Ухвала
від 23.10.2017 по справі 802/1841/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третьої особи

м. Вінниця

23 жовтня 2017 р. Справа № 802/1841/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Поліщук І.М.,

за участю:

секретаря судового засідання: Дмитрука М.В.

представника позивача: Пічкура В.М.

представника відповідача: Кравчука А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо залучення третіх осіб у справі за позовом Приватного малого підприємства "Атлант" до Центрального відділу державної виконавчої служби міста Вінниця Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (відповідач 1), Державного підприємства "СЕТАМ" в особі Вінницької філії ДП "СЕТАМ" (відповідач 2) про визнання дій протиправними

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Приватного малого підприємства "Атлант" до Центрального відділу державної виконавчої служби міста Вінниця Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (відповідач 1), Державного підприємства "СЕТАМ" в особі Вінницької філії ДП "СЕТАМ" (відповідач 2) про визнання дій протиправними.

У судовому засіданні судом з власної ініціативи постановлено на розгляд питання щодо необхідності залучення до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Промінь", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Есаймент", Товариства з обмеженою відповідальністю "Філатея", Публічного акціонерного товариства "Сбербанк Росії", Публічного акціонерного товариства "Дочірній Банк Сбербанку Росії", які є стягувачами в межах зведеного виконавчого провадження ВП №44047934.

Присутні у судовому засіданні представник позивача та представник відповідача не заперечували щодо залучення третіх осіб.

Визначаючись щодо поставленого на розгляд питання, суд виходив із наступного.

Так, відповідно до частини 2 статті 53 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

При цьому, частиною 3 цієї статті визначено, що питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою.

З огляду на викладене, визначальним критерієм встановлення доцільності вступу у розгляд справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, є ймовірність того, що рішення у даній справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Як вбачається із матеріалів справи, на виконанні у Центральному відділі державної виконавчої служби міста Вінниця Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області перебуває зведене виконавче провадження ВП №44047934, з примусового виконання наказів Господарського суду Вінницької області та виконавчих написів приватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу.

Стягувачами в межах даного виконавчого провадження ВП №44047934 є Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Промінь", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Есаймент", Товариство з обмеженою відповідальністю "Філатея", Публічне акціонерне товариство "Сбербанк Росії", Публічне акціонерне товариство "Дочірній Банк Сбербанку Росії".

Таким чином, враховуючи, що предметом оскарження у даній справі є дії відповідачів щодо організації та проведення електронних торгів з реалізації нерухомого та рухомого майна ПМП "Атлант" у зведеному виконавчому провадженні ВП №44047934, а тому рішення, винесене за результатами розгляду даної справи, на переконання суду, може вплинути на права та інтереси вищезазначених юридичних осіб, які є стягувачами в межах даного зведеного виконавчого провадження.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність залучення Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Промінь", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Есаймент", Товариства з обмеженою відповідальністю "Філатея", Публічного акціонерного товариства "Сбербанк Росії", Публічного акціонерного товариства "Дочірній Банк Сбербанку Росії" до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів.

За вказаних обставин та керуючись ст.ст. 53, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів:

- Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Промінь" (код ЄДРПОУ 03732436, Вінницька область, Калинівський район, село Черепашинці, вулиця Центральна, будинок 5);

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Есаймент" (код ЄДРПОУ 39114866, м. Київ, вулиця Будіндустрії, будинок 9);

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Філатея" (код ЄДРПОУ 37424362, м. Вінниця, вулиця Тарногородського, будинок 44);

- Публічне акціонерне товариство "Сбербанк Росії" (код ЄДРПОУ 25959784, м. Київ, вулиця Володимирська, будинок 46);

- Публічне акціонерне товариство "Дочірній Банк Сбербанку Росії" (код ЄДРПОУ 25959784, м. Київ, вулиця Володимирська, будинок 46).

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з дня її постановлення

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено26.10.2017
Номер документу69721907
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1841/17-а

Постанова від 01.11.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні