Ухвала
від 17.10.2017 по справі 369/11209/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11209/17

Провадження № 1-кс/369/3184/17

УХВАЛА

Іменем України

17.10.2017 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111200000590 від 12.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку погодженим з прокурором відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристом 1 класу ОСОБА_4 .

Свої вимоги слідчий мотивував тим, що у провадженні слідчого відділу Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000590 від 12.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 08.09.2017 до управління захисту економіки в Київській області надійшла заява від громадянина ОСОБА_5 1981 року народження, зареєстрованому за адресою АДРЕСА_1 про те, що сільський голова Кодаківської селищної ради Васильківського району Київської області ОСОБА_6 разом з секретарем Кодаківськоїсілької ради ОСОБА_7 та депутатом Кодаківської сільської ради ОСОБА_8 перебуваючи в змові вимагають у нього неправомірну вигоду в розмірі 100 000 гривень.

В ході допиту у якості свідка ОСОБА_5 , встановлено, що на початку вересня 2017 року він займався пошуком земельних ділянок для зняття шару ґрунту та подальшої реалізації юридичним та фізичним особам на території м. Києва. В подальшому, проїжджаючи трасу Київ-Одеса вздовж дороги побачив машину з чорноземом та поспілкувавшись з водієм дізнався, що землю він брав в с. Кодаки Васильківського району. 06.09.2017 він під`їхав до Кодаківської сільської ради та зустрівся із секретарем Кодаківської сільської ради ОСОБА_7 так як сільський голова ОСОБА_6 з його слів знаходилась у відпустці. В ході розмови повідомив останньому, що його цікавить чорнозем в розмірі 1 тисяча тон. ОСОБА_7 зацікавився його питанням і спочатку по телефону зв`язався з головою сільської ради ОСОБА_6 , а потім з її згоди, зв`язався директором комунального житлово-експлуатаційного підприємства Кодаківської сільської ради «Кодаківське» ОСОБА_8 . Переговоривши по телефону з останнім ОСОБА_7 повідомив, що вищевказані посадові особи надали згоду на отримання ним вказаної кількості ґрунту тільки за однієї умови, про яку має розповісти ОСОБА_8 , в подальшому якого представив ОСОБА_7 . В ході розмови ОСОБА_8 , повідомив про те, що дійсно посадові особи Кодаківської сільської ради зможуть допомогти за умов, якщо він сплатить100 гривень за кожну тону, тобто грошові кошти в розмірі 100 000 гривень. В ході розмови також пояснив, що ці грошові також треба передати не офіційно, вказані грошві кошти безпосередньо для них, з метою подальшого сприяння у видобутку верхнього родючого шару ґрунту. Також ОСОБА_8 , повідомив, що жодних документів на видобуток ґрунту для перевезення офіційно надати не може, оскільки це частково легальна оборудка. Після чого з ОСОБА_9 обмінялись телефонами та попрощались.

03.10.2017 в ході зустрічі заявника ОСОБА_5 з директором комунального житлово-експлуатаційного підприємства Кодаківської сільської ради "Кодаківське" ОСОБА_8 останнім підтверджені умови, за яких службові особи Кодаківської сільської ради зможуть сприяти у видобутку 1000 тон чорнозему на території Кодаківської сільської ради, а саме 70 грн. за 1 тону.

Так, останній одразу зателефонував голові Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області ОСОБА_10 та повідомив їй про те, що з заявником необхідно укласти якийсь договір, наприклад, на очистку очисних споруд та окрім цього скинути трохи в ціні, так як буде використовуватись свій екскаватор. Але, зі слів ОСОБА_8 , ОСОБА_6 відмовила в укладенні договору та повідомила, що чорнозем я маю вивозити сам без укладення будь-яких паперів. Тоді ОСОБА_8 по телефону запропонував ОСОБА_6 укласти зі мною фіктивний договір, але остання вкотре відмовилась. Зі слів ОСОБА_8 , ОСОБА_6 наказала у разі виникнення якихось проблем говорити про те, що ОСОБА_11 зі згоди сільської ради проводить очищення очисних споруд.

Після розмови з ОСОБА_6 ОСОБА_8 повідомив, що площа землі з якої я за їх згоди маю зняти верхній шар ґрунту складає 1,5 га, і у випадку якщо цього не вистачить можна буде перейти на іншу ділянку.

В той же час ОСОБА_8 повідомив, що не хотів сам особисто навантажувати чорнозем, так як на нього можуть не правильно подивитись мешканці села, тому ОСОБА_5 вони роблять знижку на 1 машині в 300 гривень.

Згідно попередньої домовленості місцем безпосередньої передачі грошових коштів повинно бути приміщення Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області, куди має приїхати ОСОБА_12 . Крім того, в цьому приміщенні можуть зберігатися документи, що підтверджують та відображають обставини кримінального правопорушення, мають значення та можуть бути доказами в даному кримінальному провадженні

При проведенні обшуку планується відшукати предмет злочину -неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів, що намагаються отримати службові особи та виявити і зафіксувати обставини отримання неправомірної вигоди з метою подальшого вилучення речей, які містять відомості про вчинене кримінальне правопорушення, тобто речові докази.

Крім того, відшуканню підлягають речі та документи, що можуть перебувати в осіб, приміщеннях чи транспортних засобах.

Відшукані речі матимуть важливе значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, у зв`язку із тим, що предмет злочину неправомірна вигода, знаряддя та засоби вчинення кримінального правопорушення в подальшому стороною обвинувачення будуть визнані речовим доказом вчинення кримінального правопорушення. Крім того, відшукання грошових коштів, мобільних телефонів, флеш носіїв, банківських карт, якими користується ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та документів, що підтверджують їхні повноваження, підтверджуватимуть факт готування до вчинення кримінального правопорушення та його вчинення.

Згідно з інформацією з державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців та громадських формувань, головою Кодаківської сельської ради Васильківського району Київської області є ОСОБА_6 .

Крім того, згідно з інформацією з державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців та громадських формувань директором комунального підприємства «КЖЕП Кодаківське» (ідентифікаційний код 33002565) є ОСОБА_8 .

Вказане підприємство та Кодаківська сільська рада знаходяться у приміщенні за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Кодаки, площа Свободи (площа Леніна), 1.

Згідно з інформацією з державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником приміщення, що знаходиться за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Кодаки, площа Свободи (площа Леніна), 1 є територіальна громада в особі Кодаківської сільської ради (ідентифікаційний код 04359293).

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, речей та документів, що мають значення для даного кримінального провадження, грошей, здобутих в результаті його вчинення та можуть знаходитись за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Кодаки, площа Свободи (площа Леніна), 1.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, заслухавши думку прокурора, приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення в проведенні обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 , який необхідний з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, речей та документів, що мають значення для даного кримінального провадження, грошей, здобутих в результаті його вчинення та можуть знаходитись за адресою: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 233-235,309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №42017111200000590 від 12.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України на проведення обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 , що належить Кодаківській сільській раді (ідентифікаційний код 04359293) на праві комунальної власності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів, мобільних телефонів, флеш носіїв, банківських карт, угод та договорів, розрахункових документів, та інших документів, що підтверджують злочинну діяльність службових осіб.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69771119
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/11209/17

Ухвала від 17.10.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні