Ухвала
від 23.10.2017 по справі 37/1
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

04116 м.Київ, вул. Шолуденка, 1 (044) 230-06-58

УХВАЛА

"23" жовтня 2017 р. Справа №37/1

Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Сітайло Л.Г.

суддів: Баранця О.М.

Пашкіної С.А.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком"

на ухвалу Господарського суду міста Києва від 06.09.2017 по справі №37/1 (суддя Смирнова Ю.М.)

за скаргою Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком"

на рішення Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві

за позовом Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком"

до Публічного акціонерного товариства "Страхова компанія "Лідер РЕ"

про стягнення 258 091,30 грн, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.09.2017 по справі №37/1 в задоволенні скарги Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком" на рішення Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві відмовлено в повному обсязі.

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою, Приватне акціонерне товариство Страхова компанія "Теком" звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу Господарського суду міста Києва від 06.09.2017 скасувати та прийняти постанову якою скаргу на рішення Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві задовольнити.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги та додані до неї документи, колегія суддів дійшла висновку, що вона не може бути прийнята до розгляду судом, з огляду на наступне.

Відповідно до п. 1 ст. 93 ГПК України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржувана ухвала винесена 06.09.2017, отже, останнім днем подачі апеляційної скарги, згідно з вимогами статті 93 Господарського процесуального кодексу України, є 11.09.2017.

Проте, апелянт звернувся до місцевого господарського суду з апеляційною скаргою 27.09.2017 (згідно з штемпелем поштового відділення на конверті позивача, в якому було відправлено апеляційну скаргу на адресу Господарського суду міста Києва), тобто з пропуском п'ятиденного строку для її подання, без клопотання про відновлення цього строку.

Так, до апеляційної скарги Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком" не додано клопотання про відновлення пропущеного строку для подання апеляційної скарги, що підтверджується відсутністю переліку додатків до апеляційної скарги. Також, в вимогах апеляційної скарги відсутнє прохання відновити пропущений строк для подання апеляційної скарги.

Поряд з цим, колегія суддів звертає увагу, що посилання апелянта на отримання спірної ухвали 22.09.2017, в зв'язку з чим строк подання апеляційної скарги обчислюється саме з цієї дати, є безпідставним, оскільки зазначений строк обчислюється з дня її оголошення місцевим господарським судом, в розмінні ст. 93 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга (подання) не приймається до розгляду та повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу (подання) подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про відновлення цього строку.

Стаття 94 Господарського процесуального кодексу України встановлює вимоги до форми і змісту апеляційної скарги.

Згідно з ч. 3 ст. 94 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази, зокрема, сплати судового збору.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір", в редакції, чинній на дату звернення з апеляційною скаргою, встановлені ставки судового збору в таких розмірах:

- за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру 1,5 відсотки ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 150 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- за подання до господарського суду апеляційної скарги на рішення суду; апеляційних скарг у справі про банкрутство; заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги;

- за подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду; заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При зверненні з апеляційною скаргою скаржником мав бути сплачений судовий збір в розмірі 1 600,00 грн.

В той же час, при зверненні з апеляційною скаргою, скаржником не надано доказів сплати судового збору, що підтверджується відсутністю переліку додатків до апеляційної скарги.

Згідно з п. 3 ч.1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду та повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Враховуючи вищевикладене, апеляційний господарський суд вважає за необхідне повернути без розгляду апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства Страхової компанії "Теком".

Поряд з цим, Київський апеляційний господарський суд зазначає, що повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню з нею до апеляційного господарського суду в загальному порядку після усунення обставин, передбачених п.п. 3, 4 ст. 97 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 86, 91, 93, п.п. 3, 4 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, Київський апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Апеляційну скаргу на ухвалу Господарського суду міста Києва від 06.09.2017 по справі №37/1 з доданими до неї матеріалами не приймати до розгляду та повернути Приватному акціонерному товариству Страхової компанії "Теком".

2. Матеріали справи №37/1 повернути до Господарського суду міста Києва.

Головуючий суддя Л.Г. Сітайло

Судді О.М. Баранець

С.А. Пашкіна

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено26.10.2017
Номер документу69719455
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —37/1

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Андреїшина І.О.

Ухвала від 02.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Андреїшина І.О.

Постанова від 12.12.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сітайло Л.Г.

Ухвала від 13.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сітайло Л.Г.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сітайло Л.Г.

Ухвала від 06.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 28.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 28.07.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Судовий наказ від 27.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попков Д.О.

Ухвала від 23.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кеся Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні