Ухвала
від 08.02.2017 по справі 308/1159/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/1159/17

У Х В А Л А

08.02.2017 року місто Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Закарпатській області лейтенант поліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором та мотивовано тим, що

В ході досудового розслідування встановлено, що 12.07.2010 між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір за № 12/07-10 на поставку (надалі договір) углеродистого лому та відходів чорних металів. Згідно п. 3.3 договору, оплата за поставлений товар здійснюється Замовником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » протягом 10 банківських днів з моменту прийому товару. Проте, у порушення умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за поставлену продукцію, оплату не здійснив та станом на 02.03.2016 загальна заборгованість перед ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » складає 406 333, 20 грн. Відповідно до п. 5.1 договору у випадку невиконання або неналежного виконання зобов`язань, винна сторона несе відповідальність у відповідності з нормами діючого законодавства України. Вимогами ст. 188 ч. 4 Господарського кодексу України передбачено, що у разі якщо сторони не досягли згоди щодо зміни (розірвання) договору або у разі неодержання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу, заінтересована сторона має право передати спір на вирішення суду. Однак, у супереч ст. 188 Господарського кодексу України службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » претензійно-позовна робота щодо погашення вище згаданої заборгованості взагалі не велась. Внаслідок вищезазначених порушень вимог законодавства ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » завдано шкоди на загальну суму 406 333, 20 грн., про що свідчить наявність простроченої дебіторської заборгованості на вказану суму.

Разом із тим встановлено, що ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 використовує розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_3 .

Під час здійснення досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення необхідно оглянути та дослідити оригінали документів, а саме: договір за № 12/07-10 від 12.07.2010, актів взаємозвірок розрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », листи-претензії до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », накази про призначення, звільнення, відпусток, функціональні обов`язки, посадові інструкції директора ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_3 , документи по веденню претензійної діяльності стосовно заборгованості та звернень ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », товаротранспортні накладні по договору № 12/07-10 від 12.07.2010 на підставі якого здійснювалось доставка углеродистого лому та відходів чорних металів, актів прийому-передачі згідно договору № 12/07-10 від 12.07.2010 та інших документів по веденню господарської діяльності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Окрім цього, оригінали вказаних документів можуть мати значення речових доказів, оскільки містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. (ст. 98 КПК України).

Отримання вказаної інформації дає можливість використання її як доказу.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Як зазначено уст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вказані обставини є достатніми підставами, передбаченимист. 163 КПК України, для постановлення ухвали про надання тимчасового доступу /

Таким чином, клопотання слідчого є обґрунтованим, заснованим на законі, доводи слідчого знайшли своє підтвердження в ході судового засідання, у звязку з чим клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.40,131,132,159-164,309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Закарпатській області лейтенанту поліції ОСОБА_2 тимчасовий доступ - з вилученням оригіналів документів, що містяться в розпорядженні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме оригіналів документів: договір за № 12/07-10 від 12.07.2010, актів взаємозвірок розрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », листи-претензії до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », накази про призначення, звільнення, відпусток, функціональні обов`язки, посадові інструкції директора ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_3 та генерального директора ОСОБА_4 , документи по веденню претензійної діяльності стосовно заборгованості та звернень ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », товаротранспортні накладні по договору № 12/07-10 від 12.07.2010 на підставі якого здійснювалось доставка углеродистого лому та відходів чорних металів, актів прийому-передачі згідно договору № 12/07-10 від 12.07.2010, аудит діяльності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 01.01.2012 по 30.09.2013, та інших документів по веденню господарської діяльності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —308/1159/17

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні