Ухвала
від 13.10.2017 по справі 824/622/15-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 жовтня 2017 р. м. Чернівці Справа № 824/622/15-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лелюка О.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №824/622/15-а за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Чернівці до дочірнього підприємства "Укрбуд" про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №824/622/15-а за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Чернівці до дочірнього підприємства " Укрбуд" про стягнення заборгованості.

Ухвалою суду від 06 жовтня 2017 року вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №824/622/15-а за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Чернівці до дочірнього підприємства "Укрбуд" про стягнення заборгованості призначено до судового розгляду 13 жовтня 2017 року о 16 год. 00 хв.

Водночас, 09 жовтня 2017 року до суду від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області надійшло клопотання про відкликання поданої заяви.

Заявник та заінтересовані особи в судове засідання, призначене на 13 жовтня 2017 року, не з'явились, хоча були належним чином повідомленні про дату, час та місце його проведення.

          Розглянувши клопотання про відкликання заяви про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника та перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Частиною сьомою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Оскільки Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено наслідків відкликання заяви про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника, то суд у відповідності до частини сьомої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України за аналогією закону застосовує положення пункту 5 частини першої статті 155 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, відповідно до пункту 5 частини першої статті 155 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Враховуючи подання заявником клопотання про відкликання заяви про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника, що є безумовним правом заявника, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для залишення цієї заяви без розгляду.           Відтак, подане заявником клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 9, 155, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

1.Клопотання управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про відкликання заяви задовольнити.

2. Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №824/622/15-а за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Чернівці до дочірнього підприємства "Укрбуд" про стягнення заборгованості залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Суддя           О.П. Лелюк

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2017
Оприлюднено18.10.2017
Номер документу69516851
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/622/15-а

Ухвала від 13.10.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Постанова від 27.05.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні