Ухвала
від 23.10.2017 по справі 925/1155/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" жовтня 2017 р. Справа № 925/1155/17

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М. з секретарем судового засідання Волна С.В., за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - за довіреністю;

від відповідача: ОСОБА_2 - керівник;

за участі ОСОБА_3 - представник від ОК "ЖБК "Форест 1 Ч" та асоційованих членів кооперативу

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства "Інвестиційно - будівельна компанія "Будгарант" про розірвання договору оренди від 13.02.2006

ВСТАНОВИВ:

Обслуговуючим кооперативом "Житлово-будівельний кооператив "Форест 1 Ч" суду подано клопотання від 18.10.2017 про залучення кооперативу до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

В засіданні представник кооперативу клопотання підтримав та просить суд його задовольнити, а представники сторін не заперечили проти його задоволення.

Клопотання про залучення третьої особи підлягає до задоволення, виходячи з такого:

У відповідності до ст. 27 ГПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі за клопотанням сторін та за ініціативою суду.

Спір стосується розірвання укладеного між сторонами договору оренди землі від 13.02.2006 року з підстав систематичної несплати відповідачем орендної плати.

Представник ОК "ЖБК "Форест 1 Ч" вказує, що кооперативом із відповідачем 15.04.2015 укладено договір про спільну забудову земельної ділянки, за яким цими сторонами спільно вчиняються дії по будівництву багатоквартирного житлового будинку в районі вул. Смілянська, 126 та 30-річчя Перемоги, 8 за рахунок фінансування членів кооперативу та з метою отримання об'єкта будівництва у власність. Вважає, що при задоволенні позову про розірвання укладеного між сторонами у справі договору оренди земельної ділянки виникнуть проблеми із добудовою будинку, який розташовано на цій земельній ділянці, введенням його в експлуатацію та з набуттям права власності членами кооперативу на квартири, будівництво яких вони фінансують.

Також з п. 4.2.8. договору про спільну забудову земельної ділянки від 15.04.2015 між відповідачем та ОК "ЖБК "Форест 1 Ч" вбачається, що на кооператив за цим договором покладено обов'язок щомісячно компенсувати відповідачу його витрати на орендну плату за користування земельними ділянками. Відповідач у відзиві на позов заявив про відсутність його вини у виникненні незначної прострочки сплати орендної плати. Суд вважає, що всебічне дослідження цих питань слід провести за участі ОК "ЖБК "Форест 1 Ч" у розгляді справи.

Дані обставини свідчать про те, що рішення у справі може вплинути на права та обов'язки ОК "ЖБК "Форест 1 Ч" стосовно однієї із сторін спору, що є підставою для залучення даного кооперативу до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Після оголошення витребуваного судом у ДПІ у м. Черкаси пояснення від 20.10.2017 з приводу розміру заборгованості відповідача по орендній платі за земельні ділянки, представник позивача пояснив, що він не підтримує клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи ДПІ у м. Черкаси через відсутність потреби у цьому.

З таких підстав дане клопотання, яке викладено у п. 2 прохальної частини позовної заяви слід залишити без розгляду.

В ході розгляду справи у суду також виникла необхідність витребування додаткових пояснень у справу.

За таких обставин розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. 27, 77 ГПК України -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти на 14:30 год. 06 листопада 2017 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою бул. Шевченка, 307 у м. Черкаси.

Залишити без розгляду клопотання позивача про залучення до участі у справі ДПІ у м. Черкаси в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

В порядку ст. 27 ГПК України залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Форест 1 Ч" (ідентифікаційний код 39736173, м. Хмельницький, вул. Володимирська, 109)

В засідання сторонам та третій особі надати суду письмові пояснення із обґрунтуванням нормами чинного законодавства щодо наслідків розірвання спірного договору оренди землі для подальшого оформлення прав зацікавленими особами на завершені будівництвом секції багатоквартирного будинку та для можливості завершення третьої черги будівництва.

Викликати в засідання повноважних представників сторін та третьої особи.

Суддя Н.М. Спаських

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69726584
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору оренди від 13.02.2006

Судовий реєстр по справі —925/1155/17

Рішення від 29.11.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 28.09.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 14.09.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні