Постанова
від 11.10.2017 по справі 912/1795/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

11 жовтня 2017 року № 912/1795/17

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Бестаченко О.Л. розглянув справу від 06.07.2017 № 912/1795/17

за заявою гр. ОСОБА_1 (АДРЕСА_1)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649)

про банкрутство,

представники сторін:

від кредитора - гр. ОСОБА_1 - ОСОБА_3, договір про надання правової допомоги від 05.07.17 № б/н, ордер серія КР № 85581;

від боржника - участі не брали;

у судовому засіданні брав участь розпорядник майна, арбітражний керуючий Швець Д.І., посвідчення від 28.05.13 № 944;

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 06.07.2017 господарський суд порушив провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (код ЄДРПОУ 37297649), ввів процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (далі - ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО") на строк 115 календарних днів, ухвалив оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО", призначив розпорядником майна боржника ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" арбітражного керуючого Швеця Д.І.

07.07.2017 на веб-сайті Вищого господарського суду України офіційно оприлюднено оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (номер публікації: 44347, дата публікації на сайті ВГСУ: 07.07.2017 14:42). Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника визначено: протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою від 04.09.2017 господарський суд затвердив реєстр вимог кредиторів боржника ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО"; підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначив на "11" жовтня 2017 р. о 12:00 год.

До господарського суду 18.09.2017 розпорядником майна надано клопотання від 14.09.2017 № 01/14-09, в якому міститься вимога скоротити строки розпорядження майном боржника, припинити процедуру розпорядження майном ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО", визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" арбітражного керуючого Бершадського С.М. До клопотання додано протокол зборів кредиторів ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" від 13.09.2017 № 1, відповідно до якого визначено кількісний склад комітету кредиторів боржника у складі єдиного кредитора - гр. ОСОБА_1 Крім того, вирішено звернутися до Господарського суду Кіровоградської області з клопотанням про скорочення строків розпорядження майном боржника, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

На засіданні комітету кредиторів (протокол від 13.09.2017 № 1) обрано гр. ОСОБА_1 головою комітету кредиторів боржника, прийнято рішення звернутися до Господарського суду Кіровоградської області з клопотанням про призначення ліквідатором ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" арбітражного керуючого Бершадського Сергія Миколайовича.

Арбітражний керуючий Бершадський С.М. не заперечив можливості його призначення ліквідатором ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО", надав господарському суду заяву про участь арбітражного керуючого у справі про банкрутство з повідомленням про те, що він стосовно боржника не належить до жодної з категорій осіб, які не можуть бути призначені арбітражними керуючими.

У судовому засіданні 11.10.2017 представником голови комітету кредиторів надано клопотання від 11.10.2017 № б/н про визнання ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення арбітражного керуючого Бершадського Сергія Миколайовича ліквідатором ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО".

Із матеріалів справи вбачається, що загальна сума грошових вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, складає 2 061 780,00 грн.

Документальні докази погашення зазначеної кредиторської заборгованості відсутні.

Розпорядником майна, арбітражним керуючим Швецем Д.І. надано господарському суду звіт про виконану роботу, зі змісту якого вбачається відсутність ознак фіктивного банкрутства боржника, відсутність ознак доведення до банкрутства чи приховування банкрутства, встановлена наявність ознак неплатоспроможності боржника.

Протягом процедури розпорядження майном ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" заяв про участь у санації боржника від інвесторів до розпорядника майна не надходило.

Розпорядником майна, арбітражним керуючим Швецем Д.І. в результаті направлення до відповідних реєструючих органів запитів щодо наявності (відсутності) рухомого чи нерухомого майна з'ясована відсутність реєстрації за боржником будь-якого майна.

Таким чином, майна суб'єкта господарювання ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" недостатньо для задоволення вимог визнаних судом кредиторів, даний факт підтверджується наявними матеріалами справи.

Викладене свідчить про майнову неспроможність боржника наявним майном задовольнити вимоги визнаних судом кредиторів інакше, як через визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно абз. 5 ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Зважаючи на рішення комітету кредиторів, подання арбітражним керуючим Бершадським С.М. заяви на участь у справі, відсутність заперечень щодо призначення вказаної особи на посаду ліквідатора банкрута, суд вважає за можливе призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бершадського С.М.

Враховуючи положення Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" та ст. 38, ч. 3 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд вважає за необхідне зобов'язати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Кіровоградської міської ради внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про заміну керівника боржника на ліквідатора банкрута.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, необхідно здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури ТОВ "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

Керуючись ст. 26, 27, 37, 38, 40, 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649).

3. Припинити повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Швеця Дмитра Івановича, призначеного ухвалою суду від 06.07.2017.

4. Призначити ліквідатором банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" арбітражного керуючого Бершадського Сергія Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 562 від 01.04.2013, адреса: АДРЕСА_2).

5. Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого Бершадського С.М.:

- не рідше ніж один раз на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- подати господарському суду звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора, схвалений або погоджений комітетом кредиторів (до звіту додати копію протоколу засідання комітету кредиторів);

- не пізніше 11.10.2018 подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Відповідно до статті 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів в частині заборони Товариству з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави, застосовані ухвалою суду про порушення провадження у справі від 06.07.2017.

7. Зобов'язати державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Кіровоградської міської ради, відповідно до ст. 38, ч. 3 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649) на ліквідатора, арбітражного керуючого Бершадського Сергія Миколайовича, ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

8. Скасувати арешт, накладений на майно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО", текст якого додається.

10. Зобов'язати керівника (засновника) Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНДАСТРІАЛ-ТРАНС-АГРО" (25014, м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, буд. 213-В, оф. 5; код ЄДРПОУ 37297649) протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

11. Постанова суду набирає законної сили 11.10.2017.

12. Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду у встановленому законом порядку.

13. Примірники постанови надіслати кредитору (п. 1 ухвали від 04.09.2017), банкруту, арбітражному керуючому Швецю Д.І. (АДРЕСА_3), сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, ліквідатору, арбітражному керуючому Бершадському С.М. (АДРЕСА_2), Фортечному відділу державної виконавчої служби міста Кропивницький Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, Подільському відділу державної виконавчої служби міста Кропивницький Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Кіровоградської міської ради для державного реєстратора (25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, буд. 41).

Суддя О.Л. Бестаченко

Дата ухвалення рішення11.10.2017
Оприлюднено13.10.2017
Номер документу69505412
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/1795/17

Ухвала від 27.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Постанова від 11.10.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 04.09.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 06.07.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 23.06.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні