Ухвала
від 19.10.2017 по справі 712/12892/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/12892/17

Провадження №1-кс/712/5640/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2017 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши клопотання в кримінальному провадженні №42016251010000091 від 12.12.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів що знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договору № 2511 від 25.11.2016, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на проведення робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс) зі всіма додатками до нього та змінами, а також інших договорів та додатків до них, що стосуються виконання вказаних робіт;кошториси на проектні роботи, акти виконаних робіт, дефектні акти, довідки про вартість виконаних робіт та акти прийому-передачі виконаних робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс);всіх документів, що підтверджують сплату грошових коштів, в тому числі, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, рахунків на оплату, актів звірки взаєморозрахунків, іншої супутньої документації, що підтверджує господарські взаємовідносини між Деартаментом організаційного забезпечення ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) як замовника та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 )і інших юридичних осіб, як виконавців робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс), а також інших документів підтверджуючих факт підписання договору та виконання робіт з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс). В обґрунтування клопотання прокурор вказує, що слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016251010000091 від 12.12.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_5 (заява ІНФОРМАЦІЯ_2 ) 14.11.2016 тендерним комітетом ІНФОРМАЦІЯ_1 проведені торги із закупівлі робіт на виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту „реконструкція майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 (для центру надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс). Найнижчу цінову пропозицію серед учасників аукціону, а саме: 379,5тис. грн., надало товариство з обмеженою відповідальність „Глобальні інжинірингові рішення.

Рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 від 17.11.2016 скасовано обов`язковість використання електронних торгів при проведенні, так званих, „допорогових закупівель.

Тому, рішенням тендерного комітету ІНФОРМАЦІЯ_1 від 18.11.2016 вказані торги відмінені відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України „Про публічні закупівлі, у зв`язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі зазначених робіт (заявка Департаменту організаційного забезпечення від 17.11.2016).

В подальшому, а саме: 30.11.2016, у системі публічних закупівель „ ІНФОРМАЦІЯ_6 тендерним комітетом ІНФОРМАЦІЯ_1 опубліковано звіт про укладення договору №2511 від 25.11.2016 між ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), на проведення робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс). Ціна даного договору становить 848,7 тис. грн.

Таким чином, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , уклали договір на проведення робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції майнового комплексу по АДРЕСА_2 із ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 , ціна якого на 496,2 тис. грн. є більшою за ту, яку пропонувало ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_7 , що може свідчити про завдання збитків міському бюджету на вказану суму.

В судовому засіданні прокурор підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, дане клопотання розглядається слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Згідно з ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до п.6 ч. 2 ст. 160 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, суд вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки з метою повного, всебічного об`єктивного розслідування а також з метою встановлення фактів та обставин, що відображенні в документах які пов`язані з вищезазначеним договором та інших документів, що маю значення для кримінального провадження, оскільки вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншими способами встановити обставини, які передбачаються довести за допомогою цієї інформації, неможливо.

Тому, керуючись ст.ст.163165, 372, 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42016251010000091 від 12 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , надати прокурору Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 чи за його дорученням працівникам оперативного підрозділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України доступ до оригіналів документів, а саме:

договору № 2511 від 25.11.2016, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на проведення робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс) зі всіма додатками до нього та змінами, а також інших договорів та додатків до них, що стосуються виконання вказаних робіт;

кошториси на проектні роботи, акти виконаних робіт, дефектні акти, довідки про вартість виконаних робіт та акти прийому-передачі виконаних робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс);

всіх документів, що підтверджують сплату грошових коштів, в тому числі, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, рахунків на оплату, актів звірки взаєморозрахунків, іншої супутньої документації, що підтверджує господарські взаємовідносини між Деартаментом організаційного забезпечення ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) як замовника та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 )і інших юридичних осіб, як виконавців робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс), а також інших документів підтверджуючих факт підписання договору та виконання робіт з реконструкції приміщення майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 для надання соціальних послуг „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (корпуси Г-3, О-2, Т-1 та навіс).

Роз`яснити службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження,якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —712/12892/17

Ухвала від 19.10.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні