Ухвала
від 06.10.2017 по справі 808/8473/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

06 жовтня 2017 рокуСправа № 808/8473/14 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого - судді Стрельнікової Н.В.

за участю секретаря судового засідання Батигіна О.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі

до: Приватного підприємства Виробничо-комерційне підприємство Автотехкомплекс

про: стягнення заборгованості по страховим внескам,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 23.12.2014 по справі №808/8473/14 задоволено позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі (надалі - Відділення, позивач, стягувач) та стягнуто з Приватного підприємства Виробничо-комерційне підприємство Автотехкомплекс (надалі - Підприємство, відповідач, боржник) (код ЄДРПОУ 30958365) на користь Відділення заборгованість із сплати страхових внесків в розмірі 4 836,37 грн.

Постанова суду набрала законної сили 06.03.2015.

11.03.2015 представником позивача отримано виконавчий лист (а.с.27).

27 вересня 2017 року Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (надалі - Управління, заявник) до суду подано заяву (вх. №26215) про заміну сторони виконавчого провадження по справі №808/8473/14, в якій заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі (ЄДРПОУ 25919750) її правонаступником, та стягнути з Приватного підприємства Виробничо-комерційне підприємство Автотехкомплекс (юридична адреса: 69008, м. Запоріжжя, вул. Цимлянська, 15, ЄДРПОУ 30958365) на користь Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (р/р 37176200900800 в ГУДКСУ у Запорізькій області, МФО 813015, ЄДРПОУ 41320207) суму заборгованості у розмірі 4 836,37 грн.

Заяву обґрунтовано тим, що на підставі п. 5 та п. 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів. На підставі постанови Правління Фонду соціального страхування України №13 від 08.02.2017 Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України створено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області та затверджено Положення №11-ос про Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області. 05.05.2017 Управління зареєстровано як юридичну особу. Вказує, що з 01.08.2017 Управління набуло всіх передбачених законом повноважень Відділення як його правонаступник. На підставі вищевикладеного просить задовольнити заяву та замінити сторону виконавчого провадження.

Відповідно до ст. 15-1 КАС України, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної справи було визначено суддю Калашник Ю.В. Автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної заяви визначено суддю Стрельнікову Н.В.

Заявник в судове засідання не з'явився, 05.10.2017 подав до суду клопотання (вх. №27059) про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без його участі.

Причини неявки представника відповідача суду не відомі. Про дату, час та місце розгляду заяви був повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 1 статті 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У зв'язку із вищевикладеним, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши подану заяву та додані до неї матеріали суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно з частиною 1 статті 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами статті 1 Закону України Про виконавче провадження № 1404-VIII від 02.06.2016 (далі - Закон №1404-VIII), виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною п'ятою статті 15 Закону №1404-VIII передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що 11.03.2015 уповноваженою особою позивача отримано виконавчий лист по справі №808/8473/14 (а.с. 27).

Стягувачем у вказаному виконавчому листі вказано Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі (код ЄДРПОУ 25919750).

Судом досліджено надані представником Управління докази, які свідчать про утворення та державну реєстрацію юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

Додані до клопотання докази та приписи п. 5 та п. 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування також свідчать про правонаступництво Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області після Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою, а отже такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 41, 158, 160, 165, 264 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду, виданого 15 березня 2015 року у справі №808/8473/14 про стягнення з Приватного підприємства Виробничо-комерційне підприємство Автотехкомплекс (код ЄДРПОУ 30958365, адреса: 69008, м. Запоріжжя, вул. Цимлянська, буд. 15) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі заборгованості по страховим внескам в розмірі 4 836 грн. (чотири тисячі вісімсот тридцять шість гривень) 37 коп., а саме: стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі (код ЄДРПОУ 25919750) його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (р/р 37176200900800 в ГУДКСУ у Запорізькій області, МФО 813015, ЄДРПОУ 41320207).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Н.В. Стрельнікова

Дата ухвалення рішення06.10.2017
Оприлюднено30.10.2017

Судовий реєстр по справі —808/8473/14

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 16.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 23.12.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні