Ухвала
від 21.09.2017 по справі 757/55251/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55251/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 ,про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017000000000320, -

В С Т А Н О В И В:

21.09.2017 старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , за погодженням з заступником начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий до документів з можливістю вилучення (проведення виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код органу НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), оригіналів усієї фінансової та статистичної звітності благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_2 ) та благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_3 ) за період з 01.01.2014 по 01.01.2017 (в тому числі, місячні, квартальні, піврічні та річні звіти і баланси з усіма доповнення і додатками до них).

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається,що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.02.2017 під №42017000000000320 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що у період 2014-2016 років, службові особи благодійних організацій « ІНФОРМАЦІЯ_4 , які живуть з ВІЛ/СНІД» та « ІНФОРМАЦІЯ_2 », діючи за попередньою змовою групою осіб, в порушення вимог ст. 11 Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», відповідно до якої метою благодійних організацій не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов`язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій, керуючись корисливим мотивом та метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, із залученням третіх осіб, шляхом закупівлі в останніх за завищеними цінами фармацевтичних засобів та препаратів, а також шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій, привласнили кошти міжнародної організації « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria), розташованої у Женеві (Швейцарська Конфедерація), в особливо великих розмірах, що виділялися в якості грантів Україні для закупівлі фармацевтичних засобів/препаратів та проведення інших заходів з попередження та протидії поширенню ВІЛ-інфекцій/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Зважаючи на викладені обставини вчинюваних протиправних дій, з метою повного, всебічного і неупередженого проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні позапланових податкових перевірок і ревізій, а також судово-економічної та судово-почеркознавчої експертиз з метою документального підтвердження фактів привласнення коштів, встановлення розміру завданих матеріальних збитків та підписантів відповідних документів, які призвели до таких наслідків.

Для проведення таких перевірок та експертиз, в тому числі, необхідні документи фінансової та статистичної звітності благодійних організацій «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» та « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у яких мають бути відображені суми отриманих та витрачених коштів на закупівлю за завищеними цінами фармацевтичних засобів/препаратів і проведених безтоварних операцій, у зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до зазначених документів з можливістю вилучення (проведення виїмки) їх оригіналів.

Згідно інформації, що міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, благодійні організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_2 ) та «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/ ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_3 ) перебувають на обліку у ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код органу НОМЕР_1 ).

Згідно інформації, розміщеної на офіційному веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_6 , знаходиться даний орган за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з підстав, визначених ч.6, ст.163 КПК України, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, та документи, до яких слідчий просить тимчасовий доступ, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, запитувані відомості можуть бути використані як докази обставин, які не можливо довести у інший спосіб.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.159, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене з заступником начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017000000000320 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів усієї фінансової та статистичної звітності благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_2 ) та благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_3 ) за період з 01.01.2014 по 01.01.2017 (в тому числі, місячні, квартальні, піврічні та річні звіти і баланси з усіма доповнення і додатками до них).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/55251/17-к

Примірник 2 та завірена копія ухвали надана старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

21.09.2017

Дата ухвалення рішення21.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69383730
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017000000000320

Судовий реєстр по справі —757/55251/17-к

Ухвала від 21.09.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні