Ухвала
від 11.10.2017 по справі 599/1597/17
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 599/1597/17

н.п.2/599/812/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2017 року суддя Зборівського районного суду Тернопільської області Снігурський В. В. розглянувши позовну заяву Приватного підприємства Агропродсервіс Ярчівці до ОСОБА_1 - ліквідатора Селянської спілки Галичина про визнання договору купівлі - продажу дійсним,-

ВСТАНОВИВ:

позивач - Приватне підприємство Агропродсервіс Ярчівці звернулося до суду з позовом до відповідача - ОСОБА_1 - ліквідатора Селянської спілки Галичина про визнання договору купівлі - продажу дійсним та визнання права власності на об'єкти нерухомого майна.

Згідно позовної заяви та долучених до неї документів, зокрема договору купівлі - продажу майна банкрута на аукціоні від 01 вересня 2015 року №01-09/1, який позивач просить визнати дійсним, сторони договору - ПП Агропродсервіс Ярчівці (код ЄДРПОУ 36650963) та Селянська спілка Галичина (код ЄДРПОУ 14032601) в особі ліквідатора ОСОБА_1 включені до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України є юридичними особами.

Відповідно до ст. 15 ЦПК України суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

За загальним правилом, розмежування між судами загальної юрисдикції підвідомчості цивільних спорів відбувається залежно від суб'єктного складу учасників. Загальним судам підвідомчі спори в разі, якщо хоча б однією з осіб, які беруть участь у справі, є громадянин, а господарським - за участю підприємств, установ, організацій, інших юридичних осіб.

Таким чином дана справа не підвідомча загальним судам, однак на підставі ст.12 Господарського процесуального кодексу України підвідомча господарському суду в порядку, встановленому ГПК України.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 122 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

Крім цього, на підставі ст.83 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 7 Закону України Про судовий збір позивачу підлягає поверненню судовий збір в сумі 1624 грн., який було сплачено при поданні позову.

За таких обставин, враховуючи вказане вище та керуючись п.1 ч.2 ст.122 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 7 Закону України Про судовий збір , -

УХВАЛИВ:

відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Приватного підприємства Агропродсервіс Ярчівці до ОСОБА_1 - ліквідатора Селянської спілки Галичина про визнання договору купівлі - продажу дійсним та визнання права власності на об'єкт нерухомого майна, так як заява не підлягає розгляду в загальних судах в порядку цивільного судочинства.

Позовну заяву та додані до неї документи невідкладно надіслати позивачу.

Повернути Приватному підприємства Агропродсервіс Ярчівці (код ЄДРПОУ 36650963) судовий збір в сумі 1624 грн.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Тернопільської області через Зборівський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги на протязі п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя підпис З оригіналом згідно:

Суддя Зборівського

районного суду В. В. Снігурський

СудЗборівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення11.10.2017
Оприлюднено12.10.2017
Номер документу69477286
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —599/1597/17

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні