Ухвала
від 23.10.2017 по справі 334/6846/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 23.10.2017

Справа № 334/6846/17

Провадження № 1-кс/334/1571/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2017 року м. Запоріжжя

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участю прокурора - ОСОБА_3 ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі Ленінського районного суду м. Запоріжжя клопотання слідчого Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 , погоджене із прокурором прокуратури м. Запоріжжя ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12017080010004212 та додані до нього матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

15.09.2017 року, приблизно о 10 годині 35 хвилин, на проїзній частині греблі «ДніпроГЕС», в районі електроопори № 57, відбулось зіткнення лівої бічної частини мікроавтобусу «Рута» реєстраційний номер НОМЕР_1 під керуванням водія ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та задньою лівою частиною напівпричепа (цистерни) «Еверласт» реєстраційний номер НОМЕР_2 вантажного автомобілю «Мерседес» реєстраційний номер НОМЕР_3 під керуванням водія ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 . В результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир мікроавтобусу ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 отримала тілесні ушкодження.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що 02.11.2010 р. Головною державною інспекцією на автомобільному транспорті Міністерства транспортну та зв`язку України було видано ліцензію на надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «про автомобільний транспорт» (внутрішні перевезення пасажирів автобусами) ТОВ «Запоріжградтранс» код ЄДРПОУ 37359076 (номер та дата прийняття рішення №43Л від 02.11.2010). 15.09.2017 року, маршрутний транспортний засіб «Рута» реєстраційний номер НОМЕР_1 , на якому здійснювалось перевезення пасажирів по міському маршруту №45 («БК ЗАЛК Хортицький район»), став учасником дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої пасажир ОСОБА_7 отримала тілесні ушкодження.

Відповідно до умов Договору надання послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування укладеного з Виконавчим комітетом Запорізької міської ради, автобус який здійснює пасажирські перевезення має бути обладнаний двостороннім відео реєстратором (в салон та на дорогу) обов`язок забезпечувати роботу та постійне обслуговування якого покладено на перевізника. Проведеним оглядом місця пригоди від 15.09.2017 року, встановлено, що відео реєстратор в салоні автобусу був відсутній.

Крім того, в провадженні СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали кримінального провадження № 12017080050004212 від 16.09.2017 року порушене за фактом ДТП учасником якого є маршрутний транспортний засіб, що здійснює пасажирські перевезення, які обслуговує ТОВ «Запоріжградтранс».

Систематичність скоєння дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, учасниками яких є автобуси перевізника ТОВ «Запоріжградтранс», а також відсутність відео реєстраторів в салонах вказаних транспортних засобах, що є порушенням умов договорів з надання послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, вказує на те, що посадові особи ТОВ «Запоріжградтранс» можуть не належним чином виконувати ліцензійні зобов`язання провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів та недбало ставляться до виконання покладених на них обов`язків.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про транспорт» підприємства транспорту зобов`язані забезпечувати безпеку перевезень, безпечні умови перевезень, запобігання аваріям і нещасним випадкам, тощо.

Згідно ч.1 ст.93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом, ч. 2 ст.93 КПК України передбачено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій.

На підставі викладеного, досудове слідство вважає, що для встановлення істини по кримінальному провадженню та попередженню інших правопорушень, необхідно провести позапланову перевірку виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів згідно постанови Кабінету міністрів України №1001 від 02.12.2015, ТОВ «Запоріжградтранс», код ЄДРПОУ 37359076, розташованого за адресою м. Запоріжжя бул. Будівельників 17 кв. 68. Також провести перевірку з належного виконання та дотримання вимог перевізником ТОВ «Запоріжградтранс» Закону України (далі - ЗУ) «Про дорожній рух», ЗУ «Про транспорт», ЗУ «Про страхування», ЗУ «Про автомобільний транспорт» та іншого чинного законодавства України, з метою виявлення інших правопорушень допущених посадовими особами ТОВ «Запоріжградтранс» та усунення причин і умов, що сприяють скоєнню дорожньо-транспортних пригод водіями автобусів, що належать вказаному перевізнику.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення позапланової виїзної перевірки з питань перевірки виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів спеціальними територіального управління «Укртрансбезпеки» в Запорізькій області. Слідчий у судовому засіданні підтримав вимоги свого клопотання і просив його задовольнити.

Вислухавши доводи та пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи в їх сукупності, суд приходить до висновку про необхідність задовольнити клопотання та призначити проведення позапланової виїзної перевірки спеціалістами територіального управління «Укртрансбезпеки» в Запорізькій області ТОВ «Запоріжградтранс».

Згідно з ч. 1 ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченим цим Кодексом. Згідно ст.. 1 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», заходи державного нагляду (контролю) це планові та позапланові заходи, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій. Пунктом 2 Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» від 13.08.2014 року встановлено, що надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України. Частиною 2 ст. 93 КПК України передбачено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Ураховуючи викладене, керуючись ст. 93 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 120170800100004212 про проведення перевірки виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів задовольнити.

Призначити позапланову виїзну перевірку з питань перевірки виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів ТОВ «Запоріжградтранс», код ЄДРПОУ 37359076, розташованого за адресою м. Запоріжжя бул. Будівельників 17 кв. 68, з метою виявлення та усунення причин і умов, що сприяють скоєнню дорожньо-транспортних пригод водіями автобусів, що належать вказаному перевізнику.

Проведення виїзної позапланової перевірки ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів ТОВ «Запоріжградтранс», доручити співробітникам територіального управління «Укртрансбезпеки» в Запорізькій області.

Встановити строк проведення перевірки протягом 15 робочих днів з моменту отримання ухвали з 07 грудня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69781731
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —334/6846/17

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Гончар О. С.

Ухвала від 01.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Гончар О. С.

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 23.10.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні