Ухвала
від 12.10.2017 по справі 817/3909/14
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

12 жовтня 2017 року Рівне №817/3909/14

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Нор У.М., за участю секретаря судового засідання Демчук І.М., заявника, осіб, які беруть участь у справі та державного виконавця:

заявника: представник не прибув,

відповідача (боржника): представник не прибув,

державного виконавця: представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівельних і шляхових робіт"

про стягнення внесків,

ВСТАНОВИВ:

До Рівненського окружного адміністративного суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження №54807004 з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду від 06.02.2015 у справі №817/3909/14 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівельних і шляхових робіт" про стягнення внесків.

В обґрунтування заяви зазначає, що 29.08.2017 юридичну особу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську (Вараш) Рівненської області припинено. Правонаступником вказаної юридичної особи є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області. На підставі викладеного заявник просив замінити сторону виконавчого провадження, а саме стягувача, його правонаступником.

Представник заявника, представник відповідача (боржника) та державний виконавець в судове засідання не прибули, про причини неявки суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені належним чином.

Таким чином, відповідно до ч.2 ст.264 КАС України, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі осіб, що брали участь у справі, та державного виконавця на підставі наявних доказів.

Дослідивши матеріали справи та додаткові докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

На виконанні у Вараському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області перебуває виконавче провадження №54807004 з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду №817/3909/14 від 06.02.2015 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівельних і шляхових робіт" заборгованості в розмірі 5583,86 грн. (а.с.28).

Судом встановлено, що відповідно до ч.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105-ХІV, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Частиною 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105-ХІV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до даних Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 07.09.2017 юридична особа Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Вараш Рівненської області припинена 29.08.2017, правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області (а.с.30-32). При цьому судом враховано, що відповідно до п.14 постанови Верховної Ради України від 19.05.2016 №1377-VIII, яка набрала чинності з 03.06.2016, місто Кузнецовськ Рівненської області перейменовано на місто Вараш.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 статті 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", ст.ст. 160, 165 та 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду від 06.02.2015, виданого за наслідками розгляду адміністративної справи №817/3909/14, а саме стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кузнецовську Рівненської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Нор У.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2017
Оприлюднено30.10.2017
Номер документу69794672
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/3909/14

Ухвала від 26.05.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Постанова від 22.12.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні