Постанова
від 05.10.2017 по справі 509/3549/17
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/3549/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2017 року суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Гандзій Д.М., розглянувши матеріали, які надійшли від Головного управління ДФС в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, яка мешкає за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с. Миколаївка, вул. Житомирська, 10, за ст. 163-4 ч. 1 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

14 вересня 2017 року, до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення, складений відносно ОСОБА_1, за ст. 163-4 ч. 1 КУпАП, з якого вбачається, що при перевірці ПП Сервіс , ЄДРПОУ 31258578 встановлено порушення головним бухгалтером ОСОБА_2, а саме несвоєчасне подання розрахунку сум доходу нарахованого сплаченого на користь фізичних осіб, сум утриманого з них податку за 2 квартал 2017 року, термін подання 09.08.2017 року фактично подано 29.08.2017 року прострочено на 19 днів, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 163-4 КУпАП.

Вважаю, що вказаний протокол належить поверненню до Головного управління ДФС в Одеській області, для належного оформлення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 278 КУпАП, суддя при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує таке питання, зокрема як: чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

У відповідності до вимог ст. 256 КУпАП - у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

В порушення вищевказаних вимог законодавства, у протоколі про адміністративне правопорушення серія АА № 560860 від 06.09.2017 р. - не в повній мірі вказані відомості про особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, а саме не зазначено її дату народження.

Не зазначення у протоколі про адміністративне правопорушення в повній мірі відомостей про особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, у відповідності до вимог чинного законодавства, є неприпустимим, оскільки це позбавляє суд можливості належним чином встановити особу, яка притягується до адміністративної відповідальності.

При цьому - обов'язок щодо належного складання протоколу про адміністративне правопорушення, який в порядку ст. 251 КУпАП є одним з доказів в справі про адміністративне правопорушення, та надання доказів на підтвердження викладених в протоколі відомостей, покладається на особу, яка має право складати відповідний протокол, та не може бути перекладено на суд.

Пунктом 24 постанови Пленуму ВСУ № 14 від 23.12.2005 року визначено, що визнати правильною практику тих суддів, які вмотивованими постановами повертають протоколи про адміністративні правопорушення, складені не уповноваженою на те посадовою особою або без додержання вимог ст. 256 КУпАП відповідному правоохоронному органу для належного оформлення.

Судом встановлено, що протокол про адміністративне правопорушення не відповідає вимогам закону, що має суттєве значення для вирішення справи. За наслідками таких встановлених недоліків у суду немає можливості повно, всебічно та об'єктивно розглянути дану справу, та прийняти по справі законне й обґрунтоване судове рішення, а тому протокол разом з доданими матеріалами підлягає поверненню до ДПС Головного управління ДФС в Одеській області.

Керуючись ст. 256 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративні матеріали відносно ОСОБА_1, за ст. 163-4 ч. 1 КУпАП - повернути до Головного управління ДФС в Одеській області - для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Овідіопольського

районного суду ОСОБА_3

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.10.2017
Оприлюднено10.10.2017
Номер документу69401683
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —509/3549/17

Постанова від 11.12.2017

Адмінправопорушення

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 05.10.2017

Адмінправопорушення

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні