при реалізації наркозно-дихального апарату КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Розслідування за даним фактом здійснюється за матеріалами ГУ ДФС у Сумській області.

Згідно тендеру КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », переможцем якого було визнано ФОП ОСОБА_5 , останній здійснив постачання наркозно-дихального апарату у кількості одна адиниця на суму 1099450 грн. Пропозицію іншого учасника з меншою сумою 850000 грн. було відхилено.

Проведеною перевіркою встановлено, що ФОП ОСОБА_5 придбав дане обладнання у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », яке є офіційним представником виробника обладнання ІНФОРМАЦІЯ_8 . ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ввозило на територію України наркозно-дихальні апарати різних модифікацій фактурною вартістю 1127734,89 грн., тобто по ціні приблизно 281933 грн. на одиницю, що значно перевищує суму, за яку КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » придбала даний наркозно-дихальний апарат.

Таким чином, для належного виконання вимог ст.ст. 9, 25, 91 КПК України щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та встановлення кола винних осіб, є необхідним дослідити документи, а саме: тендерну документацію процедури закупівлі (проект, кошторис, пропозиції учасників, тощо), договори постачання устаткування у вигляді наркозно-дихального апарату, укладені між КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ФОП ОСОБА_5 , а також додатки до них та додаткові угоди, специфікації, документи, що підтверджують поставку обладнання, його якість, встановлення та обслуговування, акти виконаних робіт, розрахунки вартості, та інші документи, які стосуються проведення торгів та взаємовідносин з приводу постачання, встановлення та обслуговування наркозно-дихального апарату між КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ФОП ОСОБА_5 .

У вказаних вище документах міститься інформація, яка в сукупності з іншими доказами, матиме суттєве значення для з`ясування дійсних обставин кримінального правопорушення, а також ці документи мають доказове значення. Окрім того неможливо іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вище вказаних документів.

Вище вказані документи, які містять в собі відомості, що є важливими для проведення досудового розслідування, знаходиться у КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою повного, усестороннього та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що докази по справі можуть міститися в вказаних документах.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 99, 131, 132, 159-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовий доступ, з правом вилучення, до оригіналів документів, що знаходяться володінні КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , за період 2016-2017 років, а саме до:

- тендерної документації процедури закупівлі наркозно-дихального апарату (проекту, кошторису, пропозицій учасників, тощо);

- договорів постачання устаткування, у вигляді наркозно-дихального апарату, укладених між КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ФОП ОСОБА_5 , а також додатків до них та додаткових угод, специфікацій;

- документів, що підтверджують поставку обладнання, його якість, встановлення та обслуговування;

- актів виконаних робіт;

- розрахунків вартості виконаних робіт;

- інших документів, які стосуються проведення торгів, укладення договору, взаємовідносин, з приводу постачання, встановлення та обслуговування наркозно-дихального апарату між КУ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ФОП ОСОБА_5 .

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 .

У разі невиконання вимог ухвали, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.10.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —591/5447/17

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 01.12.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 01.12.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні