Ухвала
від 06.10.2017 по справі 2а-3074/10/1170,
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

06 жовтня 2017 року Справа № 2а-3074/10/1170,

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М. розглянувши в порядку письмового провадження заяву начальника Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області про заміну сторони виконавчого провадження в справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді до Приватного підприємства Терра - стар про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

26 вересня 2017 року до Кіровоградського окружного адміністративного суду начальником Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді подано заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді на правонаступника - Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

Представники сторін в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду заяви повідомлені у встановленому законом порядку, причини неявки суду не повідомили.

Начальником Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді до суду подано клопотання про розгляд заяви без його участі за наявними матеріалами справи.(а.с. 52)

Судом встановлено, що на примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Кіровоградського районного управління юстиції перебуває виконавчий лист виданий Кіровоградським окружним адміністративним судом № 2а-3074/10/1170 від 26.01.2011 року про стягнення з приватного підприємства Терра - стар на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді заборгованості в розмірі 6951,68 грн.

Зазначене виконавче провадження ВП № 42253608 від 28.02.2014 року відкрито на підставі виконавчого листа № 2а-3074/10/1170 від 26.01.2011 року. (а.с.41)

Стягувачем по вказаному виконавчому провадженню є Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді (ЄДРПОУ 20650088)

З матеріалів справи вбачається, що в зв'язку з припиненням діяльності 28.04.2016 року Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді, про що відповідно до норм Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено відповідний запис в облікову картку юридичної особи є необхідність в заміні позивача - сторони виконавчого провадження.(а.с. 39)

Кіровоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (ЄДРПОУ 40385148) є правонаступником припиненого Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року № 988 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України Кіровоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області перейменовано в Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

Таким чином, утворилася нова юридична особа - Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області, якому як правонаступнику управлінням Пенсійного фонду України в м. Кіровограді було фактично передано все своє майно, права та обов'язки.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Отже, положення даної статті спрямовано на продовження виконавчого провадження у разі вибуття сторони виконавчого провадження із заміною її іншою особою.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає задоволенню.

Керуючись ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

Заяву начальника Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону - стягувача з Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді (ЄДРПОУ 20650088) у виконавчому провадженні, відкритого на підставі виконавчого листа виданого Кіровоградським окружним адміністративним судом по справі № 2а-3074/10/1170 від 26.01.2011 року на Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (ЄДРПОУ 40385148).

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі, протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду, апеляційної скарги через Кіровоградський окружний адміністративний суд, з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2017
Оприлюднено19.10.2017
Номер документу69587620
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3074/10/1170,

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні