Постанова
від 19.11.2009 по справі 4-1918/2009
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 4-1918/2009

П О С Т А Н О В А

19 листопада 2009 року м. Житомир

Суддя Богунський районни й суд м. Житомира Полонець С.М. , з участю прокурора Мохарева О.А., розглянувши подання стар шого слідчого ОВС С ПМ ДПА в Жи томирській області ст. лейте нант податкової міліції Сидо ржевського О.М. про проведенн я виїмки роздруківки телефон них дзвінків абонентів ТОВ « Голден телеком», по кримінал ьній справі № 079016/09, -

ВСТАНОВИВ :

Посилаючись на вимоги ст. 178 КПК України старший слідчий ОВС С ПМ ДПА в Житомирській об ласті звернувся до суду з под анням про проведення виїмки в центрі обслуговування абон ентів ТОВ «Голден телеком» о ригіналів, а у випадку їх відс утності завірених копій роз друківки вхідних та вихідних телефонних дзвінків НОМЕР _1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, із з азначенням номеру другого аб онента, часу коли проводилас ь розмова, тривалість, типу дз вінка, серійного номеру теле фону (ІМЕІ), а також інформації про осіб на яких зареєстрова ні вказані номери та роздрук івки телефонних з»єднань з п рив' язкою до базових станці й за період з моменту реєстра ції по теперішній час.

Слідчий в поданні зазначає , що на території міст Києва та Житомира була створена та в п еріод 2006-2007 р.р. діяла організова на група осіб, метою якої було сприяння підприємствам - фак тичним платникам податку на додану вартість в ухиленні в ід сплати даного податку до д ержавного бюджету.

Так, встановлено, що до скла ду організованої злочинної г рупи постійно входили особи - ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОС ОБА_3 та ОСОБА_4, які попер едньо зорганізувались у стій ке об' єднання для вчинення вищевказаних злочинів, об' є днаних єдиним планом з розпо ділом функцій учасників груп и, спрямованих на досягнення спільного плану, відомого вс ім учасникам групи.

З метою досягнення злочинн ого умислу, відомого та погод женого усіма членами угрупув ання, була організована злоч инна схема направлена на спр ияння підприємствам - фактич ним платникам податку на дод ану вартість в ухиленні від с плати даного податку до держ авного бюджету.

За таких обставин, податков і зобов' язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість від діяль ності підприємств-платників ПДВ різних регіонів України , незаконно перекладались на підприємства з ознаками фік тивності і до бюджету не спла чувались.

Проведеними оперативно-пе ревірочними заходами було вс тановлено, що в період 2006-2007 рокі в, на банківські рахунки підп риємств з ознаками фіктивнос ті, а саме: ТОВ "ПКГ"МАШЗАВОД" (ко д ЄДРПОУ 33152251), ПП "ДЕЛЬТА ГРУП" (ко д ЄДРПОУ 35238272), ТОВ "ПІРАМІШ" (код Є ДРПОУ 35627074), ТОВ "БУДГРАНІТ.КОРП" (код ЄДРПОУ 36025344), ПП "ЛЕНОКС" (код ЄДРПОУ 32670834), ТОВ "ФІНДАКС" (код ЄД РПОУ 35136509), ТОВ «Крун-ной» (код ЄД РПОУ 34839611), від підприємств, що в ході здійснення фінансово-г осподарської діяльності, бул и зацікавлені в отриманні го тівкових коштів та в отриман ні документів, що надають пра во на незаконне формування к редиту з податку на додану ва ртість, надходили кошти, в яко сті оплати за фактично не над ані товари, роботи, послуги.

В подальшому в період 2006 - 2007 років, вказані кошти зняті ОСОБА_2 з рахунків фіктивни х підприємств готівкою.

Внаслідок проведення ОСО БА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , протягом 2006-2007 років вказаних операцій, для підприємств - фактичних платників ПДВ до б юджету, було незаконно сформ овано кредит з податку на дод ану вартість в сумі понад 875 ти с. грн.

В ході проведення досудово го слідства по кримінальні с праві встановлено, що громад янин ОСОБА_1, усвідомлюючи протиправний характер своїх злочинних дій, з метою прикри ття незаконної діяльності, б ез наміру здійснювати діяльн ість підприємства пов' язан у з виробництвом товарів, вик онанням робіт або наданням п ослуг, зафіксовану в установ чих документах підприємства , організував створення шлях ом реєстрації в державних ор ганах влади фіктивних суб' є ктів господарської діяльнос ті ТОВ "ПІРАМІШ" (код ЄДР 35627074) та Т ОВ «Полі - Трейдінг» (код ЄДР 3554 5945).

Окрім того, досудовим слідс твом по кримінальній справі встановлено, що переговори з приводу координації дій вищ еописаної схеми по ухиленню від сплати податків здійснюю ться по номерам телефонів оп ератора «Голден телеком» Н ОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3 .

Враховуючи, що інформація про вхідні та вихідні дзвінк и абонентів оператора «Голде н телеком» НОМЕР_1, НОМЕР _2, НОМЕР_3 має суттєве зна чення для встановлення істин и по кримінальній справі, слі дчий просить надати дозвіл н а отримання роздруківки вхід них та вихідних телефонних д звінків зазначених вище абон ентів стільникового зв”язку і таким чином порушити таємн ицю телефонних розмов.

Дослідивши матеріал и справи, суд приходить до вис новку про безпідставність по дання.

Відповідно до вимог к римінально-процесуального з акону, з метою зібрання доказ ів по кримінальній справі, пе редбачено проведення таких с лідчих дій як обшук, виїмка, ог ляд, освідування, відтворенн я обстановки та обставин под ій.

За вмотивованою пост ановою суду, відповідно до ви мог ст. 178 КПК України здійснює ться лише виїмка документів, що становлять державну або б анківську таємницю.

Відомості, про які пр осить старший слідчий в пода нні, не є державною або банків ською таємницею, а тому їх виї мка (отримання) здійснюється в загальному порядку, встано вленому КПК України на підст аві вмотивованої постанови с лідчого.

Керуючись ст.ст. 177, 178 К ПК України, суд -

ПОСТАНОВ ИВ:

Відмовити в задовол енні подання про надання доз волу на отримання роздруківк и вхідних та вихідних телефо нних дзвінків.

Постанова оскарженню н е підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.11.2009
Оприлюднено10.12.2009
Номер документу6978631
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1918/2009

Постанова від 19.11.2009

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець Сергій Миколайович

Постанова від 19.11.2009

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні