Ухвала
від 23.10.2017 по справі 922/3543/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

"23" жовтня 2017 р.Справа № 922/3543/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Міньковського С.В.

розглянувши заяву ТОВ "Астікс Плюс", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Астікс Плюс", м. Харків , код ЄДРПОУ 39930924

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ «Астікс Плюс» на підставі ст.ст. 11, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон про банкрутство) оскільки має заборгованість перед кредиторами на загальну суму 135450,00 грн.

Розглянувши зазначену заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ «Астікс Плюс» та додані до неї документи, судом встановлено, що вона не відповідає вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до заяви про порушення справи про банкрутство додаються докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті.

Відповідно до вимог п.п. 9 п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", розмір судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство становить 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Розмір прожиткового мінімуму в Україні для працездатних осіб з 01 січня 2017 року становить 1 600,00 грн.

В якості доказів сплати судового збору ТОВ «Астікс Плюс» надано копію квитанції № 46 від 17.10.2017 р. на суму 16000,00 грн, що є недостатнім та не може вважатися належним доказом сплати судового збору за подачу заяви про порушення справи про банкрутство.

Відповідно до п. 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 21.02.2013 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України", платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо), цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

За таких обставин, надана позивачем копія квитанції № 46 від 17.10.2017 р. не може бути прийнята судом у якості доказів належної оплати судового збору.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону про банкрутство, до заяви боржника додаються: установчі документи боржника юридичної особи, бухгалтерській баланс боржника на останню звітну дату; перелік кредиторів боржника, вимоги яких визнаються боржником із зазначенням загальної суми грошових вимог усіх кредиторів, а також щодо кожного кредитора, підстав виникнення зобов'язань, а також строку їх виконання згідно із законом або договором; перелік майна боржника із зазначенням його балансової вартості та місцезнаходження, а також загальна балансова вартість майна; перелік майна, що перебуває у заставі або \ обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника; довідка органів приватизації; перелік осіб, що мають невиконані зобов'язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов'язань; відомості про всі рахунки боржника, тощо.

Відповідно ч. 1 ст. 32 Господарського процесуального кодексу України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Згідно ч. 2 ст. 36 Господарського процесуального кодексу України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Заявник в обґрунтування своїх вимог до заяви про порушення справи про банкрутство ТОВ «Астікс Плюс» додані лише копії документів, які не засвідчені належним чином.

Відповідно ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, а також, якщо заява не відповідає змісту вимоги, зазначених у цьому Законі.

Враховуючи вищевикладене, суд повертає ТОВ «Астікс Плюс» заяву про порушення справи про банкрутство, разом з додатками без розгляду на підставі, ст. 11, ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

УХВАЛИВ:

1. Повернути ТОВ «Астікс Плюс» заяву про порушення справи про банкрутство без розгляду.

2. Роз'яснити стороні, що повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено26.10.2017

Судовий реєстр по справі —922/3543/17

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні