Ухвала
від 20.10.2017 по справі 173/1772/17
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1772/17

Провадження №1-кс/173/402/2017

У Х В А Л А

іменем України

20 жовтня 2017 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430001131 від 20.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,

встановив:

Слідчий Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Верхньодніпровського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 звернулася до слідчого судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430001131 від 20.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що в провадженні СВ Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12017040430001131 від 20.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України за фактом того, що в період з початку 2017 року по теперішній час розпорядником бюджетних коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Верхньодніпровської районної ради ЄДРПОУ : НОМЕР_1 (юр. адреса: АДРЕСА_1 , начальник ОСОБА_5 ) було укладено понад 12 договорів на загальну суму понад 1000492 гривень за рахунок бюджетних коштів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття вулиць міста Верхньодніпровська. За вказаними договорами було виготовлено дефектні акти, проектно-кошторисна документація, довідки про вартість виконаних робіт, акти виконаних робіт будівельних робіт ф. КБ-2, за якими здійснювалась оплата виконаних робіт. Відповідно до вказаних документів окремими пунктами включалась заробітна плата, витрати машино-годин та витрати на заробітну плату працівникам за виконання робіт. Відповідно до актів виконаних робіт прийнятих замовником та перевірених технічним наглядом роботи були оплачені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». На момент виконання робіт на підприємстві, відповідно до документації з нарахування заробітної плати, працювало понад 10 чоловік.

21.06.2017 року було направлено запит до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про надання інформації з копіями підтверджуючих документів щодо наявності офіційного працевлаштування працівників на підприємстві, нарахування їм з/плати та відрахування податку з доходів до державного бюджету, наявності у власності (оренді) спеціальної техніки та матеріалів (шлак, щебінь, бітумна суміш тощо). Станом на 04.10.2017 року відповідь на запит не надано. За місцем юридичної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 .) підприємство діяльності не здійснює. Разом з чим з`являються ознаки фіктивності підприємства.

Таким чином, директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » отримав зайвий прибуток з бюджетних коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Верхньодніпровської районної ради, за який не надійшов податок до державного бюджету у вигляді доходу найманих працівників, тобто директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, було внесено фіктивні відомості до документації з виконання ремонтних робіт дорожнього покриття (довідки про вартість виконаних робіт та витрат, акти виконаних будівельних робітню КБ-2), в результаті чого « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_6 привласнено бюджетні кошти КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Верхньодніпровської районної ради у сумі понад 100 тис. гривень.

З метою перевірки даного факту, а також з метою повного та всебічного розслідування по кримінальному провадженню та встановлення всіх обставин скоєння злочину слідчий просив надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », установчих документів та ліцензій на здійснення господарської діяльності; договорів, актів виконаних робіт, локальних кошторисів, платіжних доручень, інших платіжних документів, дефектних актів на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття усіх підрядних робіт, замовником яких виступає КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність власного та орендованого транспорту і техніки для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих виготовлення і придбання матеріалів для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність працевлаштованих осіб в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за період з 01.06.2016 року по теперішній час, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ), зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_2 , та можливість їх вилучити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просила задовольнити заявлені вимоги, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в судове засідання не з`явився, його неявка у відповідності до ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, додані до клопотання, приходить до таких висновків.

Відповідно до ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим кодексом.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів, як один із заходів забезпечення кримінального провадження, полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчим суддею встановлено, що 20 вересня 2017 року до ЄРДР за № 12017040430001131 внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, відкритого за фактом привласнення бюджетних коштів Верхньодніпровської районної ради Дніпропетровської області.

Матеріалами, доданими до клопотання підтверджується, що в період з початку 2017 року по теперішній час розпорядником бюджетних коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Верхньодніпровської районної ради ЄДРПОУ : НОМЕР_1 (юр. адреса: АДРЕСА_1 , начальник ОСОБА_5 ) було укладено понад 12 договорів на загальну суму понад 1000492 гривень за рахунок бюджетних коштів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття вулиць міста Верхньодніпровська. За вказаними договорами було виготовлено дефектні акти, проектно-кошторисна документація, довідки про вартість виконаних робіт, акти виконаних робіт будівельних робіт ф. КБ-2, за якими здійснювалась оплата виконаних робіт.

З метою перевірки даного факту, а також з метою повного та всебічного розслідування по кримінальному провадженню та встановлення всіх обставин скоєння злочину є необхідність тимчасового доступу до документів, а саме: реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », установчих документів та ліцензій на здійснення господарської діяльності; договорів, актів виконаних робіт, локальних кошторисів, платіжних доручень, інших платіжних документів, дефектних актів на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття усіх підрядних робіт, замовником яких виступає КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність власного та орендованого транспорту і техніки для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих виготовлення і придбання матеріалів для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність працевлаштованих осіб в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за період з 01.06.2016 року по теперішній час, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Окрім того слідчий суддя вважає обґрунтованою вимогу слідчого про вилучення оригіналів документів, оскільки лише отримання оригіналів документів, про тимчасовий доступ до яких заявлено клопотання, забезпечить проведення у кримінальному провадженні необхідних слідчих дій, зокрема необхідних експертиз.

Виходячи з вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 131-132, 159-160, 163-164 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотанняслідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 або ж за її дорученням (постановою) іншій уповноваженій особі тимчасовий доступ до документів, а саме: реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », установчих документів та ліцензій на здійснення господарської діяльності; договорів, актів виконаних робіт, локальних кошторисів, платіжних доручень, інших платіжних документів, дефектних актів на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття усіх підрядних робіт, замовником яких виступає КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність власного та орендованого транспорту і техніки для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих виготовлення і придбання матеріалів для виконання ремонтування та будівництва доріг, за період з 01.06.2016 року по теперішній час; документів підтверджуючих наявність працевлаштованих осіб в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за період з 01.06.2016 року по теперішній час, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ), зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_2 , та можливість їх вилучити.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69710661
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430001131 від 20.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —173/1772/17

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні