Ухвала
від 11.10.2017 по справі 2а-1243/09/2470
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

Справа № 2а-1243/09/2470

11 жовтня 2017 року

м. Вінниця

Суддя-доповідач Вінницького апеляційного адміністративного суду ОСОБА_1, перевіривши матеріали апеляційної скарги публічного акціонерного товариства "Агрохолдинг Авангард" на ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду від 08 вересня 2017 року за заявою відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Глибоцькому районі до закритого акціонерного товариства "Чернівецька птахофабрика" про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

відповідно до ухвали Чернівецького окружного адміністративного суду від 08 вересня 2017 року замінено сторону виконавчого провадження.

Не погоджуючись із судовим рішенням, ПАТ "Агрохолдинг Авангард" оскаржило його в апеляційному порядку. Поряд з апеляційною скаргою, апелянт заявив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. В обґрунтування клопотання скаржник посилався на те, що копію ухвали суду отримано товариством лише 18.09.2017, що позбавило можливості вчасно оскаржити ухвалу суду першої інстанції.

Перевіривши додержання особою, яка подала апеляційну скаргу, вимог статтей 185-187 КАС України, суд дійшов висновку про залишення поданої апеляційної скарги без руху з наступних підстав.

Перевіривши додержання особою, яка подала апеляційну скаргу, вимог статтей 185-187 КАС України, суд дійшов висновку про залишення поданої апеляційної скарги без руху, а клопотання про поновлення процесуального строку необґрунтованим, виходячи з наступних мотивів. з наступних підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 186 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Як вбачається з матеріалів справи, ПАТ "Агрохолдинг Авангард" отримало копію оскаржуваної ухвали суду 15.09.2017, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с. 47).

Проте, апелянтом подано апеляційну скаргу до суду першої інстанції лише 22.09.2017, тобто з порушенням 5 денного строку, визначеного ч. 3 ст. 186 КАС України, що підтверджується вхідним штампом суду на апеляційній скарзі (а.с. 52).

Належних доказів на підтвердження факту поважності пропуску строку або зазначення причин подання апеляційної скарги з порушенням строку, визначеного ч. 3 ст. 186 КАС України, апелянтом разом з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження суду не надано.

За таких обставин вважаю клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження є необґрунтованим, а причини пропуску процесуального строку неповажними.

Згідно з абз. 1 ч. 4 ст. 189 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи те, що особа, яка подала апеляційну скаргу пропустила строк на апеляційне оскарження, та подала заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження без обґрунтованих причин його пропуску, таку апеляційну скаргу слід залишити без руху, для подання апелянтом протягом 30 днів, з моменту отримання копії цієї ухвали, заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із наведенням в ній обґрунтування причин пропуску цього строку.

На підставі зазначеного, керуючись ч. 1 ст. 108, ч.2 ст.186, ч.3, 4 ст.189 КАС України,

У Х В А Л И В :

1. Апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства "Агрохолдинг Авангард" на ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду від 08 вересня 2017 року за заявою відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Глибоцькому районі до закритого акціонерного товариства "Чернівецька птахофабрика" про стягнення заборгованості залишити без руху.

2. Запропонувати апелянту протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху надати суду апеляційної інстанції докази на підтвердження поважності причин пропуску строку апеляційного оскарження.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена в касаційному порядку відповідно до ст. 212 КАС України.

Суддя-доповідач ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.10.2017
Оприлюднено12.10.2017
Номер документу69466069
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-1243/09/2470

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 08.09.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 29.06.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 02.09.2014

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Білоус О.В.

Ухвала від 21.07.2014

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Білоус О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні