Рішення
від 20.10.2017 по справі 131/1585/17
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/1585/17

2017 р.

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 жовтня 2017 р.

Іллінецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого Шелюховського М.В.

при секретарі Самарській Г.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Іллінці справу за позовом ОСОБА_1 до Іллінецької міської ради Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою, в якій вказав, що ІНФОРМАЦІЯ_2 помер його батько ОСОБА_2, про що Виконавчим комітетом Красненьківської сільської ради Іллінецького району Вінницької області видано свідоцтво про смерть НОМЕР_2. За життя ОСОБА_2 особистого розпорядження на випадок своєї смерті не зробив, тому єдиним спадкоємцем першої черги в порядку спадкування за законом відповідно до ст.1261 ЦК України після смерті батька є ОСОБА_1 Інших спадкоємців немає.

До спадкового майна покійного, на яке відкрилася спадщина, входить земельна ділянка площею 2,9645 га, розташована на території Красненьківської сільської ради Іллінецького району Вінницької області призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер НОМЕР_3, державний акт на право власності серії НОМЕР_4 виданий на підставі розпорядження Іллінецької районної державної адміністрації від 11 жовтня 2004 року № 315.

Позивач вказав, що на даний час позбавлений можливості оформити свої права на спадкове майно, в порядку визначеному законом, оскільки втрачені оригінали правовстановлюючий документів, а саме Державного акта на земельні ділянки, тому він змушений звернутися до суду з даним позовом.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з'явився, проте подав до суду заяву, в якій просить проводити розгляд справи у його відсутність, позовні вимоги підтримує повністю та просить їх задоволити.

Представник Іллінецької міської ради Вінницької області в судове засідання не з'явився, натомість міський голова своєю заявою просить проводити розгляд справи у відсутність представника ради на підставі наявних у справі матеріалів, щодо задоволення позову не заперечує.

Суд, розглянувши матеріали справи, дослідивши представлені докази приходить до слідуючого висновку.

Відповідно до ст. 1220 ЦК України спадщина відкривається після смерті фізичної особи, або оголошення її померлою.

У відповідності до ст. 1218 ЦК України до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Згідно копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_5 ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.6). На день смерті він мав у власності земельну ділянку загальною площею 2,9645 га, що підтверджується копією державного актом на право власності серії НОМЕР_4 від 08 листопада 2004 року (а.с.8).

Згідно частини 1 статті 1261 Цивільного кодексу України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

ОСОБА_1 є спадкоємцем першої черги в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2, що підтверджується, зокрема, копією паспорта громадянина України позивача ОСОБА_1 (а.с.4), та копією свідоцтва про народження ІНФОРМАЦІЯ_1 серії НОМЕР_6 ОСОБА_1 (а.с.7).

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку, що за позивачем слід визнати право власності на земельну ділянку , яка знаходиться на території Кальницької сільської ради Іллінецького району Вінницької області в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 1218, 1220, 1225, 1261, 1270, 1272 ЦК України, ст. ст. 213-215, 218 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 реєстраційний номер платника податків НОМЕР_1, жителем АДРЕСА_1, право власності на земельну ділянку площею 2,9645 га, кадастровий номер НОМЕР_3, розташовану на території Красненьківської сільської ради Іллінецького району Вінницької області, призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення, а особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення через Іллінецький районний суд.

Головуючий:

СудІллінецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.10.2017
Оприлюднено25.10.2017
Номер документу69682322
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —131/1585/17

Ухвала від 20.11.2017

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Рішення від 20.10.2017

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 13.10.2017

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні