Ухвала
від 02.03.2017 по справі 308/2109/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/2109/17

У Х В А Л А

02.03.2017 року місто Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС 2 відділення слідчого відділу Управління СБ України в Закарпатській області майора юстиції ОСОБА_2 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором та мотивовано тим, що у кримінальному провадженні № 42015071160000077 досліджуються обставини ухилення від сплати податків службовими особами УСБ «Закарпаття» та ТзОВ «Закарпаття ЛТД» протягом 2015 2016 років, які не відображали по бухгалтерському обліку та податковій звітності фінансово-господарські операції з надання послуг, унаслідок чого умисно ухилилися від сплати податків на загальну суму 2100500 грн., що призвело до ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах, а також незаконного відчуження цілісного майнового комплексу, який знаходиться за адресою: Закарпатська область, м. Берегово, вул. Корятовича, 1, власником якого є Всеукраїнське фізкультурно спортивне товариство «Колос» Агропромислового комплексу України.

Так, в лютому 2016 року ОСОБА_3 , будучи директором УСБ «Закарпаття» у змові зі своїм заступником ОСОБА_4 заснували ТОВ «Закарпаття ЛТД». Після заснування даного підприємства ОСОБА_3 очолив його як директор попередньо звільнившись з посади директора УСБ «Закарпаття» та призначивши його виконуючим обов`язки директора ОСОБА_4

16.02.2016 року виконуючий обов`язки директора УСБ «Закарпаття», ОСОБА_4 уклала з новоствореним підприємством ТОВ «Закарпаття ЛТД», в особі директора ОСОБА_3 договір оренди № 1, згідно якого передала останньому у строкове платне користування вищезазначений цілісний майновий комплекс вартість якого складає 4 900 088 грн.

Згідно статуту УСБ «Закарпаття», без письмового погодження з ВФСТ «Колос», не має право здавати в оренду майно комплексу. Згідно листа № 202, від 12.05.2016 року Центральної ради ТОВ «Колос» встановлено, що ТОВ «Закарпаття ЛТД» незаконно використовує майновий комплекс, оскільки будь-які договірні відносини з власником відсутні. В порушення вимог статуту ОСОБА_3 та ОСОБА_4 вчинили привласнення майна товариства «Колос» Агропромислового комплексу України, яке перебувало у їх віданні, як посадових осіб експлуатуючого підприємства УСБ «Закарпаття». Отримані від господарської діяльності кошти ОСОБА_3 та ОСОБА_4 використовують в господарській діяльності ТОВ «Закарпаття ЛТД» на власний розсуд.

Поряд з цим, з метою ухилення від сплати податків вищевказаними особами ТОВ «Закарпаття ЛТД», код ЄДРПОУ 40272451, за адресою: м. Берегово вул. Корятовича, 1 було зареєстроване на спрощеній системі оподаткування (З група), не платник ПДВ, статутний фонд становить 1000 грн., вид діяльності у сфері спорту, дохід за календарний рік не повинен перевищували 5 млн. грн.

Згідно даних вказаних в службовій записці №20/16-14-03-05, ТзОВ «Закарпаття ЛТД» проведено коштів на суму 4106 646 грн. у зв`язку з чим посадові особи ТОВ «Закарпаття ЛТД» з метою непервищення лімітів встановлених для системи спрощеного оподаткування, штучно занижують кількість відвідувачів басейну, шляхом видачі фіскальних чеків з однаковими номерами, таким чином приховуючи реальну кількість відвідувачів та отриманого прибутку.

В такий спосіб, протягом 2015 - 2016 років, вказані особи не відображали в податковій звітності суму фактично отриманого доходу від надання послуг відвідувачам термальних вод (басейну), готелю, послуг з надання оренди та харчування (кафе та столової) та інші послуги, що призвело до заниження доходів близько на 50-60% та несплати податків в особливо великих розмірах за 2015-2016 роки. Фактична кількість відвідувачів басейну в залежності від святкових та вихідних днів становить від 500 до 1200 осіб за ціною квитка 70 грн., а не в межах 200 - 400 осіб, як звітують службові особи. В зв`язку з чим необлікований дохід за один день 15 439, за один календарний рік - 5558 350 грн. без врахування інших доходів з готельного бізнесу, оренди, харчування та з інших послуг.

Отже середня орієнтовна сума необліковного доходу за 2015 рік має становить 5 558350 грн. (без ПДВ), прихований дохід від оподаткування з ПДВ за 2015 та 2016 року становить 5500 000 грн.

В результаті злочинних дій службових осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4 сума несплачених податків становить всього: 2 100500 грн.

Згідно свідоцтва про право власності на нерухоме майно серії НОМЕР_1 комплексу (готель, адмінбудівля, гараж, мийка, теплиця, їдальня, інше) за адресою: АДРЕСА_1 , є ВФСТ «Колос», код ЄДРПОУ 01287191, м. Київ.

Директор - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , фактично проживає в АДРЕСА_3 (власники помешкання ОСОБА_5 ). Заступник директора - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , фактично проживає: АДРЕСА_5 (власник помешкання ОСОБА_4 ).

Згідно повідомлення оперативного підрозділу за місцем знаходження ТзОВ «Закарпаття ЛТД» та за місцем проживання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 знаходяться чорнові записів з сумами не облікованої готівкової виручки та кількості відвідувачів басейну, готелю, готівка отримана внаслідок ухилення від сплати податків, фіскальні чеки, які використовуються для приховування реальної кількості відвідувачів басейну, електронні носії інформації на яких міститься інформація щодо ухилення від сплати податків вказаним підприємством, оригінали документів про передачу цілісного майнового комплексу ТзОВ «Закарпаття ЛТД», які мають значення для даного кримінального провадження, які можуть підтверджувати фактичні обставини вчинення злочину, тобто можуть бути речовими доказами у даному кримінальному провадженні, а тому з метою належного їх дослідження, процесуального оформлення та фіксації, а також забезпечення їх подальшого належного зберігання та забезпечення можливої конфіскації, виникла необхідність в їх відшуканні та вилученні.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до ч. 1статті 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до вимог п.18 ч.1ст.3 КПК України, слідчий суддя - суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Враховуючи наведене в клопотанніта те, що органом досудового розслідуваннявідкрито кримінальне провадження, а такожслідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що саме за вказаною в клопотанні адресоюможуть знаходитися речі , предмети та документи , які мають важливе доказове знаячення , суд приходить до висновку , що існують правові підстави щодо здійснення обшуку вказаних в клопотанні приміщень, а тому приходить до висновку, що клопотання обґрунтованеіпідлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.234,235, КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні ТзОВ «Закарпаття ЛТД» за адресою: Закарпатська область, м. Берегово, вул. Корятовича, 1, власником якого є ВФСТ «Колос», з метою відшукання та вилучення чорнових записів з сумами не облікованої готівкової виручки та кількості відвідувачів басейну та готелю, готівки отриманої внаслідок ухилення від сплати податків, фіскальних чеків, які використовуються для приховування реальної кількості відвідувачів басейну, електронних носіїв інформації на яких міститься інформація щодо ухилення від сплати податків вказаним підприємством, оригінали документів про передачу цілісного майнового комплексу ТзОВ «Закарпаття ЛТД», які мають значення для даного кримінального провадження та підтверджують фактичні обставини вчинення злочину, тобто можуть бути речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

Дана ухваланадає право проникнути до житлачи іншого володіння особи лише раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69499022
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —308/2109/17

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Леміш О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні