Постанова
від 25.03.2010 по справі 4-18/10
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4-18/10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2010 року Недригайлівський районний суд Сумської області в складі:

головуючого судді - Жмурченка В.Д.

секретаря - Коваль В.В.

з участю прокурора - Дмитренка O.JI.

розглянувши подання слідчого СВ Недригайлівського РВ УМВС України в Сумській області, про обрання запобіжного заходу взяття під варту у відношенні ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки , с. Уралове С. Будського р-ну, Сумської обл., українки, громадянки України, не працюючої, зареєстрованої в ІНФОРМАЦІЯ_2. проживаючої без реєстрації в с. Коровинці Недригайлівського р-ну, по вул. Жовтнева 66 , -

ВСТАНОВИВ:

12 березня 2010 року до суду з даним подання звернувся старший слідчий СВ Недригайлівського РВ ГУМВС України в Сумській області, та просить суд підозрюваній ОСОБА_2 обрати запобіжний захід тримання під вартою, мотивуючи своє подання тим що ОСОБА_2 підозрюється в скоєнні тяжкого злочину проти власності за який КК України передбачено покарання строком до 10 років позбавлення волі, свого особистого житла вона не має, тому є достатньо підстав вважати, що перебуваючи на волі, вона розуміючи тяжкість вчиненого нею злочину, може продовжити злочинну діяльність, а також ухилитися від слідства та суду, щоб уникнути відповідальності, чим перешкодити встановленню об'єктивної істини у справі.

Суд заслухавши осіб, які беруть участь у справі, перевіривши надані органами досудового слідства докази, вважає, що подання підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 J1.B. органами досудового слідства підозрюється в тому, що Близько 18 години 20 хвилин за попередньою змовою зі своєю дочкою ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3, перебуваючи м. Ромни Сумської області на автовокзалі переслідуючи корисливий мотив, вирішили здійснити напад на будь якого водія таксі легкового автомобіля з метою заволодіння грошима останнього, які були б при ньому. З цією метою ОСОБА_3 домовилась з жителем м. Ромни ОСОБА_4 про те, що останній на власному автомобілі НОМЕР_1 за грошову плату в сумі 130 гривень відвезе їх до с. Комишанка Недригайлівського району. Після чого ОСОБА_1 сіла до салону автомобіля на заднє пасажирське сидіння, а ОСОБА_3, на переднє пасажирське сидіння, автомобіля ОСОБА_4 Реалізуючи свій злочинний намір близько 19 години приїхавши в с. Комишанку, ОСОБА_5 попросила ОСОБА_4 зупинити його автомобіль в по вул. Леніна, в цей час ОСОБА_1, сидячи на задньому пасажирському сидінні автомобіля застосовуючи насильство небезпечне для життя та здоров'я особи, нанесла два удари пустою пляшкою з під спиртного, яку приготувала раніше, по голові ОСОБА_4, від чого він відчув сильну біль та з голови потекла кров. ОСОБА_4 не втративши свідомості розуміючи, що на нього вчинили напад, почав намагався вийти з автомобіля, але ОСОБА_3А, не давала йому цього зробити тримаючи за одяг, крім того заблокувались дверцята автомобіля. ОСОБА_1, в свою чергу не зупинившись на вчиненому знову нанесла водію ОСОБА_4 удар пляшкою по горлові від чого пляшка розбилась. Після цього ОСОБА_4 зумів вийти з автомобіля взявши в руки металевий балонний ключ для самозахисту, ОСОБА_3 теж вийшла з автомобіля та зникла з місця події. ОСОБА_1 JI.B. залишилась в автомобілі, так як не змогла вийти з нього через несправність дверей та була притримана ОСОБА_4 до приїзду працівників міліції.

По даному факту відносно ОСОБА_1 JT.B. та ОСОБА_3, 23.03.2010 року слідчим СВ Недригайлівського РВ ГУМВС України в Сумській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, тобто розбій вчинений за попередньою змовою групи осіб.

23.03.2010 року відносно ОСОБА_1 застосовано запобіжний у вигляді підписки про невиїзд.

Задовольняючи дане клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу суд виходить з того що ОСОБА_1В дійсно підозрюється у вчинені тяжкого злочину проти власності за який КК України передбачено покарання строком до 10 років позбавлення волі, тому на думку суду є достатньо підстав вважати, що перебуваючи на волі, вона розуміючи тяжкість вчиненого нею злочину, може продовжити злочинну діяльність, а також ухилитися від слідства та суду, щоб уникнути відповідальності, чим перешкодити встановленню об'єктивної істини у справі за її відсутності.

Крім того підозрювана ОСОБА_1В не має постійного місця проживання.

Керуючись ст. ст. 165-1,165-2 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Обрати підозрюваній ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженці , с. Уралове С. Будського р-ну, Сумської обл., українці, громадянці України, зареєстрованої в ІНФОРМАЦІЯ_2, проживаючої без реєстрації в с. Коровинці Недригайлівського р-ну, по вул. Жовтнева 66 , - запобіжний захід у вигляді взяття під варту

Копію постанови вручити зацікавленим особам.

На постанову суду до Апеляційного суду Сумської області протягом трьох діб з дня її винесення може бути подана апеляція.

Суддя В.Д.Жмурченко.

Дата ухвалення рішення25.03.2010
Оприлюднено27.10.2017

Судовий реєстр по справі —4-18/10

Постанова від 05.03.2010

Кримінальне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Литвинова Р. А.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Постанова від 25.03.2010

Кримінальне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Постанова від 14.12.2010

Кримінальне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Постанова від 21.05.2010

Кримінальне

Яготинський районний суд Київської області

Бурзель Ю. В.

Постанова від 22.05.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Салій В. В.

Постанова від 07.05.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Салій В. В.

Постанова від 20.04.2010

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Постанова від 21.01.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 07.04.2010

Кримінальне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні