Ухвала
від 18.10.2017 по справі 802/1574/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування документів та інших матеріалів

м. Вінниця

18 жовтня 2017 р. Справа № 802/1574/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Чернюк Алли Юріївни,

за участю:

секретаря судового засідання: Павліченко Аліни Володимирівни

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

представника відповідача: не з'явився

третя особа: не з'явилась

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_3 Мурованокуриловецької державної адміністрації Вінницької області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_4 про скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

В проваджені Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_3 Мурованокуриловецької державної адміністрації Вінницької області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_4 про скасування рішення.

В ході судового засідання, судом поставлено на розгляд питання щодо витребування у Мурованокуриловецької державної адміністрації Вінницької області реєстраційну справу щодо земельної ділянки, а саме: кадастровий №0522884200:01:004:0057, що знаходиться на вул. Центральна, 7, с. Михайлівці, Мурованокуриловецького району, Вінницької області.

Позивач та його представник щодо витребування реєстраційної справи не заперечували та поклалися на розсуд суду.

Представник відповідача та третя особа в судове засідання не з'явилися, хоча належним чином були повідомлені про місце, час та дату розгляду судової справи.

Так, суд зазначає, що особливість адміністративного судочинства полягає у більш активній ролі суду. Саме на суд покладено обов'язок вживати передбачені законом заходи, необхідні для всебічного і повного з'ясування обставин у справі. Тобто, адміністративний суд має повністю встановити обставини справи, щоб ухвалити справедливе та законне рішення.

Дані принципи змагальності та офіційності реалізовані, зокрема, в частині четвертій статті 11 КАС України, якою передбачено, що суд повинен вжити визначені законом заходи для повного з'ясування усіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Доказами в адміністративному судочинстві згідно із частиною 1 статті 69 КАС України є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи (частина 2 статті 69 Кодексу).

Згідно із положеннями частини 1 статті 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Разом із тим, відповідно до вимог частини 3 статті 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Частиною 5 статті 71 КАС України передбачено, що суд може збирати докази з власної ініціативи.

Таким чином з метою забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розгляду даної справи, на переконання суду, є необхідність у витребуванні додаткових доказів.

З огляду на викладене та з метою з'ясування істотних для справи обставин і постановлення законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне витребувати у Мурованокуриловецької державної адміністрації Вінницької області реєстраційну справу щодо земельної ділянки, а саме: кадастровий №0522884200:01:004:0057, що знаходиться на вул. Центральна, 7, с. Михайлівці, Мурованокуриловецького району, Вінницької області.

Керуючись п. 3 ст. 71, п. 1 ч. 2 ст. 110, ст. 165, 254 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Мурованокуриловецької державної адміністрації Вінницької області наступні документи:

- реєстраційну справу щодо земельної ділянок, а саме: кадастровий №0522884200:01:004:0057, що знаходиться на вул. Центральна, 7, с. Михайлівці, Мурованокуриловецького району, Вінницької області.

Зобов'язати Мурованокуриловецьку державну адміністрацію Вінницької області надати суду витребувані матеріали у строк до 07 листопада 2017 року.

Призначити наступне судове засідання у справі на 07 листопада 2017 року о 10:30 год. в залі судових засідань № 4 Вінницького окружного адміністративного суду, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя Чернюк Алла Юріївна

Дата ухвалення рішення18.10.2017
Оприлюднено20.10.2017
Номер документу69623741
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —802/1574/17-а

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Постанова від 15.11.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні