Ухвала
від 13.10.2017 по справі 712/12656/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/12653/17

Провадження №1-кс/712/5547/17

УХВАЛА

про дозвіл на обшук

13 жовтня 2017 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 слідчого ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 , винесеного у кримінальному провадженні №12017251010005167, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 227 КК України, погоджене з прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання вказував, що в провадженні Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області перебувають матеріали за зверненням ІНФОРМАЦІЯ_1 стосовно реєстрації випадку захворювання на ботулізм мешканки с.Микільське Полтавського району Полтавської області, ймовірно пов`язаного з продукцією виробництва ФОП ОСОБА_6 , м.Черкаси. Під час реєстрації та фіксування зазначеного випадку, було надано документи, що підтверджують походження продукції, а саме: ксерокопію якісного посвідчення від 14.05.2017 №41, видане ФОП ОСОБА_6 та декларація виробника від 22.05.2017 № 20 на рибу лящ в`ялений та карась в`ялений, яка реалізовувалась ТОВ «Укр Агро Груп».

В зв`язку із зазначеним, фахівцями Держпродспоживслужби в області в рамках проведення санітарно-епідеміологічного розслідування зазначеного випадку захворювання на ботулізм 02.06.2017 було проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарних, ветеринарних норм і правил у рибопереробному цеху ФОП ОСОБА_6 .

В ході перевірки на підприємстві були виявлені грубі порушення законодавства про безпечність харчових продуктів, санітарних, ветеринарних норм і правил, зокрема, відсутність експлуатаційного дозволу, незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, недоотримання поточності технологічних процесів, відсутність відомчого лабораторного контролю та ін.

Під час досудового розслідування було отримано рапорт від УЗЕ В Черкаській області ДЗЕ Національної поліцій України про те, що в ході проведених заходів встановлено, що в с. Микільське Полтавського району 20.05.2017 року зареєстровано випадок захворювання на ботулізм. Ймовірною причиною захворювання могла бути риба в`ялена, яку реалізовував ФОП ОСОБА_7 за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Терешки, згідно з якісним посвідченням № 41 від 14.05.2017 року, виданим ФОП ОСОБА_6

ФОП ОСОБА_6 , зареєстрований у АДРЕСА_1 , являється виробником і реалізатором рибної продукції, яку йому постачають без документів про походження, якість та безпечність виробленої продукції.

Встановлено, що ФОП ОСОБА_6 здійснює закупівлю готової продукції з метою перепродажу у ФОП ОСОБА_8 ,юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактичне місце знаходження виробництва: АДРЕСА_3 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Проте, орган досудового розслідування має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищевказаних речей і документів з боку володільця, або інших осіб, а тому проведення обшуку житла на підставі ухвали слідчого судді є єдиним способом досягнення завдань досудового розслідування.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що нежитлові приміщення що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , перебувають у на праві приватної власності у ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕКСТРУДЕР - ПРОДУКТ"(ЄДРПОУ: 30599184).

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень що перебувають у приватній власності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕКСТРУДЕР - ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ: 30599184), де господарську діяльність здійснює ФОП ОСОБА_8 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 підтримали та пояснили, що проведення обшуку викликано необхідністю виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які іншим шляхом на даній стадії кримінального провадження встановити неможливо.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до п.5 ст.236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Враховуючи викладене, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки враховуючи що з метою документування злочинної діяльності, вилучення недоброякісної продукції, бухгалтерської документації по надходженню та відпуску риби, документів, що стосуються якості та безпечності риби, документів що підтверджують їх походження, чорнових записів електронних носіїв інформації та інших речей, які можуть становити інтерес для кримінального провадження, та встановлення інших осіб, які, шляхом обману покупців, реалізовують клієнтам недоброякісну продукцію підпільного виробництва, здійснюють її перевезення та зберігання, а також встановлення інших місць виробництва недоброякісної продукції, необхідно провести обшук нежитлових приміщень що перебувають у приватній власності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕКСТРУДЕР - ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ: 30599184), де господарську діяльність здійснює ФОП ОСОБА_8 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 .

Керуючись ст.ст. 234,235, 369-372 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень що перебувають у приватній власності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕКСТРУДЕР - ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ: 30599184), де господарську діяльність здійснює ФОП ОСОБА_8 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Черкаського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_4 , або за його дорученням працівникам інших підрозділів Національної поліції України, на здійснення обшук на земельній ділянці та комплексу нежитлових приміщень що перебувають у приватній власності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕКСТРУДЕР - ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ: 30599184), де господарську діяльність здійснює ФОП ОСОБА_8 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , з метою вилучення недоброякісної продукції, бухгалтерської документації по надходженню та відпуску риби, документів, що стосуються якості та безпечності риби, документів що підтверджують їх походження, чорнових записів електронних носіїв інформації та інших речей, які можуть становити інтерес для кримінального провадження

Строк дії даної ухвали встановити тридцять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення13.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69523601
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/12656/17

Ухвала від 13.10.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні