Ухвала
від 06.10.2017 по справі 757/59130/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/59130/17-ц

У Х В А Л А

06 жовтня 2017 року Суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Пенсійного фонду України, Державної казначейської служби України, третя особа: Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова про стягнення коштів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовом, в якому просить суд стягнути кошти з Державної казначейської служби України на відшкодування збитків у вигляді упущеної вигоди, завданих, як вказує позивач, Пенсійним фондом України щодо не нарахованої та не отриманої різниці у пенсії державного службовця.

Разом з цим, позовна заява не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України.

До позовної заяви не додано документ, що підтверджує сплату судового збору, як це передбачено ст. 119 ч. 5 ЦПК України, або документ, що підтверджує пільги позивача щодо сплати судового збору згідно Закону України Про судовий збір .

Так, відповідно до положень п.13 ч.2 ст. 3 Закону України Про судовий збір , відповідно до яких судовий збір не справляється за подання позовної заяви про відшкодування шкоди, заподіяної особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їх посадовою або службовою особою.

При цьому, неможливо погодитися із посиланнями позивача, в обґрунтування несплати судового збору на вказану пільгу, оскільки факт заподіяння шкоди незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю підтверджується рішенням суду. Разом з цим, в матеріалах справи відсутні будь-які рішення суду, які б підтверджували незаконність дій, бездіяльності чи рішень Пенсійного фонду України.

Відповідно до ст. 121 ч. 1 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог викладених у ст.ст. 119, 120 ЦПК України, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення виявлених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121 ч. 1 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Пенсійного фонду України, Державної казначейської служби України, третя особа: Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова про стягнення коштів, - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Роз'яснити позивачу, що зазначені в ухвалі недоліки ним можуть бути усунені протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо у встановлений строк виявлені недоліки не будуть усунуті, заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення06.10.2017
Оприлюднено25.10.2017
Номер документу69700953
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/59130/17-ц

Рішення від 26.11.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 02.11.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 06.10.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні