Ухвала
від 18.10.2017 по справі 552/6623/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/6623/17

Провадження № 1-кс/552/2053/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.10.2017 року Київський районний суд м.Полтави в складі:

Слідчого судді ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2 ,

За участі слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержання законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радник юстиції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю,-

В С Т А Н О В И В:

18.10.2017 року до суду звернувся прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержання законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області радник юстиції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ).

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 просив задовольнити клопотання в повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.107 фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею з матеріалів клопотання встановлено, що ОСОБА_5 спільно з іншими невстановленими особами мешканцями м. Полтава займаються наданням допомоги суб`єктам господарювання Полтавського та суміжних регіонів у розробці реалізації протиправних схем виведення у тіньовий обіг та конвертації в готівку значних обсягів фінансових ресурсів з метою їх подальшого привласнення.

З цією метою у 2015 році мешканець м. Полтави ОСОБА_6 зареєстрував на себе та ОСОБА_5 підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), реквізити яких використовувались в протиправній діяльності з конвертації грошових коштів. На розрахункові рахунки вказаних підприємств надходили грошові кошти від інших суб`єктів підприємницької діяльності (так званих «транзитних» СГД), які в подальшому перераховувались на рахунки фізичних осіб мешканців м. Полтави. Після надходження грошових коштів фізичні особи знімали кошти готівкою з власних рахунків у відділеннях банків або через мережу банкоматів.

Так, на розрахункові рахунки вказаних підприємств надходили грошові кошти від інших суб`єктів підприємницької діяльності, таких як ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_19 ), ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 (код НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код НОМЕР_28 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код НОМЕР_29 ), ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код НОМЕР_30 ), які в подальшому перераховувались на рахунки фізичних осіб мешканців м. Полтави. Після надходження грошових коштів фізичні особи знімали кошти готівкою з власних рахунків у відділеннях банків або через мережу банкоматів.

На сьогоднішній день, з метою підтвердження факту перерахування коштів з рахунків ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », встановлення фактичного об`єму взаємовідносин між ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » та пов`язаними СГД, виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні оригіналів документів, що становлять банківську таємницю та містять інформацію про рух коштів ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » по рахункам № НОМЕР_31 (українська гривня), № НОМЕР_31 (Євро), № НОМЕР_31 (долар США), які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ).

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 163 КПК України та враховуючи, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та являються джерелом доказів та у подальшому необхідні для проведення судових експертиз, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст.159,160,162,163,164, 166 КПК України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ), а саме:

- касових документів, платіжних доручень, грошових чеків (прибуткових та видаткових касових ордерів, квитанцій) на отримання готівкових грошових коштів з рахунків ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код НОМЕР_30 ) № НОМЕР_31 (українська гривня), № НОМЕР_31 (Євро), № НОМЕР_31 (долар США) за період з 01.01.2015 по дату винесення ухвали суду;

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по рахункам ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код НОМЕР_30 ) № НОМЕР_31 (українська гривня), № НОМЕР_31 (Євро), № НОМЕР_31 (долар США), у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити: з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву, організаційну форму, код ЄДРПОУ та інші ідентифікуючі ознаки відповідних підприємств), підставу перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди), призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів), дату та час перерахування, залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції, а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунку, за період з 01.01.2015 по дату винесення ухвали суду;

- інформації щодо ІР-адрес, з яких відбувалось керування рахунками ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код НОМЕР_30 ) № НОМЕР_31 (українська гривня), № НОМЕР_31 (Євро), № НОМЕР_31 (долар США), за допомогою системи «Клієнт-Банк» за період з 01.01.2015 року по дату винесення ухвали суду.

Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ) надати зазначену інформацію негайно після пред`явлення ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів.

Проведення даного заходу забезпечення кримінального провадження доручити: заступнику начальника першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 , слідчому з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_14 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_15 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 , заступнику начальника ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_17 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОДПІ ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_18 , або іншій особі, яка буде діяти за дорученням слідчого або на виконання постанови про проведення процесуальних дій на іншій території.

Термін дії ухвали до 18.11.2017 року

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69771808
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю

Судовий реєстр по справі —552/6623/17

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні