Ухвала
від 12.10.2017 по справі 144/1315/17
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/1315/17

Провадження № 1-кс/144/209/17

У Х В А Л А

12.10.2017 смт. Теплик

Слідчий суддя Теплицького районного суду Вінницької області ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

старшого слідчого СВ Теплицького ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 42017020190000064 від 17 серпня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого надійшло до суду 21 вересня 2017 року.

Суд, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження, дійшов таких висновків:

В клопотанні зазначено про необхідність отримати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме реєстраційні справи ОСОБА_4 , кадастровий № 0523755100:02:000:0547, в якому є договір оренди землі, укладений 25.05.2017 між засновником ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_6 та ОСОБА_4 та можливість зробити копії.

17 серпня 2017 року матеріали досудового розслідування по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017020190000064 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

Старший слідчий СВ Теплицького ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 вважає, що надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідне з метою встановлення осіб, що причетні до вказаного кримінального правопорушення, встановлення обставин кримінального правопорушення та може мати доказове значення у справі. Одержати зазначені документи іншими способами неможливо.

В судовому засіданні старший слідчий СВ Теплицького ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , підтримав клопотання, просить надати тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , у яких міститься зазначена інформація, та можливість зробити копії. Вказав, що документи, до яких просить отримати тимчасовий доступ, до документів, які не містять охоронювану законом таємницю.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 2 ст. 160 КПК України - у клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене з прокурором Теплицького відділу Бершадської місцевої прокуратури ОСОБА_7 відповідає вимогам ст. 160 КПК України, а саме у ньому вказано можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі вищевикладеного слідчий суддя вважає, що стороною кримінального провадження подано клопотання яке відповідає ст. 160 КПК України, а також доведено, що документи, до яких необхідно отримати доступ, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання старшого слідчого СВ Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів.

Надати старшому слідчому СВ Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме реєстраційних справ на ім`я ОСОБА_4 , кадастровий земельної ділянки № 0523755100:02:000:0547, в якому є договір оренди землі, укладений 25.05.2017 між засновником ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_6 та ОСОБА_4 та можливість зробити копії.

Строк дії ухвали один місяць до 12 листопада 2017 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

СудТеплицький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69805009
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —144/1315/17

Ухвала від 12.10.2017

Кримінальне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні