Ухвала
від 09.10.2017 по справі 489/3254/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

09 жовтня 2017 року

Справа № 489/3254/17

Номер провадження 2-сз/489/80/17

УХВАЛА

09 жовтня 2017 року

Ленінський районний суд м. Миколаєва в складі:

головуючого - судді Тихонової Н.С.,

секретаря - Недавньої А.С.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 про повернення судового збору по справі за позовом Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 до Інгульського відділу Державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області про зняття арешту з майна,

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2017 р. до суду надійшла заява КЗ ММР ЦПМСД №2 про повернення судового збору. Свої вимоги мотивували тим, що 28.09.2017 р. Ленінським районним судом м. Миколаєва було винесено Ухвалу про закриття провадження по справі за позовом Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 до Інгульського відділу Державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області про зняття арешту з майна. Проте сплачений позивачем судовий збір повернуто не було.

Посилаючись на вищевикладене, заявник просить суд повернути сплачений судовий збір в сумі 1 600 грн. 00 коп. згідно платіжного доручення №686 від 29.06.2017 р.

Дослідивши надані докази, суд встановив наступне.

28.09.2017 р. Ленінським районним судом м. Миколаєва була винесена Ухвала по справі за позовом Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 до Інгульського відділу Державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області про зняття арешту з майна, відповідно до якої провадження у справі закрито в зв'язку з тим, що спір виник між юридичними особами, та справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Разом з тим при подачі позову до суду КЗ ММР ЦПМСД №2 було сплачено судовий збір по справі відповідно до платіжного доручення № 686 від 29.06.2017 р. ( 1 600 грн. 00 коп.).

Відповідно до ст. 1 ЗУ Про судовий збір судовий збір - це збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом.

Згідно положень ч. 1 ст. 3 ЗУ Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно ч. 1 ст. 7 ЗУ Про судовий збір передбачено виключний перелік випадків, за яких повертається сплачена сума судового збору: зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; повернення заяви або скарги; відмови у відкритті провадження у справі; залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям позивача або за його клопотанням); закриття провадження у справі.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Враховуючи вищевикладене суд вважає, що вимоги КЗ ММР ЦПМСД №2 про повернення сплаченого судового збору обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. 7 ЗУ Про судовий збір , суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 про повернення судового збору по справі за позовом Комунального закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 до Інгульського відділу Державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області про зняття арешту з майна - задовольнити.

Повернути позивачу Комунальному закладу Миколаївської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 , ЄДРПОУ 05483182, сплачену суму судового збору в розмірі 1 600 грн. 00 коп. (одна тисяча шістсот гривень нуль копійок) згідно платіжного доручення № 686 від 29.06.2017 р.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається Апеляційному суду Миколаївської області через Ленінський районний суд м. Миколаєва протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Н.С. Тихонова

Дата ухвалення рішення09.10.2017
Оприлюднено10.10.2017
Номер документу69400591
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —489/3254/17

Ухвала від 09.10.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Тихонова Н. С.

Ухвала від 28.09.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Тихонова Н. С.

Ухвала від 12.07.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Тихонова Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні