Ухвала
від 17.10.2017 по справі 314/4168/17
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/4168/17

Провадження №: 2/314/1636/2017

У Х В А Л А

іменем України

17.10.2017 м.Вільнянськ

Суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Беспалько Т.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Дружба про розірвання договору оренди

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки, зобов язати відповідача повернути позивачу земельну ділянку.

Відповідно до ч.2 ст.119 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема:

зміст позовних вимог; ціну позову щодо вимог майнового характеру; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви.

Згідно з ч.5 ст. 119 ЦПК України до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до підпункту 1 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

За п. 2 ч.1 ст.80 ЦПК України ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Відповідно до роз яснень Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах №10 від 17.10.2014р. п.16, обов язок визначення дійсної вартості спірного майна покладається на позивача.

В матеріалах позовної заяви відсутнє посилання на визначення вартості майна.

Згідно з ч.3 ст. 6 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Згідно розяснень Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах №10 від 17.10.2014р. п.16, розмір судового збору за подання позовної заяви про визнання права власності на майно або його витребування (у тому числі з урахуванням положень, передбачених частиною п'ятою статті 216 , статтею 1212 ЦК тощо) визначається з урахуванням вартості спірного майна, тобто як зі спору майнового характеру.

Як вбачається позовна заява містить, дві позовні вимоги, одна з яких майнового характеру (витребування майна ) та одна немайнового характеру ( розірвання договору оренди землі ).

Позивачем до позовної заяви подано квитанцію про сплату судового збору в розмірі 640 гривень, однак суд позбавлений можливості визначити за якими позовними вимогами та/або заяви про вжиття заходів забезпечення позову сплачено судовий збір.

Згідно зі ст. 120 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Суддя розглянувши подані документи встановив що позовна заява подана з порушенням вищезазначених вимог, а саме:

позовна заява не містить ціну позову;

не додано документу, що підтверджує сплату судового збору відповідно обсягу позовних вимог та ціни позову.

Відповідно до ст.121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу , або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 119 і 120 цього Кодексу , сплатить суму судового збору позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 119-121 ЦПК України , суд-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Дружба про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки - залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 5 (п'яти) днів з дня отримання позивачем ухвали.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Д. Беспалько

17.10.2017

Дата ухвалення рішення17.10.2017
Оприлюднено18.10.2017
Номер документу69570710
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди

Судовий реєстр по справі —314/4168/17

Рішення від 28.12.2018

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т. Д.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т. Д.

Ухвала від 30.10.2017

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т. Д.

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні