Ухвала
від 24.10.2017 по справі 757/60659/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60659/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

12.10.2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017000000000286 від 16.03.2017 року за фактом заволодіння коштами державного бюджету, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2016-2017 років, укладено значну кількість угод на загальну суму понад 113,71 млн. грн. При виконанні умов договорів, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вступивши у змову зі службовими особами держпідприємств, умисно вносять недостовірні дані до фінансово-кошторисної документації та актів виконаних робіт, в частині завищення об`ємів та відповідно вартості робіт та послуг, завдяки чому привласнюють бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

В теперішній час для забезпечення повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів усіх документів які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 , а у разі відсутності їх копії, із можливістю їх вилучення, щодо фінансово господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та їх відокремлений підрозділів на правах філії, відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ВП « ІНФОРМАЦІЯ_8 ») ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ІП « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) за період з 01.01.2016 по дату ухвали слідчого судді, а також до документів які були подані учасниками зазначених конкурсів.

Вилучення зазначених у клопотанні документів надасть можливість слідчим у кримінальному провадженні здійснити їх огляди та долучити до матеріалів досудового розслідування в якості доказів обставин, які мають значення у кримінальному провадженні, а також використати експертом під час проведення судово-економічної експертизи.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим в клопотанні та в судовому засіданні не доведено необхідність вилучення документів в оригіналах.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_6 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_7 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_8 на тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 , із можливістю отримання їх копій, щодо фінансово господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та їх відокремлений підрозділів на правах філії, відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ВП « ІНФОРМАЦІЯ_8 ») ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ІП « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) за період з 01.01.2016 по 24.10.2017, а саме - угод, договорів, контрактів, з додатками, специфікацій, банківських виписок, платіжних доручень, рахунків фактур, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків та актів виконаних робіт (послуг), довідок про вартість виконаних робіт (послуг), довідок про виконані роботи (послуги), прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень, довідок, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей), гарантійних документів на поставлене обладнання, листування, а також документації конкурсних торгів по вище вказаним підприємствам та документів які були подані учасниками зазначеного конкурсу та інших документів що мають значення для даного кримінального провадження.

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/60659/17-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69774714
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/60659/17-к

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні