Ухвала
від 23.10.2017 по справі 303/5911/17
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1 із 3 Справа номер №303/5911/17

Провадження №1-кс/303/1258/17

Іменем України

УХВАЛА

23 жовтня 2017 року м.Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

слідчий суддя ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Мукачівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області ОСОБА_3 , узгоджене з прокурором Мукачівської місцевої прокуратури, про тимчасовий доступ із можливістю подальшого вилучення документів по кримінальному провадженню №42016071040000048, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07 вересня 2016 року (кваліфікація ч.2 ст. 191 КК України),-

В С Т А Н О В И В :

17 жовтня 2017 року Мукачівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, в порядку ст.160 КПК України.

Клопотання мотивоване тим, що моніторингом засобів масової інформації щодо виявлення фактів порушення чинного законодавства у сфері раціонального, цільового та законного використання бюджетних коштів встановлено публікацію відео на веб-порталі Дочірнього підприємства телерадіокомпанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 (« ІНФОРМАЦІЯ_2 » виробничого комерційного товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 за 5 вересня 2016 року».

Під час будівництва ІНФОРМАЦІЯ_5 дерев`яних будинків парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » були порушені вимоги проектно-кошторисної документації щодо використання матеріалів будівництва,а саме: бруси, з яких складаються будинки повинні були бути розмірами 50х100 мм, а реальні використані бруси мають розміри 40х90; згідно збірної схеми монтажу будинку на стінах будинків повинні бути встановлені декоративно-оздоблювальні самоклеючі плівки, але факти їх не немає; дахи будинків виконані з порушенням встановленої документації, яки повинні були бути з бітумної черепиці; декоративні накладки на будинках не встановлені; товщина дошки підлоги на 10 мм тонша ніж зазначено у збірній схемі монтажу будинку.

У вищевказаному відео, також зазначено, що із виділених ІНФОРМАЦІЯ_5 близько 2,7 мільйонів гривень виконавець робіт отримав менше 2,5 мільйонів гривень, у зв`язку із «знижками та списанням через недоліки». Цього року ІНФОРМАЦІЯ_5 прийнято рішення про виділення додаткових коштів в розмірі близько 120000 гривень на проведення ремонту будинків, збудованих наприкінці 2015 року.

Крім того, згадані будинки на сьогоднішній день в експлуатацію згідно чинного законодавства не введені, однак систематично експлуатуються з дозволу ІНФОРМАЦІЯ_7 .

В ході проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженню 10 жовтня 2016 року старшим слідчим СВ Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_4 призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено ІНФОРМАЦІЯ_8 . У зв`язку з цим, виникла необхідність у вилученні оригіналів проектної та звітної документації, щодо будівництва в парку «Перемоги» в місті Мукачево, замовником якого було ІНФОРМАЦІЯ_9 , дерев`янних будинків (у тому числі

2 із 3

сувенірних, харчових, винних).

Відомості про дане кримінальне правопорушення було зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 07 вересня 2016 року з правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 191 КК України.

Вислухавши доводи слідчого, який у повному обсязі підтримав подане ним клопотання, заслухавши думку прокурора та оглянувши матеріали справи, слід прийти до наступного.

Згідно частини 1 статті 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Подане клопотання відповідає вимогам статті 160 КПК України, відповідно до якої сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стороною кримінального провадження доведено, що з метою розкриття даного злочину, повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин провадження, проведення будівельно-технічної експертизи існує необхідність у тимчасовому доступі до документів, які перебувають у володінні юридичної особи - ІНФОРМАЦІЯ_7 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме, оригіналів проектної та звітної документації, щодо будівництва в парку «Перемоги» в місті Мукачево, замовником якого було ІНФОРМАЦІЯ_9 , дерев`янних будинків (у тому числі сувенірних, харчових, винних).

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) (частина 1 статті 159 КПК України).

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (частина 7 статті 163 КПК України).

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання про тимчасовий доступ із можливістю подальшого вилучення оригіналів проектної та звітної документації, щодо будівництва в парку «Перемоги» в місті Мукачево, замовником якого було ІНФОРМАЦІЯ_9 , дерев`яних будинків (у тому числі сувенірних, харчових, винних), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , за адресою АДРЕСА_2 .

Керуючись ст.ст. 107, 110, 159,162,163,164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Мукачівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області ОСОБА_3 про надання дозволу тимчасовий доступ, шляхом вилучення документів - задоволити.

Надати слідчому СВ Мукачівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ, шляхом вилучення документації, а саме: оригіналів проектної та звітної документації, щодо будівництва в парку «Перемоги» в місті Мукачево, замовником якого було ІНФОРМАЦІЯ_9 , дерев`янних будинків (у тому числі сувенірних, харчових, винних), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , за адресою АДРЕСА_2 .

3 із 3

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, слідчий суддя має право постановити ухвалу на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —303/5911/17

Ухвала від 23.10.2017

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Маргитич О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні