Ухвала
від 06.10.2017 по справі 161/14103/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/14103/17

Провадження № 1-кс/161/6533/17

У Х В А Л А

про призначення позапланової документальної перевірки

м. Луцьк 06 жовтня 2017 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки Обслуговуючого кооперативу ЖБК «Затишок 7» (код ЄДРПОУ 39637966, що знаходиться в кімнаті по вул. Наливайка, 3/9, у м. Львові), з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 01.01.2015 року по 01.09.2017 року.

В ході перевірки слід відобразити обставини здійснення перевіряємих фінансово-господарських операцій (вказати осіб, якими підписувалися відповідні документи фінансово-господарської діяльності, інформацію щодо товарно-матеріальних цінностей, які були предметом господарських операцій (їх найменування, кількість, вартість, подальший продаж, тощо), умови та стан взаєморозрахунків між контрагентами з посиланням на конкретні документи, на підставі яких здійснювалися такі операції.

У випадку виявлення порушень податкового та іншого законодавства, встановити розмір матеріальної шкоди, у вигляді фактичного ненадходження коштів до державного бюджету, а також службових осіб товариства, відповідальних за нарахування і сплату податків у відповідні періоди та проведення якої доручити працівникам Галицької об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області.

З клопотання вбачається, що в провадженні прокуратури Волинської області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження №42016030000000004 від 18.01.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 190, ч. 1, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Враховуючи, що для забезпечення розслідування під час кримінального провадження №42016030000000004 необхідно провести позапланову перевірку, оскільки в ході досудового розслідування встановлений факт внесення службовими особами ПП "Алеся", ТзОВ "Холдінгова компанія "Єврохолдінг", ТзОВ "Кристал житло інвест", ПП «Торгінвестбуд-Луцьк» завідомо недостовірних відомостей щодо віднесення об`єктів будівництва на території області до ІІІ категорії складності, а також їх поверховості, до декларацій про початок виконання будівельних робіт з будівництва багатоквартирних житлових будинків, які є офіційними документами, а також подальшої реєстрації вказаних документів уповноваженими посадовими особами архітектурно-будівельного контролю, шляхом зловживання владою та службовим становищем.

Тому з метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність у позапланової документальної перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства України Обслуговуючого кооперативу ЖБК «Затишок 7».

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення та на підставі рішення суду. Таке рішення ухвалюється на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав для надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки Обслуговуючого кооперативу ЖБК «Затишок 7», тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст.132 КПК України,

У Х В А Л И В :

Дати дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки Обслуговуючого кооперативу ЖБК «Затишок 7» (код ЄДРПОУ 39637966, що знаходиться в кімнаті по вул. Наливайка, 3/9, у м. Львові), з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 01.01.2015 року по 01.09.2017 року.

В ході перевірки слід відобразити обставини здійснення перевіряємих фінансово-господарських операцій (вказати осіб, якими підписувалися відповідні документи фінансово-господарської діяльності, інформацію щодо товарно-матеріальних цінностей, які були предметом господарських операцій (їх найменування, кількість, вартість, подальший продаж, тощо), умови та стан взаєморозрахунків між контрагентами з посиланням на конкретні документи, на підставі яких здійснювалися такі операції.

У випадку виявлення порушень податкового та іншого законодавства, встановити розмір матеріальної шкоди, у вигляді фактичного ненадходження коштів до державного бюджету, а також службових осіб товариства, відповідальних за нарахування і сплату податків у відповідні періоди.

Проведення позапланової документальної перевірки доручити працівникам Галицької об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області.

Проведення перевірки органами державного фінансового контрою не повинно порушувати нормального режиму роботи підконтрольних установ та інших суб`єктів господарської діяльності.

Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69418539
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки

Судовий реєстр по справі —161/14103/17

Ухвала від 06.10.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні