Постанова
від 10.10.2017 по справі 340/424/17
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№340/424/17

Провадження № 3/340/192/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 жовтня 2017 року селище Верховина

Суддя Верховинського районного суду Івано-Франківської області Бучинський А.Б., розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов з Верховинського ВП Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстроване та фактичне місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, непрацюючого, на даний час знаходиться на обліку у Верховинському РЦЗ, член громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина", - за ч.1 ст. 130 КпАП України, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1, 23.07.2017 о 03 год 45 хв, в с.Бережниця Верховинського району, керував транспортним засобом марки VOLKSWAGEN Vento , номерний знак НОМЕР_1, в стані алкогольного сп'яніння, чим порушив вимоги п.2.9а Правил дорожнього руху України. Таким чином вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КпАП України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненому правопорушенні визнав, суду пояснив, що він був на весіллі у свого друга і на автомобілі возив наречених. Під час весільного застілля до нього зателефонувала його мати і попросила приїхати, оскільки їй стало погано і її необхідно було відвезти до лікарні. Коли він їхав додому, його зупинили працівники поліції та повідомили йому про те, що в них виникла підозра, що він перебуває у стані алкогольного сп'яніння, та попросили проїхати з ними до Верховинської ЦРЛ для проходження медичного освідчення, на що він погодився. В лікарні він перебував близько двох годин, де пройшов медичне освідчення, після чого працівники поліції відвезли його до машини, і він поїхав додому. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати.

Адвокат ОСОБА_2 подала до суду клопотання про звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина", оскільки ОСОБА_1 свою вину визнав, у вчиненому щиро розкаюється, раніше до адміністративної відповідальності не притягався, позитивно характеризується по місцю проживання та є учасником даної громадської організації. Крім того, вказала, що ОСОБА_1 отримав запрошення на роботу водія за кордоном, а тому покарання, яке передбачено санкцією ч.1 ст. 130 КпАП України, а саме позбавлення права керування транспортними засобами, позбавить його можливості працевлаштуватися.

Вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, крім визнання вини особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, стверджується протоколом про адміністративне правопорушення серія БР №095243 від 23.07.2017, згідно якого ОСОБА_1, 23.07.2017 о 03 год 45 хв, в с.Бережниця Верховинського району, керував транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння;

висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції від 23.07.2017, з якого вбачається, що ОСОБА_1 перебуває в стані сп'яніння;

актом медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції №43 від 23.07.2017, згідно якого вміст алкоголю в крові ОСОБА_1 склав 0,8 проміле.

Таким чином, вважаю, що в діях ОСОБА_1 є ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КпАП України.

Під час розгляду справи адвокатом ОСОБА_1 - ОСОБА_2 надано суду клопотання про звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина", а також клопотання та виписку із протоколу №1 від 21.09.2017 членів громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина" про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності та передачу матеріалів справи на розгляд громадської організації для застосування заходів громадського впливу. Дані клопотання мотивовані тим, що ОСОБА_1 являється членом громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина", за місцем проживання характеризується позитивно, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, вину у вчиненому визнав, щиро покаявся, на даний час має можливість офіційно працевлаштуватися в ОСОБА_3.

Відповідно до ст.23 КпАП України, адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Разом з тим, з урахуванням вимог ст.33 КпАП України характеру вчиненого правопорушення та особи порушника, ступеня його вини, приходжу до висновку, що дане правопорушення не призвело до тяжких наслідків, а тому вважаю допустимим застосування ст.21 КпАП України.

Відповідно до ст.21 КпАП України особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Вважаю, що попереджувальних цілей щодо ОСОБА_1 можливо досягти без застосування засобів адміністративного впливу. Застосуванням такого заходу як громадський вплив, буде достатнім для досягнення визначеної ст.23 КпАП України мети - виховного впливу та запобігання вчинення нових правопорушень із звільненням його від адміністративної відповідальності у відповідності до вимог ст.21 КпАП України.

Враховуючи вищенаведене, вважаю за можливе звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина" та зобов'язати керівника громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина" повідомити Верховинський районний суд Івано-Франківської області про результати розгляду даних матеріалів не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Керуючись ст.ст.21, 33, 130 ч.1, 283, 284 КпАП України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КпАП України.

Матеріали справи передати на розгляд громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина" (смт Верховина присілок Слупійка Верховинський район Івано-Франківська область, ЄДРПОУ 25825397), для вирішення питання про застосування до ОСОБА_1 заходу громадського впливу.

Зобов'язати керівника громадської організації Спортивно-туристичного клубу "Верховина" про прийняте рішення повідомити суд у десятиденний строк з дня отримання матеріалів.

Справу відносно ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КпАП України, провадженням закрити.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення до Апеляційного суду Івано-Франківської області шляхом подачі апеляції через Верховинський районний суд Івано-Франківської області.

Суддя: А.Б.Бучинський

Дата ухвалення рішення10.10.2017
Оприлюднено11.10.2017
Номер документу69458136
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —340/424/17

Постанова від 10.10.2017

Адмінправопорушення

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні