Ухвала
від 25.10.2017 по справі 642/5382/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

25.10.2017

642/5382/17

1-кс/642/1824/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2017 року м. Харків Слідчий суддя Ленінського районного суду міста Харкова ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , начальника відділення Холодногірського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , розглянув винесене в кримінальному № 12017220510002264 від 08.09.2017, клопотання про тимчасовий доступ до документів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 , що знаходяться у володінні Публічного акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », суд перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даним матеріалах, заслухавши думку слідчого, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник відділення СВ Холодногірського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до до речей і документів, та можливість вилучення: реєстру-роздруківки руху грошових коштів по розрахунковим рахункам, відкритимТовариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 у період з 01.04.2015 по теперішній час, у тому числі по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів; меморіальних ордерів, платіжних доручень (оригінали), чеків та документів, щодо зняття готівки з рахунку (оригінали), виписок банку, об`явлення на внесок готівкою; заява про відкриття (закриття) рахунку, картки із зразками підписів і відбитків печаток (оригінали), а також інші документи юридичної справи підприємства, які знаходяться у володінні Публічного акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( скорочена назва « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») ЕДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_2 з можливістю вилучення документів у відділенні Харківської філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( МФО НОМЕР_4 ), за адресою: АДРЕСА_3 , іншому відділенні банківської установи у м. Харкові)

В обгрунтування до клопотання слідчий вказав, що Холодногірським відділом поліції здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12017220510002264 від 08.09.2017 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » шляхом обману грошовими коштами ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі 158880,00 грн. за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

Допитаний у кримінальному провадженні ОСОБА_4 пояснив, що 25.07.2016 року ним було укладено договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Харків, договір з поставки апарату EkoProfit 98i SK, вартість якого відповідно до умов договору та специфікації склала 158880, 00 грн. Договір був укладений від імені директора Товариства ОСОБА_5 , договірні перемовини та домовленості відбувались за участі працівника Товариства ОСОБА_6 .

Відповідно до умов укладено договору Постачальник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зобов`язується передати у власність Покупця ОСОБА_4 товар апарат EkoProfit 98i SK у строк не пізніше 15.09.2016, а покупець прийняти та оплатити. Розрахунок за товар проводиться у безготівковій формі, шляхом перерахунку грошових коштів на банківський поточний рахунок Постачальника у національній валюті України. На виконання умов договору ОСОБА_4 здійснено грошовий переказ грошових коштів у розмірі 158880,00 грн, на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що відкритий у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код банку отримувача НОМЕР_4 , відповідно до квитанцій про здійснення касових операцій № 17291251 від 26.07.2017 та № 17305854 від 27.07.2016. Таким чином покупець виконав покладені на нього обов`язки відповідного до умов договору.

В подальшому, як вказує ОСОБА_4 , після сплину терміну поставки товару, 15.09.2016, ними постійно здійснювались телефонні дзвінки на номер телефону представників компаній ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з вимогою виконати умови договору. Як вважає ОСОБА_4 службові особи Товариства отримавши грошові кошти на розрахунковий рахунок не мали наміру виконати умов договору, привласнили його грошові кошти. До теперішнього часу товар не поставлено. На протязі тривалого часу від представників та службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заявник отримував обіцянки, а вже після у 2017 році заявнику було повідомлено, що він отримає замовлений товар тільки після додаткової сплати грошових коштів, що суперечить умовам договору.

До своїх показів ОСОБА_4 додав документи, що підтверджують викладені ним факт та гарантійний лист, відповідного якого директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_7 було повідомлено ОСОБА_4 , що у зв`язку з допущеними виробничою недбалістю при проведенні гідравлічних випробувань, виготовлений апарат непридатний до експлуатації. Через неможливість його відновлення компанія Вармкрафт бере на себе обов`язок виготовлення нового апарату до 17.02.2017 року.

Після сплину вказаного терміну заявником знову вживались заходи направлені на повернення грошових коштів, умовляння виконати умови договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які не принесли позитивного результату та ОСОБА_4 був змушений звернутись до органів Національної поліції з заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Як зазначив ОСОБА_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не мало наміру виконувати умови договору, заволоділи його грошовими коштами шляхом обману, повідомляючи потерпілому завідомо неправдиві відомості.

Слідчим зазначено, що допитаний у кримінальному провадженні директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_7 змінював покази, надавав їх не послідовно, намагався уникнути відповідальності за невиконання умов договору, а після відмовився підписувати протоколу допиту. При дачі показань, ОСОБА_7 вказував, що замовлення ОСОБА_4 було виготовлено ще у 2016 році, не поставлено без поважних причин, ознайомившись з гарантійним листом змінив показання, не мав що вказати, уникав прямих відповідей, інше.

З огляду на встановлені об`єктивні дані та відомості, що свідчать про наявність в діях співробітників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ознак складу кримінального правопорушення, під час досудового розслідування виникла необхідність у встановленні місця знаходження грошових коштів ОСОБА_4 , які були перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », обставин за якими співробітники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розпорядились вказаними грошовими коштами, вказані відомості знаходяться у володінні банківської установи та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні,

Досудовим слідством встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , відкрито розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 у Харківській філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » МФО НОМЕР_4 .

ХФ АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » належним чином повідомлено про слухання справи, у судове засідання представник не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання.

Начальник відділення СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , підтримала подане клопотання зазначивши, що відомості, щодо руху грошових коштів, проведені операції банківськими установами, під час здійснення фінансово-господарської діяльності директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », можуть містити відомості, що мають важливе значення по кримінальному провадженні, та стосуються використання грошових коштів товариства, отриманих від ОСОБА_4 , які самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами даного кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин по ньому, та повинні знаходиться уПублічному акціонерному Товаристві « ІНФОРМАЦІЯ_2 » скорочена назва « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЕДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Отже слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається з клопотанням, може бути виконане.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та не упередженості розслідування кримінального правопорушення необхідно встановити рух грошових коштів, дійсні обставини перерахування коштів, для чого необхідна банківська документація Товариство з обмеженою відповідальністю «ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме реєстру-роздруківки руху грошових коштів по розрахунковим рахункамв період з моменту створення юридичної особи з 01.04.2015 по теперішній час з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів; меморіальних ордерів, платіжних доручень, чеків, виписок банку, об`явлення на внесок готівкою; заява про відкриття (закриття) рахунку, картки із зразками підписів і відбитків печаток, а також інші документи юридичної справи підприємства.

Вказані документи знаходяться в Харківській філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ), юридична адреса головного офісу Публічному акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (скорочена назва « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») ЕДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , та містять дані про осіб, які мали доступ, фактично розпоряджалися коштами підприємства, тому виникає необхідність в їх вилученні, з метою проведення відповідних експертиз та встановлення особи, яка скоїла даний злочин, підтвердження її корисливого мотиву та відповідно правильної кваліфікації кримінального правопорушення.

Беручи до уваги, що при проведенні досудового слідства по кримінальному провадженні вбачаються наявність достатніх підстав вважати, що документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 , що складають банківську таємницю, та знаходяться в володінні в Публічному акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та необхідно отримати тимчасовий доступ, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника відділення Холодногірського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати начальнику відділення СВ Холодногірського відділу поліції ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , прокурору Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_8 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, та можливість вилучення: реєстру-роздруківки руху грошових коштів по розрахунковим рахункам, відкритимТовариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 у період з 01.04.2015 по теперішній час, у тому числі по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів; меморіальних ордерів, платіжних доручень (оригінали), чеків та документів, щодо зняття готівки з рахунку (оригінали), виписок банку, об`явлення на внесок готівкою; заява про відкриття (закриття) рахунку, картки із зразками підписів і відбитків печаток (оригінали), а також інші документи юридичної справи підприємства, які знаходяться у володінні Публічного акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (скорочена назва « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») ЕДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_2 з можливістю вилучення документів у відділенні Харківської філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ), за адресою: АДРЕСА_3 , іншому відділенні банківської установи у м. Харкові).

Строк дії ухвали становить 1 місяць з дня їх постановлення.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання зазначеної ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на диспут до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69790873
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЕДРПОУ НОМЕР_1 , що знаходяться у володінні Публічного акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », суд перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даним матеріалах, заслухавши думку слідчого

Судовий реєстр по справі —642/5382/17

Ухвала від 25.10.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні