Ухвала
від 11.10.2017 по справі 639/6046/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/6046/17

Провадження №1-кс/639/1853/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2017 року м. Харків

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000304 від 12.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000304 від 12.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що провадженні СВ Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області перебуває кримінальне провадження №42017221080000304 від 12.09.2017 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Харківською місцевою прокуратурою № 2 здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні.

В ході досудового розслідування встановлено, що в кінці серпня 2017 року невстановлені особи з корисливих мотивів з використанням електронно-обчислювальної техніки через Інтернет сайти «Мир рибалки» з адресами: briz-fish.com.ua та mir-rybalki-briz.prom.ua шляхом обману за 1000 грн. продали ОСОБА_4 монониткову рибацьку сітку, яка відповідно до ст. 52-1 Закону України «Про тваринний світ» заборонено як знаряддя добування об`єктів тваринного світу, та при встановлення вказаного факту заявником відмовили у поверненні коштів.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_4 показав, що на спеціалізованому сайті знайшов оголошення щодо продажу сітки для вилову риби. За допомогою сайту потерпілий заказав 50 м сітки. Представники сайту привезли сітку йому під дім, за що потерпілий заплатив 1000 грн, чек йому не надали. Під час рибалки до нього підійшов рибний інспектор та повідомив, що вказані сітки заборонені відповідно до ст. 52-1 Закону України «Про тваринний світ». Після чого ОСОБА_4 намагався зв`язатися з продавцями сітки, однак грошові кошти останньому повернуто не було.

Згідно ст. 52-1 Закону України «Про тваринний світ», для добування об`єктів тваринного світу забороняються виготовлення, збут, застосування, зберігання монониткових (волосінних) сіток.

Крім того встановлено, що до вказаної протиправної діяльності має відношення ФОП ОСОБА_5 , платник 2 групи єдиного податку, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . КВЕД діяльності: неспеціалізована оптова торгівля, роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами. Фактично ОСОБА_5 організував незаконну діяльність щодо закупки та продажу товарів, а саме здійснює транспортування товарів для рибалки, в тому числі заборонених законом, з Китаю та інших іноземних держав шляхом контрабанди без митного оформлення, сплати податків, бухгалтерського обліку, сертифікатів якості, перевірки їх якості та відповідності заявленим характеристикам. Реалізація вказаних товарів здійснюється через Інтернет-магазини з доставкою через службу доставки ТОВ «Нова Пошта». При цьому до відповідних транспортних накладних вносяться неправдиві відомості щодо відправників товарів з числа фіктивних підприємців, в тому числі жінка ОСОБА_5 ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші, які за винагороду або під впливом ОСОБА_5 надають власні реквізити та підписують документи в інтересах підприємницької діяльності останнього та фактично адміністративно-господарських рішень не приймають. Також вказані товари реалізуються через торгові точки, в тому числі належні ОСОБА_5 , на ринку ОСОБА_9 .

Крім того, з метою конспірації своєї незаконної діяльності ОСОБА_5 вніс неправдиві відомості до податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи підприємця за 2015 та 2016 роки, значно занизивши обсяг доходу за звітний період до 5000 грн та 7000 грн відповідно, з метою ухилення від сплати податків та перевірок з боку контролюючих органів.

Таким чином встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 за попередньою змовою з групою осіб з корисливих мотивів організували незаконну підприємницьку діяльність щодо незаконного завозу до України товару, в тому числі монониткової сітки, яку відповідно до ст. 52-1 Закону України «Про тваринний світ», заборонено зберігати та збувати, та товар, який не відповідає заявленим характеристикам, стандартам якості та не проходить відповідні перевірки контролюючими органами, стандартизацію та сертифікацію. Пошук клієнтів та реалізація товару здійснюється з використанням електронно-обчислювальної техніки, а саме через Інтернет-магазини « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з адресами briz-fish.com.ua та mir-rybalki-briz.prom.ua, та через торгові точки ринку ОСОБА_9 без відповідного бухгалтерського та податкового обліку з оформленням угод з фіктивними підприємцями з метою конспірації незаконних дій та протиправної мінімізації податкових зобов`язань. При цьому покупцям шляхом обману здійснюється реалізація вказаних товарів без можливості встановлення характеристик товару, наявності дозвільних документів, сертифікатів та повернення товару за бажанням.

Крім того встановлено, що ОСОБА_5 для зберігання товару, бухгатерської документації та неоприбуткованих грошових коштів використовує в якості складу орендоване домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до відомостей державного реєстру речових прав на нерухоме майно, встановлено, що житловий будинок з надвірними будівлями, загальною площею 64,2 кв.м., та земельна ділянка, площею 1204 кв.м., за адресою: АДРЕСА_2 , що належать на праві приватної власності ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 .

Посилаючись на зазначене вище, прокурор зазначає, що в ході досудового розслідування зібрано достатньо даних, які свідчать про необхідність у проведенні обшуку у домоволодінні за адресою: АДРЕСА_2 , що належать на праві приватної власності ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , де можуть знаходитись гроші, речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду, з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуто було у результаті його вчинення, майна для подальшої конфіскації та забезпечення позову,у зв`язку з чим просить надити дозвіл на проведення обушку.

В судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

Вислухавши думку прокурора, який підтримав вимог клопотання, дослідивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Так, відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Вимоги до змісту клопотання про надання дозволу на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи визначенні ч. 3 ст. 234 КПК України.

Клопотання, що є предметом даного судового розгляду відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України.

Наданими прокурором матеріалами доведено вищенаведені обставини, на які посилалися слідчий в обґрунтування клопотання, та доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, та вони можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні володінні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 30, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ВСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №42017221080000304 від 12.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України - задовольнити.

Надати прокурорам Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , а також слідчим та працівникам оперативних підрозділів за їх дорученням дозвіл на проведення обшуку у домоволодінні за адресою: АДРЕСА_2 , що належать на праві приватної власності ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , що знаходиться в користуванні ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуто було у результаті його вчинення, а саме: відшукування і вилучення необлікового або ввезеного шляхом контрабанди товару, монониткової сітки, інших заборонених товарів, товарів обіг яких обмежено, сертифікатів якості, технічної документації, митних документів, бухгалтерської та облікової документації щодо придбання, перевезення, зберігання та реалізації вказаних товарів, первинної бухгалтерської документації, що свідчить про господарську діяльність, господарських договорів та актів виконаних робіт та поставок, інших документів, що спростовують або підтверджують вчинення даного кримінального правопорушення, печаток підприємств та їх контрагентів, податкової звітності, відомостей щодо здійснення реалізації товару через мережу інтернет, документи щодо доставки товару, електронних носіїв інформації (комп`ютерів, ноутбуків, жорстких дисків, лазерних дисків, USB-флеш-накопичувачів, мобільних телефонів, відеорегістраторів та серверів), чорнових записів, які можуть свідчити про закуплений, реалізований, наявний товар, отримання грошових коштів від контрагентів та продаж товару, неоприбуткованих грошових коштів та грошових коштів, які були здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення, відомостей та документів щодо мінімізації податкових зобов`язань, документи та відомості щодо здійснення господарською діяльністю іншими підприємцями в інтересах ОСОБА_5 та з використанням товару, активів та зв`язків останнього, мобільних телефонів, які використовувались для зв`язку з особами, причетними до вказаного кримінального правопорушення, цінне майно, на яке має бути накладена конфіскація.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення11.10.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69529808
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —639/6046/17

Ухвала від 26.10.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 11.10.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 11.10.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні