Ухвала
від 28.09.2017 по справі 757/55809/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55809/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 вересня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у м. Києві клопотання старшого слідчого CB Печерського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

25 вересня 2017 року старший слідчий CB Печерського УП ГУ НП у м. Києві майор поліції ОСОБА_3 звернувся до Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим прокурором Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів. Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи вказане клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100060003526 від 19.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

З матеріалів даного кримінального провадження вбачається, що ОСОБА_5 , напротязі 2016 - 2017 років, перебуваючи на території Печерського району м. Києва підробив реєстраційні документи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), які надають право на реєстрацію підприємства, проведення підприємницької діяльності, з метою запровадження протиправної схеми з використанням реквізитів зазначених юридичних осіб.

Допитаний як свідок ОСОБА_5 показав, що в березні 2017 року він за попередньою домовленістю, за грошову винагороду у зв`язку з пошуком роботи, зустрівся з раніше не знайомим йому чоловіком на імя ОСОБА_6 , який запропонував йому роботу з документами в офісі, при цьому запропонував підписати документи щодо реєстрації підприємств на нього. Так, через декілька днів він знову зустрівся з вказаним чоловіком та, маючи при собі паспорт громадянина України і ідентифікаційний код, знаходячись у нотаріуса, де саме він не пам`ятає, підписав якісь документи. Також зазначив, що від себе особисто чи від імені керівника, головного бухгалтера, підписанта, представника або засновника вказаних структур договорів, угод, контрактів із будь-якими підприємствами не укладав, податкові, видаткові накладні, акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, акти виконаних робіт, рахунки-фактури, які підтверджують взаємовідносини ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) з будь-якими підприємствами не підписував та нікого не уповноважував на вчинення таких дій, печатками не користувався, замовлення на їх виготовлення не робив, рахунками вказаних підприємств не управляв та не відкривав, про місцезнаходження вказаних товариств нічого не відомо. Статутні фонди зазначених товариств не формував, намірів створювати підприємницькі структури та займатись підприємницькою діяльністю з метою отримання прибутку він не мав, ніяких внесків до статутних фондів не робив. Взагалі не підписував ніяких документів щодо фінансово-господарської діяльності зазначених товариств.

Відповідно до витягу з ЄДР засновником ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), яке зареєстровано 10.08.2015 рахується ОСОБА_5 .

Фінансово-господарські, первинні бухгалтерські та податкові документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) щодо проведених фінансово - господарських операцій з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) зберігаються за місцем реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), за адресою: АДРЕСА_1 .

Для встановлення осіб, які підписували вказані документи постановою слідчого призначено судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Відповідно до Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 № 53/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 26.12.2012 № 1950/5), для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Наведені вище речі та документи мають суттєве значення для встановлення обставин та способу вчинення кримінального правопорушення, визначення кола осіб причетних до правопорушення, встановлення можливих свідків, а також надання правильної юридичної оцінки діям причетних осіб. Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, надходжу до наступного висновку.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий cуддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що документи до яких просять доступ мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Вказані слідчим обставини та матеріали клопотання в їх сукупності вказують на те, що надання тимчасового доступу до речей і документів, надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, ці документи можуть бути доказами під час судового розгляду. Додані до клопотання документи містять достатні відомості обґрунтованості клопотання та дієвості саме такого заходу забезпечення кримінального провадження, який обумовлений потребами досудового розслідування.

Таким чином, наявні підстави для задоволення клопотання.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з можливістю вилучення оригіналів документів, оскільки вилучені документи можуть бути використані, як доказ у кримінальному провадженні та з метою проведення призначених експертиз.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 159, 160, 162-164, 166, 309 КПК України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві майору поліції ОСОБА_3 , прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 , або за їх дорученням оперативним працівникам на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення наступних документів за період з часу 07.08.2015 по теперішній час:

- в оригіналах: угоди, контракти з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) з усіма наявними додатками; актів прийому-передачі та актів виконаних робіт, документів, що підтверджують факт подальшої реалізації придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) товарів (робіт, послуг) або документів щодо обставин використання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) поставлених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) згідно господарських документів товарів (робіт, послуг) у фінансово-господарській діяльності;

- у копіях: виписки з банку з додатками; платіжні доручення; рахунків-фактур; прибуткових та видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних, а у випадку ввезення товарів на митну територію України, і вантажно-митних декларацій, статути, накази, рішення чи протоколи загальних зборів засновників про призначення на посаду (звільнення з посади) директора та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 );

- у випадку, якщо дані документи були витребувані чи проводилось їх вилучення раніше надати належним чином завірені їх копії та документи на підставі яких було витребувано чи вилучено дані документи.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1- в матеріалах судового провадження № 757/55809/17-к

Примірник 2 - наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено09.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/55809/17-к

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні