Ухвала
від 04.10.2017 по справі зв/817/25/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

04 жовтня 2017 року Рівне №ЗВ/817/25/17

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Зозулі Д.П., за участю секретаря судового засідання Минько Н.З., сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

заявника: представник не прибув,

боржника : представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником з виконання вимоги про сплату боргу №Ф14У від 10.01.2012 року про стягнення заборгованості з ОСОБА_2 в сумі 84,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

25.09.2017 до Рівненського окружного адміністративного суду надійшла заява Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну стягувача - управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі Рівненської області, його правонаступником - Рівненським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області, у виконавчому провадженні з виконання вимоги про сплату боргу № Ф14У від 10.01.2012 року.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що 31.03.2017 року Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі припинило діяльність шляхом приєднання до Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління. Просить замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі його правонаступником Рівненським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

Представник заявника в судове засідання не прибув, подав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Боржник в судове засідання не прибув, причини не прибуття суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлений належним чином.

Зважаючи на неявку в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, відповідно до ч.2 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представників сторін на підставі наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та додаткові докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

Державним виконавцем Здолбунівського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області прийнято постанову про відкриття виконавчого провадження №54331264 від 19.07.2017 року, з виконання вимоги про сплату боргу №Ф14У від 10.01.2012 року, про стягнення з ОСОБА_2 (рнокпп НОМЕР_1) на користь Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі заборгованості в сумі 84,00 грн.(а.с.3).

Так, стягувачем за вказаним виконавчим документом є заявник - Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі, а боржником - ОСОБА_2 (рнокпп НОМЕР_1).

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання окремих органів Пенсійного фонду України, зокрема, управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі (код ЄДРПОУ 22553484) припинило діяльність шляхом приєднання до Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області (код ЄДРПОУ 40373305).

Крім того, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 31.03.2017 року внесено запис про припинення юридичної особи - Управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі (код ЄДРПОУ 22553484).

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Також, ч.1 ст. 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", ст.ст. 160, 165 та 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Рівненського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області задовольнити.

Замінити стягувача управління Пенсійного фонду України в Здолбунівському районі у виконавчому провадженні щодо виконання вимоги №Ф14У виданої 10.01.2012 року, боржником за якою є ОСОБА_2 (рнокпп НОМЕР_1), його правонаступником - Рівненським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Зозуля Д.П.

Дата ухвалення рішення04.10.2017
Оприлюднено10.10.2017
Номер документу69386295
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —зв/817/25/17

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні