Постанова
від 27.11.2009 по справі 2-а-9017/09/2270/1
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

Справа № 2-а-9018/09/2270/1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2009 року Хмельницький окружний адм іністративний суд

в складі:

головуючого судді Блонського В.К.,

при секретарі Вар ченко В.В.,

за участі представника п озивача Вітюка С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Х мельницькому справу за позов ом Хмельницької міжрайонної державної податкової інспек ції Хмельницької області до приватного підприємства «Гу рвіт» с. Іванківці Хмельниць кого району Хмельницької обл асті про припинення юридично ї особи,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача про п рипинення відповідача як юри дичної особи.

Свій позов позивач мотив ує тим, що в порушення вимог чи нного законодавства відпові дач з 11.08.2008 року не подає до Хмел ьницької міжрайонної держав ної податкової інспекції Хме льницької області бухгалтер ську звітність та інші докум енти пов' язані з обчислення м і сплатою податків та зборі в, що підтверджується відпов ідним актом. Неподання звітн ості до органів податкової с лужби протягом року є підста вою для припинення юридичної особи за судовим рішенням.

Представник позивача в с удовому засіданні позовні ви моги підтримав повністю, поя снивши суду, що обставини під тверджуючі позовні вимоги ви кладені у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з' яви вся повторно, хоча відповіда ч був належним чином повідом лений про дату, час і місце суд ового розгляду.

Згідно ч.8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вруч ено юридичній особі, якщо вон а доставлена за адресою, внес еною до відповідного державн ого реєстру, і це підтверджує ться підписом відповідної сл ужбової особи.

Процесуальні документи, визначені ч. 5 ст. 107 КАС України , та повістки, відповідачу, суд ом направлялись за адресою з азначеною у довідці № 458 від 26.04.2 006 року головного управління с татистики у Хмельницькій обл асті.

Суд заслухавши поясненн я представника позивач, досл ідивши матеріали справи, вва жає, що позов підлягає задово ленню з таких підстав.

В судовому засіданні вст ановлено, що відповідач заре єстрований як суб' єкт підпр иємницької діяльності-юриди чна особа, Хмельницькою райо нною державною адміністраці єю 20.04.2006 року, що підтверджуєтьс я копією свідоцтва про держа вну реєстрацію суб' єкта під приємницької діяльності-юри дичної особи приватного підп риємства «Гурвіт» с. Іванків ці Хмельницького району Хмел ьницької області.

Актом № 395 від 22.09.2009 року засв ідчено, що відповідач з 11.08.2008 ро ку не подає до Хмельницької М ДПІ податкову звітність, тоб то на протязі періоду більше одного року.

Пунктом 2 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», встанов лено, що підставою для припин ення юридичної особи є непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Враховуючи викладене су д приходить до висновку, що по зов обґрунтований і повністю доведений в судовому засіда нні, так як відповідач жодног о разу, починаючи з 11.08.2008 року не подав податкову звітність д о позивача, тому суд вважає, що це є підставою для припиненн я його діяльності.

На підставі наведеного, к еруючись ст. 33, п. 2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців», ст.ст. 9, 11, 86, 159 - 163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особ у приватне підприємство «Гур віт» с. Іванківці Хмельницьк ого району Хмельницької обла сті, ідентифікаційний код 34282467 .

Постанова може бути оска ржена до Львівського апеляці йного адміністративного суд у шляхом подання заяви про ап еляційне оскарження постано ви суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а в раз і складення постанови у повн ому обсязі - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на пос танову суду подається протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

У день набрання постанов ою законної сили направити ї ї копію державному реєстрато ру.

Повний текст постанови с кладений 30.11.2009 року.

Головуючий суддя В.К.Блонський

З оригіналом згідно

Суддя В.К .Блонський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.11.2009
Оприлюднено09.06.2010
Номер документу6960454
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-9017/09/2270/1

Постанова від 27.11.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В'ячеслав Костянтинович

Постанова від 27.11.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В'ячеслав Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні