Ухвала
від 19.10.2017 по справі 757/61305/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61305/17-ц

У Х В А Л А

19 жовтня 2017 року суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського про стягнення коштів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом про стягнення грошової допомоги, а саме суми інфляційної компенсації за весь час прострочення виплати вказаної допомоги, 3% річних від простроченої суми виплати вказаної грошової допомоги); суму заборгованості за трудовою угодою, (суми інфляційної компенсації за весь час прострочення виплати вказаного грошового боргу за трудовою угодою, 3 % річних від простроченої суми вказаного боргу); суми інфляційної компенсації невиплаченої своєчасно частини заробітної плати (суми інфляційної компенсації зазначеної вище суми, 3 % річних), стягнення середнього заробітку.

Відповідно до вимог ст. 119 ЦПК України, до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Позивач, звертаючись з вказаним позовом, не сплачував судового збору, керуючись ст. 5 Закону України Про судовий збір , яка вказує, що від сплати судового збору звільняються фізичні особи (крім суб'єктів підприємницької діяльності) - кредитори, які звертаються з грошовими вимогами до боржника щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

Однак, вказана пільга не розповсюджується на вимогу щодо відшкодування суми інфляційної компенсації за весь час прострочення виплати, 3% річних від простроченої суми виплати вказаних грошових допомог.

Разом з цим позивач просив витребувати в порядку ст. 137 ЦПК України від відповідача відомості щодо виплати заробітної плати позивачеві за весь період роботи в АМУ (код ЄДРПОУ 22927068) і ТНУ (код ЄДРПОУ 02070967) або інші фінансові документи, що підтверджують такі виплати; відомість підсумкової успішності № 24 від 14.06.2014 року групи факультету довузівської підготовки (ФДП) АМУ із здачі академрізниці з теоретичної механіки; календар робочих днів в ТНУ із зазначенням їхньої кількості помісячно за період з 01.02.2017 року по 31.08.2017 року.

Так, відповідно до ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Відповідно до ч. 4 Закону України Про судовий збір , ставки судового збору встановлюються у таких розмірах, а саме за подання до суду заяви про забезпечення доказів або позову, - фізичною особою 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Для усунення недоліків, позивачу необхідно сплатити судовий збір за вимогу щодо суми інфляційної компенсації за весь час прострочення виплати, 3% річних від простроченої суми виплати вказаних грошових допомог, за вимогу щодо витребування доказів чи надати докази, які б підтверджували наявність пільг, які звільняють від сплати судового збору.

Відповідно до ст. 121 ч. 1 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог викладених у ст.ст. 119, 120 ЦПК України, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення виявлених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 119, 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського про стягнення коштів, - залишити без руху, про що повідомити позивача та надати йому строк для усунення недоліків протягом п'яти днів з дня отримання ним копії ухвали, які направити до суду.

Роз'яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків до встановленого терміну, його заява вважатиметься неподаною та буде повернута разом з матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено25.10.2017
Номер документу69700842
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —757/61305/17-ц

Ухвала від 04.12.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.10.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні